lauantai 2. maaliskuuta 2013

MY VOICE: NE KYPSÄT NUORET

Varoitus! Sisältää paljon kiroilua ja provosointia. Ei kukkahattutädeille.

Now that's what Im talking about! Mä oon kohta liekeissä kun pääsen avautuun mun mielipiteestä koskien kypsymättömiä, tyhmiä ja ajattelemattomia nuoria eli näitä aikuisia omien sanojensa mukaan. So let's mennään.

Täydellinen perjantai-ilta takana, rento fiilis ja Harlem Shake soi ärsyttävästi jo kymmenettä kertaa kuulokkeista ja avaan Facebookin. Ooo mitä maailmassa tapahtuu. Kihlaus, check. Pari poliisipäivitystä, check. "Oon ihan vitun kännissä" päivitykset, check. Hetken katon näyttöä, kelaan alaspäin ja sama epätoivonen linja jatkuu. Tsekkaan tarkemmin ketkä oikeesti kirjottaa niitä. Oh well. Meiän tulevaisuus. Oikeesti, tätäkö tää on? Facebookissa hehkutetaan sitä miten on ajettu mopoautolla "vähän" ylinopeutta ja joku maailman "nolifein" poliisisetä on nyt kirjottanut sakon, jossa on enemmän numeroita kun opintotuki antaa joka kuukauden alussa. Ainiin, se ei jäänyt yhteen vaan niitä tais olla kaks samanlaista päivitystä, samana iltana, samalta henkilöltä ja oikeesti, yli 16-vuotiaalta henkilöltä. Koen myötätuntoa tän nuoren vanhempia kohtaan. Vai koenko? En. Haluutko tietää miksi? Jatka lukemista jos kiinnostuit.

Nykymaailmassa nuorilla on iskostunut pieneen kauniiseen päähän se mielikuva, että nuorena pitää rellestää, pitää tehdä tyhmiä asioita ja elää elämää kun viimestä päivää. Lähtökohtaisesti oikea tavoite, mutta se valitettavasti ei sisällä monessakaan tapauksessa harkintakykyä, ennakointia ja mahdollisten seuraamuksien hallintakykyä. On nuoria jotka osaa tehdä tyhmiä ja osaa elää sitä niin yliarvostettua nuoruutta järki päässä. Nuoruus ei oo mikään mahdollisuus tehdä ittensä kylän epätoivosinta teiniä joka ei pärjää koulussa kun  vähän meni viikonloppu pitkäks.. jo seittemännen kerran. Sekö on elämää? Helvetin loistavalta näyttää.

Aletaas sitten avaan mua eniten ärsyttäneitä ihmistyyppejä kunnon kädellä..


"Elämäntapapäihteilijät"

Oh so cool, että oot kokeillu ennen täysikäisyyttä kolmee eri nuuskamerkkiä, muutamaa huumetta ja tietenkin monia kymmeniä eri alkoholimakuja. On hyvä kokeilla ja nähdä mitä on tarjolla, mutta tarviiko alaikäinen nuori alkoholia joka viikonloppu. Onko se perustarve? Eikö pää kestä lauantaita sukujuhlissa, kun kännykkän mobiilifacebook kertoo että Koskenrannassa on maailman järisyttävimmät bileet ja Pena 46-vuotta on lupautunut tuomaan alkoholia niin paljon, että ei varmasti lopu kesken iltaa. Ei edes huomenna tai ylihuomenna. No perkele, muakin vituttais. Meinaan sun tärkeysjärjestyksen puutostila. Mieluummin mä meen kattoon mun isomummua joka elää viimesiä vuosia ja hyvää hyvyyttään on leiponu sua varten sun lempparikakkua. Ai ei mitään väliä? Valita Faceen miten perseestä sun vanhemmat ja elämä on niin saat kaheksankymmentäyhdeksän myötätuntotykkäystä ja muutaman kannustuskommentin miten voit alottaa ryyppäämisen vähän myöhemmin. Me kyllä ootetaan sua! Love you babe. Koita jaksaa! ♥.


Tiivistetysti lisää mun ajatuksia..

 • Ihminen ei tarvitse alkoholia. Ihminen ei kuole sen puutostilaan. Syö kakkusi rauhassa, sun sydän ei pysähdy vaikka tarjolla ei ookkaan sidukkaa.
 • Ei oo siistiä päivittää Facebookkiin "oon niin vitun kännissä" päivityksiä, koska.. se nyt ei vaan ole.
 • Ainiin, päihteet ei pidä sua nuorena. Juo viikko putkeen ja kato peilistä. Jatka sitä 5-vuotta niin voit olla varma, että ei kukaan pyydä sua mihinkään bileisiin.. vähintään Botox-kekkereihin.
 • Nauti alkoholia, älä kisko kitaas viimesiä tilkkoja myöten, kuten vedetön lapsi kehitysmaassa.
 • Juominen ei tee susta yhtään sen siistimpää. Kokeileppa olla juomatta ja kato kuinka mahtavia sun frendit on naama puolihalvaantuneena ja vaatteet polvissa keskellä Hämeenkatua. 

"Kosi mua muru, haluun jo päivittää sen Facebookkiin!"

Mistä lähtien lapset alko riparin käydyttyä kihlautuun? Ei mun lapsuudessa teinit kihlautunu tähän tahtiin, kun se ois jotenkin arkipäivästä parisuhteen piristystä. Oon niin sydänhumuissa aina kun nään Facebookissa näitä "X on kihlautunu henkilön X kanssa". Oh wait. Eiks toi oo se tyyppi viime kuun laivareissulta, jonka tapasit? Miten söpöä! Not.

Voisin sanoo että on harvinaisempaa se, jos Facessa ei joku oo kihlautunut vähintään kerran viikossa. Mun Facebook-kaverit saattaa olla sitten jotain todella niskakarvat-nostavaa-sakkia kaikki tai sitten oikeesti nykytilanne on tää nuorten keskuudessa. Kositaan, kihlaudutaan ja lupaudutaan avioliitosta. Voi vittu, ei ollukkaa puhe mistään asuntolainoista, avioliitosta, kultasestanoutajasta, lapsista. Mä halusin vaan näyttää kaikille, että mä seurustelen ja mua rakastetaan. Oikeesti rakastetaan. Mulla on sormus. Sormuskoneesta.

Tiivistetysti lisää mun ajatuksia..

 • Kihlat ei tarkota sitä, että rakastais toista enemmän taikaiskusta. Se on lupaus avioliitosta. Googleta, jos et tiedä mitä se tarkottaa.
 • Naimalupa ei tarkoita sitä, että nyt kaikki kihlautumaan. Se tarkoittaa.. tai pitäisi tarkottaa, että on jo kypsä kihlautumaan. Raamatullisesti, laillisesti, järjellisesti. Fuck that. En lue lakia tai raamattua, Demi on paras. (Lovato onkin ♥)
 • Rakasta murua, kultaa, hanipöötä tai ihan ketä haluut. Mutta älä nolaa ittees kihlautumalla muutaman kuukauden tuntemisen jälkeen tai liian nuorena. Sä kerkeet särkeen sydämes myöhemminkin.

Teiniäidit.. teen momit.. "oon-tarpeeksi-kypsät"

Sadat blogit, muutamat TV-ohjelmat, kirjallisuus ja media, jotka käsittelevät teiniäitejä, saa mun verenpaineen nouseen jokaisessa tapauksessa. Lapset on ihania ja vanhemmuus on ihanaa. V-A-N-H-E-M-M-U-U-S! En sano, että jotkut nuoret ei kykene hoitamaan lapsia ja oleen vanhempia. Mutta tää postaus käsitteleekin niitä, jotka ei vaan osaa tai kykene. 

Mun sydän särkyy, mielenterveys romahtaa ja usko ihmisiin hajoo aina siinä vaiheessa kun päätän tylsänä tiistai-iltana ajatua suomalaisen teiniäidin blogiin (en puhu kenestäkään yksilönä) ja alkaa selailemaan niiden pumpulista arkea tuttipullojen ja sossutanttojen kera. Voi miksi? Miksi, miksi, miksi? Hanki marsu. Niin mäkin tein koska mä haluan vauvoja. Halunnu vauvasta lähtien. Mulla on järki päässä, sulla ei. 

Vanhemmuus ei oo mikään elämänvaihe joka menee ohi, niinkun ammattikoulun aloittaminen tai vaihtoon lähtö. Se on lopullinen päätös, päätös joka sitoo sut loppuelämäks huolehtiin sun lapsesta, auttaan, tukeen ja kasvattaan sitä. Jos haluat olla vastuullinen. Miten voit kasvattaa, jos oot itekkin niin rääpäle, että menit tekeen lapsia vaikka et osaa edes maksaa laskua saati keittää perunoita ilman äitiä auttamassa.

Ei se blogiin vuodattaminen auta, miten Esko-Irmeli itkee joka päivä sen 79 tuntia ja viimeset 2 minuuttia se imee tyytyväisenä sun tissiä ja koet olevas maailman huonoin kohdelluin ihminen, kun et saa nukkua ja kokoajan pitäs olla rauhottelemassa vauvaa. Oh well. Eikö sua jo ohjattu raskauden alkuvaiheessa katsoon sitä asiaa silmästä silmään ja ei ne sossut turhaan sun elämää seuraa suurennuslasin alla? Älä nyt jumalauta ainakaan blogiin kirjota siitä, miten sun lautaset lentelee ja hirvee päänsärky kun lapsi huutaa ja sun tekis mieli hyppää seuraavaan junaan ja ajaa Mombasaan.. koska sitten sun seuraava postaus käsittelee sitä, kun sossut tulee viemään sun lapsen. Oh snap. Katso peiliin. 


Tiivistetysti lisää mun ajatuksia..

 • Älä hanki lapsea lapsena. Vaikka kovin kypsä olisitkin ja vauvat on ihania ja sun syy elää. 
 • Ainakin jos hankit lapsen, älä vuodata siitä sosiaaliseen mediaan, se tekee susta vielä surullisemman tapauksen.
 • Jos haluat lapsen, hanki lemmikki tai harrastus. Hormoonit on mukavia nuorilla tytöillä, mutta se ei tarkoita että haluat äidiks jos eka äidinvaistot iskee Prisman kassajonossa kun lapsi itkee ja äiti ei osoita huomiota pelleillen nallekarhulla. Se on vanhemmuutta. Osata erottaa ne itkutkin. Nälkäitku, huomioitku, väsyitku, kakkaitku.. Tiesitkö? Vauva ei itke vittuillaakseen, vaikka siltä tuntuis.
 • Oota täysikää, vakityötä, tutkintoa ja tasapainosta taloudellista tilannetta. Osota kypsyytes, kypsä aikuinen.


Tätä vois jatkaa ikuisesti, mutta en aio. En halua joutua teholle verenpaineen räjähdyksestä. Ainoot asiat mitä haluan sanoo kaikille jotka lukee tätä, on se että opettakaa omille sisaruksille, kavereille, naapurin lapsille, omille lapsilles, lapsenlapsilles, koulukavereille, koulukaverin parhaalle kaverille ja ihan kaikille, että nuoruus ei tarkota tyhmyyttä. Se ei tarkoita että voit ryssiä sun elämäs pohjan. Huolehdi itestäs, maineestas ja ennenkaikkea ittestäs ja elä sitä elämää ja vältä niitä seikkoja jotka saattaa sun elämän keskeyttää ennen kun luulet. Osota kypsyytes ja aikuisuutes, sun teot ei osota sitä jos sä vietät enemmän aikaa paussilla kun koulunpenkillä. Opiskele, käy elokuvissa, naura, tanssi ja vie naapurin koiraa ulos. Elä nuoruutes, älä tuhoo sitä tyhmyydellä. :)


PUS!

6 kommenttia :

 1. Sie olet niin oikeassa. Mie oon kauhistellut tuota jo pitemmän aikaa. Tässä pikkukylässä kaikki tapahtuu kahta roisimmin, ja onhan se huomattu jo ylen uutisissakin. Pelottaa vaan jos sitten joskus se oma lapsi asuu näiden lähistöllä, käy samaa koulua näitten ääliöiden kanssa, ja ennen kaikkea saa vaikutteita tästä yhteiskunnasta, jossa nykyisin nuo kaikki on sallittua.
  Vaikka muuttaisikin maalle, niin mistä voi olla varma ettei lapset juokse pitkin kyliä roikkumassa ah, niiin ihanien ''aikuismaisten'' kavereidensa kanssa.
  Ihan älyttömäksi on maailma mennyt. Pahinta on kun yhteiskunta ei tunnu puuttuvan edes asenteillaan yhtään tämmöisiin. Eikä vanhemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Se korostuu varmasti pienemmässä paikassa vielä pahemmin. On se vaan niin väärin että media mässäilee näille aiheilla kun ne ois jotenkin tosi hauskoja ja oikeen yllyttää nuoria toimiin samoin, kun vois samalla energialla valistaa oikeista valinnoista ja teoista. Mut ei, niin ei. Maailma on niin menetetty peli, että ei voi muuta kun jossitella ja pyöritellä päätä.

   Poista
 2. Asiaa, asiaa ja asiaa, toki lapsi voi olla hyvä äitikin, mutta asiaa silti. Jes, vihdoin blogi jonka kirjoittajalla on olemassa ihan omat mielipiteet, ihan omassa päässä mietityt (ei kaverilta kuulleet) ja joka tuo ne vielä julki. Tykkään ja liityin lukijaksesi, lisää tämmöistä!

  http://bulletproof-noora.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voi olla, en epäile mutta suurimmassa osissa tapauksia se ei vaan oo hyvä yhtälö. Joo, onhan se riskialtista kirjottaa näin puhuttelevista aiheista postausta, mutta on tärkeetä nostaa kissa pöydälle tai kukaan ei koskaan ala miettii mitään! Ihan loistavaa ku aloit lukijaks :) piristää mieltä super paljon.

   Poista
 3. Tää postaus on kyllä ihan huikee! Nainen puhuu ihan asiaa ja vielä oikeesti siihen malliin, että ymmärtää asioista jotain. Ihan loistava teksti ja toivottavasti skriivaat lisää tämmöstä, niin vois jopa ihan harkita googletilin luomista ja lukijaksi liittymistä! Sähköinentaputus tähän kohtaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi mitä kehuja :D Mulla on se hyvä piirre, että mulla niitä mielipiteitä on ja osaan/uskallan ne tuoda esiin vaikka pääosin mä pyrin pitään neutraalin linjan, ettei ihmiset saa raivokohtauksia muhun. Vois kyllä kirjotella tälläsii postauksia enemmänkin, koska ei tuota mulle mitään ongelmaa. :) Hahah ihana toi sähköinentaputus, ensimmäinen semmonenkin tullu mulle!

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.