torstai 4. heinäkuuta 2013

ENSIMMÄISEEN KOTIIN VALMISTAUTUMINEN OSA. 1

Ensikotiin tarvitsee tuhansia asioita, jos on yhtä järjestelmällinen ja tarkka kun minä. Ainakin näin ajattelen tällä hetkellä kun on reilu vuosi aikaa varmasti rauhassa etsiskellä niitä juttuja haarukoista ihan sinne kattolamppuun asti ja pohdiskella mikä se oma tyyli sisustuksessa on. Veikkaan kuitenkin, että samoilla linjoilla mennään nykysenkin tilanteen kanssa, että paljon valkoista ja vaaleita värejä, kuten violettia jota mun huoneen seinätkin on. Ajattelin siis tehdä tämmöisen postaussarjan tai mikskä ikinä haluakaan kutsua ja alkaa näyttelemään mun valmistautumista ja ennenkaikkea ostoksia omaa kotia varten. 

Tässä ensimmäisessä ei oo kun muutama oma hankinta ja loput on lahjaksi saatuja mutta kyllä nekin nyt lasketaan tähän mukaan, koska isossa osassa nekin ovat ja juuri omaan tyyliin sopivia. Mulle saa ehdottomasti näihin postauksiin suositella sitten juttuja mitä kannataa ostaa ja huomioida kun hankkii tavaroita omaan kotiin ja mitkä niitä ehkä tärkeimpiä on. Perfektonistilla tämmöiset ajattelutehtävät tuottaa ikuisen migreenin ja stressin siitä, että saako kaikkea varmasti hankittua vaikka eihän sitä varmasti kellää muuttopäivään mennessä edes kaikkea ole hankittuna saati tarvitse. No mä kuitenkin pyrin siihen!


 1. NEWS - lehtiteline.  
Oon aina ihaillut kaikissa "krääsäkaupoissa" ja niissä koukuttavan ihanissa sisustuskaupoissa näitä valkoisia sisustuselementtejä joissa lukee jotain ja se on tarkoitettu johonkin, esimerkiksi juuri lehtien säilöntään tai vaikka korurasioita. Ihania ja jotenkin niin tyttömäisen suloisia. Aion hamstrata tämän tyylisiä juttuja varmasti paljon, teelaatikoista lähtien vaikka teetä juon todella harvoin. 

 2. Hackmanin Savonia setti (24 osainen) 
Tämä on ehdottomasti kaikista tarpeellisin juttu tähän mennessä. Hackmanin ruokailuvälineistä tykännyt olen aina ja oon todella otettu, että mua on muistettu näillä ja varsinkin vielä 24 osaisella, eli jokaista ruokailuvälinettä löytyy 6 kappaletta ja siihen pyrinkin kun keittiötä varustan. Pitää löytyä samat astiat ja ruokailuvälineet kuudelle ihmiselle, eli kokonaiseen kattaukseen.

 3. Arabia Finlandin Uunikokki uunivuoka 
Simppelin tärkeä osa keittiövarustusta, elikkä perus kakkuvuoka, joka myös sai mut rakastuun siihen valkoisuuden takia.

 4. Hackmanin Festival setit (4 osainen / per pakkaus) 
Lisää Hackmania! Sukulaiset selvästi tietää mitä haluan omaan kotiin kun ne tekee vaan nappiostoksia mulle lahjoiksi. Tässä on vaan se juttu, että pitää ostaa kaksi pakettia lisää, että tulee myös se kuuden kattausmahdollisuus sillä näissä nyt tällä hetkellä on vaan se neljä.

 5. Tigerin jääpalamuotti 
Jääpalahullu ilmoittautuu! Tämän löydön tein itse aikoja sitten Tigeristä ja en voinut olla ostamatta sitä pinkin värin takia. Tämä on tosi näppärä ja varsinkin kun jääpalapusseista en välitä yhtään, niin näissä on helppo tehdä ja jämäkkyyden takia ei varmasti pakkaseen valskaa vedet. 

 6. Kultakeramiikan sydänvuoka 
Itse suloisuus! Ihana sydänvuoka jota oon himoinnut ihan nuoresta tytöstä lähtien ja musta sydänkakut on vaan jotenkin paljon kivempia juhlapöydässä kun tavalliset pyöreät kakut. Kakkuvuokia siis on eniten tällä hetkellä ja leivon aika minimaalisesti vaikka se kyllä muuttuu varmasti.

Millä kaikella te aloitte valmistautumaan omaa kotia varten?

13 kommenttia :

  1. itse just muutin viime kuussa omilleen ja kyllä tajus kuinka paljon sitä tavaraa tarvii! onneks huonekalut löyty jo omasta huoneesta muutamaa lukuunottamatta,mut kokoajan kyllä löytää tavaroita jotka vielä uupuu. astioita löyty jo vähän liikaakin kun oon niitä pyydelly lahjaksi jo muutaman vuoden ajan ja nyt sitten yo-lahjat jatkoi samaa linjaa. mut ihana kun nyt voi ostella kaikkia "turhakkeita" oman mielen mukaan! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! Vähänkö siistiä, että oot muuttanut. En malta ite odottaa vuotta mut se on vähän pakko asuntolainan kannalta mut onneks tän ajan voi käyttää myös tähän shoppailuun ja haaveiluun! Ite kans ajattelin, että kaikki huonekalut täältä sopii hienosti mun omaan kotiin sitten ja tyyliin isomman telkkarin ostan sitten vaan olkkariin ja keittiöön pöydät jne. Astioita joo tosiaan saa sukulaisilta ihan kiitettävästi, että harvemmin niitä tarvii ite ostella paitsi just jotain lautasia, laseja ja kippoja :D

      Poista
  2. Kaikilla pitää olla valkoista Teemaa kaapissa, jopa minulla on, vaikka tyylini muuten onkin täysin sun tyylistä poikkeava retrolautasineen. Laseista Kartio käy Teeman kanssa saman suunnittelijan kun ovat :) Ja Teema on niin suosittu, että monien muidenkin sarjojen tarjoiluastiat on ajateltu sopimaan siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihana Iittala! Meiltäkin löytyy tuota Teema-sarjaa lautasien ja kahvimukien osalta ja tykkään kyllä kovasti. Kivan pelkistettyä mutta tyylikästä. Pitää itsellekkin hankkia niitä varmasti ja nyt kun sanoit tuon Kartion, niin piti ihan kurkata millasia laseja ne on ja ne on juuri sellasia mitä haluankin! Ne näyttää kivalta ihan joka värissä mitä Iittalan sivuillakin on esittelyssä.

      Poista
  3. Muistatko mistä oot ostanu tuon lehtitelineen? :) Tuommoinen pitäis itekin hommata!

    Haa, mulla on kans tuo Kultakeramiikan sydänvuoka, sain sen yo-lahjaksi aikoinaan ja sen mukana tuli myös kaksi mukia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On itseasiassa vielä tuoreessa muistissa ostopaikka kun eilen ostin! Mutta tosiaan Nekalan Löytöliiteristä ostin (http://www.loytoliiteri.com/) ja se oli alennettuna muistaakseni kaheksaan euroon, että tosi hyvä löytö! Siellä oli vielä ainakin kolme valkoista jäljellä ja pari mustaakin. :)

      Poista
    2. Ps. Taitaa olla hirmu pitkä matka kyllä Tampereelle ostamaan tuota kun kurkkasin, että Oulussa profiilin mukaan asuisit. :D Elloksen sivuilta varmaan vois kyllä jotain samantyylisiä löytyy sisustuspuolelta, että ei tarvi Tampereelle asti lähtee.

      Poista
  4. Itsekin hankin Uunikokin uuteen kotiimme, se on tosi hyvä. :) Sopii tosiaan kakulle, mutta myös muille uuniruoille. Olenpa illanistujaisissa siihen sipsitkin pistänyt. :) Kivoja juttuja kyllä muutkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se vaikuttaakin tosi monikäyttöseltä ja se on vaan hyvä juttu. Sipsikipoksihan se on itseasiassa aika kivakin idea!

      Poista
  5. Purkinavaaja unohtuu aina mutta sitä tarvitsee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti! Just jotain tommosia pieniä ei edes osaa ajatella, mut silti niitä tarvii. Vähän kun jotkut patterit, ei sitä osaa ajatella tarvitsevansa moniin laitteisiin niitä :D

      Poista
  6. Tämmönen pieni opiskelija vinkki, kun muutin niin mulla ei ollu oikeen mitään astioita ja menin kirpparille ettii kriisissä lautasia tai jotain ku aikaa ja rahaa ei ollu. Mutta sieltä löysinki sitte Arabian ja Iittalan aiva uusia astioita niin halvalla. Että jotain teemaakin löytyi monta lautasta 10e, joka mun mielestä on tosi halpaa niitten kuntoon nähden. mutta joo:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppareilta kyllä voi tehä superlöytöjä, että pitää kyllä käydä pyörimässä semmosissaki! Kiitos vinkistä :)

      Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.