lauantai 28. syyskuuta 2013

IHANAT SYKSYN TULIAISET

Sieltä se jo tulee, meinaan lokakuu. Lokakuusta mulle tulee mieleen ihan turha välikuukausi. Syksy korostuu syyskuulla ja marraskuulla voi jo alkaa miettiä joululahjoja. Mitä virkaa siis lokakuulla muka on kun se on kaikkein kivoimpien kausien välissä vaan pitämässä jotain muka lämpimän kylmää sääjaksoa ja hämmentämässä ihmisiä eri sääilmiöin. Noh, eiköhän samat ajatukset ole kuukaudenkin päästä kun pitää jo kauhistella miten lähellä ollaan joulua. Sitä se suomalaisuus tuntuu olevan kun nämä upouudet vuodenajat on vuosi vuoden jälkeen niin mysteerinen ja jännä asia. Eipähän ainakaan kyllästy.

Tosiaan syksy on jo niin sanotusti puolessa välissä ja on jo niin kylmä ettei pärjää ilman tumppuja ja huiveja eikä kyllä pahemmin ilman villasukkiakaan. Musta se on aivan ihanaa ja tulee kotoinen olo töissäkin vetästä villasukat jalkaan ja fiilistellä ihmisten punaisia poskia ja sitä miten ulkona hengittäessä ilma höyrystyy. Rakastan syksyä ja talveen siirtymistä niin paljon. Voisin pälättää koko elämäni siitä miten ihanaa aikaa syksy on mutta en taida saada mun kanssa kannattamaan kovin monia ihmisiä koska kesä tuntuu olevan kaikille se rakkain ja pääsääntöisesti katsotaan vinoon jos yhtään hehkuttaa kylmeneviä ilmoja ja kaatosateita. 

Oon pitänyt hiljaiseloa blogissa koska on ollut paljon touhuja ja ei ole aina jaksanut sitten alkaa kameraakaan kaivamaan esiin. Se on ollut jossain määrin tosi rauhottavaa kun ei oo tarvinnut stressata sitä, että pitäisi nyt napsia jotain kuvia kun joskus yksinkertaisesti tuntuu ettei inspiraatio iske juuri niinä hetkinä kun voisi kuvata ja kun iso osa valoisasta ajasta alkaa taas kulumaan töissä. Ruskaa on vielä päästävä kuvaamaan ja siihen itseni pakotan vaikka väkisin. Muuten mun päivät onkin sitten kulunut töissä, hengaillen ja shoppailen taas juttuja omaan kotiin. Niin paljon sisustusjuttuja jo kerättynä, että varmaan pitäisi kohta alkaa ostamaan jotain tarpeellistakin kuten petivaatteita ja pyyhkeitä mutta tuntuu, että aina uusi avainboksi tai keksikippo vie mun kiinnostuksen kauppojen hyllyillä. Sitä paniikkia odotellessa kun tajuaa, että kaikki rahat on mennyt turhakkeisiin ja lopulta ei ole edes niitä aika tärkeitä huonekaluja. Huomenna mentävä ostaan SodaStream Source ja sen jälkeen mä pyrin rauhottuun kaiken turhan kohdalla ainakin viikoksi ja ostan jotain tärkeetä kuten vaikka niitä pyyhkeitä. In your dreams. 


On hullua tajuta miten nopeesti aika menee eteenpäin. Kokoajan tuntuu, että viikot vaan juoksee mun ohi ja kuukaudet vaihtuu minkä kerkee. Pelkään että tässä kaikessa hulinassa en kerkee hankkimaan kaikkea mitä haluan ja sen takia varmaan päivittäin on pakko ostaa jotain. Se on toisaalta myöskin hyvä mutta myöskin paha asia koska se fiilis tuolla takaraivossa jyskyttää aika kovaa. Olisi eri asia jos tietäisi, että muutto on pian ja tarvitsee ostaa kaikki tarpeellinen mutta kun mulla on vielä kuukausia aikaa niin tämä kaikki ylimääränen odotusaika menee kärsimättömänä odotellessa ja sitä tuskaa yrittää lievittää ostamalla kaikkea minkä voi sitten omassa kodissa ottaa käyttöön. Se helpottaa hetkellisesti mutta taas muutaman tunnin päästä on polttava tarve päästä ostaa lisää.

Ostin tänään neljä tuollaista feikkiä mariskoolia koska musta noi on yksinkertaisesti vaan yhtä kauniita kun aidot ja en näe mitään järkeä ostaa samaa määrää aitoja koska se maksaisi aivan naurettavan paljon jostain asioista joissa tulen tarjoilemaan keksejä tai pähkinöitä. Oon tajunnut sen tässä ostosten yhteydessä ettei pidä olla päätön koska kauniita asioita saa myös edullisesti vaikka on todella tarkka laadusta ja yksityiskohdista niin ei ole tarpeellista ostaa kaikkea Iittalasta tai muilta samanlaisilta. Niitä voi pyytää vaikka joululahjaksi tai synttärilahjaksi jos kokee erityistä intohimoa jotain kallista kohtaan. Säästöä sekin.

Nyt diipadaapailun jälkeen voisin laittaa pisteen kirjoittamiselle ja nauttia siitä, että voin vaan olla ja huomenna nukkua pitkään. Ehkäpä starttaan jäätävän kauhuleffamaratoonin tai syvälliset keskustelut Skypestä valitsemani uhrin kanssa. Rakastan viikonloppuja ja sen antamaa omaa aikaa ilman kiirettä. Kauniita unia

4 kommenttia :

  1. Mun lempivuodenaika on kevät ! Siinä on vaan niin ihana se kesänodotuksen jännitys ja kaikki herää eloon. Syksy on kyllä jollain tapaa myös tosi kivaa aikaa. Kylmyys on perseestä mutta esimerkiksi nyt kun ulkona paistaa aurinko ja ilma on aivan supernätti, ei tuule yhtään ja puut on oransseina niin saa kyllä pitämään siitä syksystäkin. :-D Joulunodotus tulee myös siinä kun syksy alkaa siirtyä talveen marras-joulukuussa ja ensilumi ja kaikki ahhh. Tykkään näistä välivuodenajoista, niissä vaan on jotain taikaa. Vaikka tietysti rakastankin kesää, niin se ei vaan tunnu samalta. Silloin myös masentaa ajatus, että kohta se kesä jo onki ohi ja tulee kylmä. Sitten se syksy lopulta tulee ja voi alkaa jännityksellä odottaan ensilunta. Vaikka oon 19 niin joka vuosi se tuntuu yhtä kivalta♥ Tulipa varmaan sekavaa tekstiä. :D

    Oon kyllä samaa mieltä myös noista kalliista sisustusjutuista ja astioista jne! Jos tommosia samanlaisia mariskooleja saa halvemmallakin niin miks ihmeessä aito. :D Kai se on jotain hifistelyä sitte. Iteki tykkään esim muumimukeista hirveesti ja oon niitä kolme ostanutkin, mutta ei vaan enää huvita panna rahaa niin kalleisiin mukeihin. Toisaalta kyllä 50 vuoden päästä jostain vuoden 2010 kesämukista vois saada aika hyvät rahat... :D Noilla meinaa se arvo nousta pilviin heti kun ne menee kaupan myynnistä pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätkin on mun yks lemppareista. Jokaisessa vuodenajassa tosiaan on jotain hyvää ja kevät on aina kesän odotusta, syksy talven ja sitä rataa. On tää ehdottomasti parempi vaihtoehto kun se, että olisi vaan ikuinen kesä ja koskaan ei vaihtuisi. :D Kesän tulo on tietysti aina ihanaa mutta niin kyllä se ensilumikin ja koko talven "maagisuus", joten kakspiippuinen juttu.

      Niinpä! Itelle kanssa noi muumimukit on semmonen tavoite juttu joskus, että olisi kiva omistaa tosi monta. Tommosten arvo kun tosiaan nousee vuosi vuodelta ihan pilviin ja ei sillä, onhan ne söpöjäkin vaikka aivan tavallisia kahvimukeja onkin. :D

      Poista
  2. Mikä sun tietokone oli? (: ja onko hyvä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samsung ATIV Book 2. Onhan tämä ihan hyvä peruskone mutta muisti on aika pienehkö omaan käyttöön ainakin, että siihen kannattaa kiinnittää huomiota jos on ostamassa tätä. :) Suosittelen kyllä muuten!

      Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.