lauantai 7. kesäkuuta 2014

HERKULLISTA YÖTÄ


Valoisat illat on pimentänyt täysin mun ajantajuni. Huomasin kymmeneltä leipovani muffinseja ja tiesin, että siitä ei ihan vartissa tulla selviimään. Puolitoista tuntia melkeenpä pyörähti näiden parissa mutta kyllä on jessus sentään täysin sen arvoista. Mansikkaraparperirahkamuffinsit. Uusi lemppari leivontaherkku. Kannattaa munkin siis useemmin ostella vahingossa leivontarahkoja niin saa inspiraatiota leipoa välillä jotain muutakin kuin tuttuja juttuja.

Näistä melkeenpä voisi tehdä teille ohjeen.. 
... ja tässähän sitä olisi tarjolla!

Raparperi-mansikkamuffinsit
100 g leivontamargariinia tai voita
1 kpl kananmuna.
n. 1,5 dl sokeria
3 dl venäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
3 rkl sitruunamehua/appelsiinimehua
200g vapaavalinnaista rahkaa (tässä käytetty Arlan Raparperi-mansikka leivontarahkaa)


1. Leivontamargariinin ja sokerin vaahdotus.
2. Sekoita vaahdon sekaan kokonainen kananmuna.
3. Lisää vehnäjauhot sekä leivinjauhot yhdessä sekoitettuna vaahdon joukkoon.
4. Lisää leivontarahka ja sekoita tasaisesti nopeasti.
5. Ota esille muffinsipelli ja laita siihen sopivia paperisia muffinsivuokia (pieniä mieluiten).
6. Annostele taikina samansuuruisesti vuokiin.
7. Paista 200 asteessa 15-25 minuuttia, riippuen uunisi tehokkuudesta. Kiertoilmauunnissa pienempi paistoaika riittää.

Koristelu

Muffinsit voi koristella vaikka tomusokerilla mutta itse tein näihin voikreemillä koristelut. Voikreemin voi tehdä muutamalla tavalla ja itselle ehkä helpoiten onnistuu tämä seuraava ohje mutta tätä voi soveltaa itselle mieluisammaksi kokeilemalla.

150 g Leivontamargaania
Reilu 2 dl tomusokeria

3 kananmunan keltuaista
2 tl vanilja-aromia/vaniljasokeria

3 tl punaista elintarvikeväriä

1. Vatkaa pehmeä leivontamargariini (ei juokseva) ja tomusokeri.
2. Lisää kananmunan keltuaiset.  
3. Lisää vanilja-aromi sekä elintarvikeväri.
4. Kreemin pehmeyttä voi säädellä pienellä tilkalla vettä jos ei ole tarpeeksi juokseva pursotettavaksi mutta pitää olla todella varovainen veden lisäämisen kanssa koska jo puoli teelusikallista saattaa vaikuttaa suuren määränkin koostumukseen.
5. Laita kreemi pienen laadukkaan pakastepussin sisään ja solmi tiukasti kiinni toisesta päästä.
6. Säilytä jääkaapissa siihen asti kunnes koristelet muffinsit (muffinsien pitää olla viileitä, muuten kreemi sulaa päälle).

6 kommenttia :

  1. Vaadin ohjetta! Näyttävät aivan liian herkullisilta ja kauniilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää väkertää tänne sellainen mahdollisimman pian siis!

      Poista
  2. OIjoi näyttävät niin herkulliselle <3 Teen heti heinäkuussa ko herkkulakko päättyy :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja onkin tosi hyviä! :) Laitan jossain vaiheessa tarkan ohjeen sitten tänne niin pääset herkutteleen.

      Poista
  3. Joooo ohje! Mulla on sellanen muffinssikirja ja kerran vaan oon sitä käyttänyt... Piti tulla just tuollanen, jossa on hieno kuorrute. No, en tiiä mikä kuorrutteessa oli vikana mutta ei sitä todellakaan voinut pursottaa! Läsähti vaan muffinsin päälle ja reunoja pitkin pöydälle. >.< Se oli ihan vetelää siis. :D Että olis kivaa saada sellanen ohje joka myös toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorrutteestakin ohje tulossa, check!

      Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.