lauantai 14. marraskuuta 2015

ENSIMMÄINEN KONTROLLIKÄYNTI

14.11

Moikka pitkästä aikaa! Melkein kuukausi vierähtänyt edellisestä postauksesta ja oon sen takia pahoillani. Tässä viimeisten viikkojen aikana mun yleiskunto romahti hyvin nopeesti surkeeseen jamaan ja en ole mitenkään pystynyt tuottamaan minkäänlaista materiaalia blogiin vaikka kuinka olisin halunnut. Materiaalin puutos näkyy tässäkin postauksessa koska kuvina toimii muutama omasta Instagramista otettu kuva ja se on jotain mitä hyvin harvoin teen. En kuitenkaan halua kuvattomia postauksia niin eiköhän tämä nyt ole väliaikaisesti sallittua. Halusin kuitenkin tulla teitä hieman moikkaamaan ja kertomaan tästä nykyisestä tilanteesta koska kyllähän kuukaudessa kerkeää jotain juttuja tapahtumaan vaikka niitä todellisuudessa ei paljoa tapahdukkaan.

Olo on tällä hetkellä ihan siedettävä mutta tosiaan viime viikkojen aikana se ei ole sitä ollut ja joillekkin siitä olen maininnut viime postauksen kommenteissa. Oon ollut hyvin pohjalla ja voinut tolkuttoman surkeasti. Oon monta viikkoa ollut sellaisella ''satsuma päivässä'' - ruokavaliolla ja kaiken muun oon oksentanut jos oon edes yrittänyt saada mitään alas. Pikkuhiljaa asia on nyt muuttunut ja saan jo syötyä vähän enemmän, juomatkin maistuvat ja pystyn nukkumaan paremmin ilman, että petivaatteet on märät tuskahiestä. Mahdollisesti pääkivun takia tämä kaikki pääosin on tapahtunut ja nyt vihdoin keksin lääkeyhdistelmän jonka avulla saan pidettyä tappopääkivun aisoissa edes sen verta, että pystyn juomaan ja olemaan ilman, että tekisi mieli lyödä pää seinään ja menettää taju. Tajunnan menettäminen kun ei ole muutenkaan ollut kovin kaukana ravinnottomuuden ja unettomuuden takia. Huimauksesta onneksi oon nyt alkanut pääsemään pikkuhiljaa eroon ettei tarvitse jokaista askelta varoa.

On yksi hyväkin asia mistä erityisesti haluan teille kertoa tässä hyvin sekalaisessa postauksessa - nimittäin mun ensimmäisen kontrollikuvauksen ja lääkärikäynnin tuloksista. Kävin lantion ja keuhkojen röntgen ja lantion CT-tutkimuksessa viikko sitten ja sain tämän viikon keskiviikkona tietää tuloksista. Kaikki arvot lähentelevät viitearvoja ja monet ovat jopa niiden sisällä. Missään ei ole puutoksia ja kaikki "näyttää hyvältä" vaikka CRP eli tulehdusarvo on hieman koholla mutta syön siihen nyt vajaan viikon kestävää antibioottikuuria ja se on alkanut nyt vaikuttamaan. Kuvien tulokset sitten olivatkin yhtä hyviä vaikka mulla oli aika huono fiilis ettei niin olisi koska surkea olo ja ahdistus oli muutenkin ollut niin suuri etten oikein jaksanut olla positiivinen asian suhteen. Lääkäri kertoi, että kasvain ei ole kasvanut yhtään sekä luuston etäpesäkkeiden ympäristö on osittain kalkkeutunut mikä kuulemma tarkoittaa jonkinlaista paranemisprosessia - eli pelkästään hyvää tapahtunut.

Seuraavaksi olisi tosiaan tarkoitus saada nesteet ja ruoka maistumaan kunnolla sekä pitäisi käydä kuvauttamassa pää koska ohimoon on noussut kova patti mikä ilmeisesti on ihan kallossa mutta halutaan varmistus asiasta koska pääkipu kohdistuu juuri sille alueelle. Se ilmestyi keväälläkin kovan kivun, korkeiden verenpaineiden ja stressin takia ja ilmeisesti syyt saattavat olla nytkin samat mutta halutaan varmistaa asia ihan kaiken varalta. Tällä hetkellä kuitenkin mennään eteenpäin kipulääkkeillä ja lukuisilla muilla lääkkeillä, että pääsisi päivistä mahdollisimman kivuttomasti läpi. Toivon vaan, että menisi pian ohi koska joulukuukin lähestyy ja en ole valmistellut joulua yhtään. Pitkään mun blogia seuranneet tietää kyllä miten mulle rakkaasta juhlasta on kyse ja en todellakaan halua missata sitä kaikkea ihanaa odottamista, tunnelmaa ja jännitystä kipujen takia.

Ja haluan kovasti kiittää teitä kaikkia ihania ihmisiä, jotka olette kyselleet mun kuulumisia tämänkin kuukauden aikana ja muutenkin teitä, jotka olette pysyneet "linjoilla" vaikka musta ei ole kuulunut. Merkitsee suunnattomasti kun tietää, että siellä on ihmisiä jotka ymmärtää mun hiljaisuuden täällä blogin puolella. Kiitos. Nyt vaan peukut pystyyn, että olo kohenisi kunnolla ja alkaisi postauksia tulemaan blogiin tykityksellä.

31 kommenttia :

 1. Kauniit kuvat! Onnea hyvistä uutisista! Voi että kun sun kivut hellitäisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura. ♥ Toivotaan joo ettei nää kivut kauaa viihtyis mua kiusaamassa. Kivut vie niin kaiken jaksamisen.

   Poista
 2. Minä pidän peukut pystyssä paranemisen suhteen! <3 Ja toivon, että kivut lievittävät ja saat nauttia joulun ajasta parhaasi mukaan! :) <3

  VastaaPoista
 3. Tuli kyyneleet silmiin tästä postauksesta, toivon niiiin kovasti että paranet vaikka ei tunnetakaan. En osaa sanoa mitään fiksua, koita vaan jaksaa äläkä anna periksi! Toivon sulle kaikkea hyvää koko sydämestäni! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että. ♥ Teen parhaani ja yritän jaksaa vaikka välillä on rankkaa. :) Eikä se paraneminen oo se pääasia. Kunhan vaan pärjäisi tämän kanssa ja pystyisi elään elämää niin paljon kun vaan voi. Kiitos sulle ihanasta kommentista. ♥

   Poista
 4. Ihanaa kuulla, että parempaan suuntaan ollaan menossa! Älä vaan luovuta Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En luovuta. ♥ Pohjahetket on välillä vaan liian rankkoja..

   Poista
 5. Päivittäin oon tullu katteleen uutta postausta, halu kuulla sun voinnista on suuri! Ihan mahtavaa että tulokset oli hyviä, kamalaa että olosi on paha... Voimia ja tsemppiä, hiljaset hetket on täysin ymmärrettäviä: joskus huomion pitää olla siinä hetkessä ja tiukasti, ja sinnitellä sekunti kerrallaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Pitäisi oppia antaa itselle "lupa" olla välillä itsekäs ilman, että murehtii pikku juttuja koska mitä järkeä on vaatia itseltään jotain ylimääräistä jos ei edes elämän perusasiat onnistu kuten syöminen tai nukkuminen. Se ois ihan hölmöä.

   Ihana kuulla, että oot käynyt täällä kurkkimassa. :) Kyllä mä uskon, että kohta taas jaksan kirjoitella enemmän ja monipuolisemmin. Kiitoksia tsempeistäkin. ♥

   Poista
 6. Älä ota stressiä blogista. Ei me lukijat täältä mihinkään kadota. :) Nyt vaan paljon jaksamista ja tsemppiä!

  VastaaPoista
 7. Ihan hurjasti voimia ja jaksamista! Toivottavasti saat kivut aisoihin ja pääset nauttimaan joulunvietosta. En tunne sinua muuta kuin blogin kautta, mutta toivon sinulle aivan kaikkea mahdollista hyvää. Tsemppiä!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. :) ♥ Teidän ihanien ansiosta mun olo paranee huomattavasti nopeemmin kun saan lukee teidän näitä ihania tsemppiviestejä.

   Poista
 8. Tsemppiä Jonna <3 Kaikkea hyvää ja jaksamista, pysyn sun matkassa mukana tsemppaamassa ja toivon, että saat nauttia joulusta ihan niin paljon kuin haluat ja alat muutenkin voimaan paremmin. Kivaa joulunodotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos super paljon ihanista sanoista sullekkin. ♥ Ja ihanaa joulunodotusta sinnekkin päin. :)

   Poista
 9. Hienoa, että tulokset ovat tilanteeseen nähden hyvät. Toivotaan ja uskotaan yhdessä, että tämä suunta jatkuu. Ja että sun kovat kivut helpottaisi! Kyllä sinä pääset joulun viettoon toivottavasti hyvissä voimissa. Oot niin uskonattoman sisukas mimmi. Jotain hyvää on siinäkin, että haluat tulla kirjoittelemaan tänne kuulumisia. Ethän ota siitä stressiä itelle. Joskus on hyvä olla itsekäs ja kerätä voimia. Täällä on joukko sun tsemppareita odottamassa, että jaksat ja haluat jakaa kuulumisia. Oot usein ajatuksissa, vaikka emme tunnekaan. Hengessä ollaan mukana! <3 Hali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vaan todellakin uskoa ja toivoa, että se jatkuisi näin. Onhan se joka kerta yhtä hienoa kuulla, että hoidot on jotenkin tehonnut tai ainakin stopannut aggressiivisen syövän etenemisen koska tähän ei välttämättä olisi edes kuulunut hoitojen tehota. :) Kiitos oman nuoren iän ja päihteettömän elämän.. kroppa on niin puhdas kun voi olla niin hoidot kuulemma pystyy puremaan paljon tehokkaammin.

   Yritän olla stressaamatta blogista ja keskittyä voimien saamiseen, että sitten olisi kunnolla voimia kirjoitella tännekkin erityisesti joulujuttuja ja siihen valmistautumista. :) Ja ihana taas kuulla, että siellä on joku noin hyväsydäminen ihminen. Kiitos kiitos. ♥

   Poista
 10. Oii ihana kuulla hyviä uutisia! :) Tosi ihana juttu <3

  VastaaPoista
 11. Hirvittävän paljon voimia ja valoa päiviisi. Olet ihmeellisen sitkeä ja myönteisyyttä ja elämäniloa uhkuva ihminen. Toivon kaikesta sydämestäni sinulle parempaa vointia ja voimia nauttia joulunodotuksesta. Tekstisi ovat saaneet minun häkellyksiin; miten paljon voimaa voi ihmisessä ollakaan. Paljon kivuttomia päiviä toivon sinulle ja kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista. ♥ Nousi hymy huulille ja melkein sanattomaksi vetää. :)

   Poista
 12. Voi sinua pientä! Ihanaa, että sait välillä hyviäkin uutisia. Ikävä kuulla, että olet voinut niin kovin huonosti, voin vain kuvitella tuskaasi, toivon niin kovasti että pian helpottaa! Äläkä huoli blogista, nyt on tärkeintä keskittyä itseesi, joskus on taas parempi aika ja saat kirjoittaa ja kuvata kivoja juttuja. Olet ajatuksissa, vaikka ei tunnetakaan, älä anna periksi!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle ihana. Kiitos. Mulla on nyt tosi raskasta ja en osaa muuta sanoa kuin kiitos. Olet ihana, oikeasti. ♥

   Poista
 13. Harmi että voimat ovat olleet vähissä ja kipuja on ollut voimienkin edestä, mutta todella hienoa että kuvauksissa vastaukset ovat olleet positiivisiä! Tsemppiä ja hymyä rankkoihin päiviisi. <3

  VastaaPoista
 14. Kävelin Perämeren rannalla täällä Hailuodossa ja mietiskelin Sinua. Täällä on satanut ensilumen, maa on valkoinen, mutta meri pauhaa synkän sinisenä. Tällaista on elämä; tumma ja vaaleampi rinnakkain. Voimia Sinulle taisteluun, iloa päiviisi! Riitta

  VastaaPoista
 15. Kiitos ihanasta kommentista "Tälle rannalle". :)

  VastaaPoista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.