keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

KAUAN TOIVOTTUA KALEVALAA

Tänään yksi pieni unelmani toteutui kun isovanhemmat kiikuttivat suloisen pienen lahjapaketin valmistumisen johdosta ja tiesin jo ennen kun avasin, että siellä joku koru on jo ihan koon ja isovanhemmat tuntien. Kun näin tummansinisen korulaatikon tuli jokin refleksikiljaisu ja aloin hehkuttaa, että oon aina halunnu Kalevala korua ja kyllä, siellä oli aivan ihana Kalevala koru. Rannekoru ei voisi yhtään enempää olla mun juttuni ja kyllä mummu taas on tuntenu mut koruostoksilla, kun osti kaulakorun sijasta rannekorun. Oon niin tulisesti rakastunu tähän, että aion pitää tätä jatkuvasti kädessä vaikka on ehkä liian arvokas koru jokapäiväiseen käyttöön. Ai taivas miten materialismi onnellisuus tuntuu hyvältä!

Taivaalla lentävien lintujen on uskottu olevan yhteydessä jumaliin. Niiden on uskottu omaavan tietoa, jonka ainoastaan jumalat tiesivät. Ihminen voi saada tiedon vain, jos ymmärtää lintujen kieltä. Ehkä siksi monet tietäjät matkasivat esi-isien luo linnun hahmossa. Lintu oli sanansaattaja ihmisten ja jumalten välillä. Tämän linnun esikuva on peräisin Maariasta ajalta 800-1050 jKr. 

Kuulemma kyseinen Lintunen - rannekoru sopii parhaiten mulle, koska mun nimeni tarkoittaa pohjimmiltaan kyyhkystä ja oon kuulemma lintu, joka lentelee ihan omia reittejään isolla taivaalla. Hyvin isovanhemmat tuntee mut kun jo koruillekkin keksii yhtäläisyyksiä mun luonteen kanssa. Tästä taisi tulla heittämällä ehkä yksi merkittävimmistä koruista mitä mulla on koskaan ollut. Love this!

Kuinka monella teistä on Kalevalan koruja ja minkälaisia? :)

2 kommenttia :

  1. Itselläni on talon sydän - sarjaa kaulakoru ja korvikset, kullattuina. Sain ne aikoinaan rippilahjaksi ristin sijasta ja ne edelleenkin ovat kauniita ja ajattomia :)Äitini sai muutama joulu sitten saman rannekorun kuin sinä, onnistunut valinta isiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi! Mä tykkään ihan tosi paljon Talon sydän - sarjan kaulakorusta varsinkin. Varmasti vähän "mieluisempia" kun se yksinkertainen risti. Isäs on kyllä onnistut todellakin valitsemaan hyvin koska tää Lintunen - rannekoru on ihana! :)

      Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.