lauantai 19. joulukuuta 2015

ERILAINEN JOULUKUU

19.12.2015

Kuukausi siinä sitten taas melkein päivälleen vierähti. Ja siihen on mahtunut paljon, liiankin paljon. Jouluaatto lähestyy kovaa vauhtia ja se on hieman jopa ahdistanut koska en olisi kuvitellut tästä kuukaudesta tulevan niin vaikea kuin siitä tuli vaikka osasin odottaa sitä. Tähän kuukauteen siis on mahtunut tolkuttomasti valvottuja öitä, pään sädehoitoa, kipulääkkeiden syömistä ja tikkusuorana pedissä makaamista kovien tuskien takia. Kävelykyky on lähes lähtenyt kovien lääkkeiden takia (jotka onneksi nyt loppuu kun sädehoitokin loppui) ja liikun pääosin kodin ulkopuolella pyörätuolilla jos johonkin nyt jaksan edes lähteä koska asun hissittömässä talossa ja tänne kolmoseen kipuaminen avun kanssakin on todella tuskaista ja raskasta. Muutamia kertoja siis olen pystynyt kotini ulkopuolella käymään joululahjaostoksilla ja mitä nyt sädehoidoissa kymmenen kertaa joka arkipäivä mutta siinäpä se. Seinät kaatuu, ahdistaa ja harmittaa kun ei ole päässyt kunnolla hösäämään ja törsäämään lahjoihin. Aika odotettavissa olevia tunnetiloja.

Sädehoito tehosi lääkärin mukaan hienosti ja iso patti päästä on "kadonnut" ja vielä se siitä varmasti pieneneekin kun sädehoito vaikuttaa pitkään hoitojen päättymisenkin jälkeen, että hyvä mieli ainakin sen suhteen vaikka kivut ei hirveesti anna syytä hymylle tai millekkään muullekaan positiiviselle ajattelulle. Makaaminen on pitkässä juoksussa niin raskasta, että antaisin mitä vaan jos pystyisin istumaan tuolilla ja vaikka paketoimaan lahjapaketteja normaalisti mutta ei - tässä mä nytkin selällään makaan läppäri sylissä ja sydän hakkaa ties kuinka kovaa kun sattuu lantiosta alaspäin niin kovaa, että tekisi mieli huutaa. Kipulääkkeitä, lihasrelaksantei, sydänlääkkeitä ja rauhottavia vaan nassuun kun muut vetelee hymyissä suin joulutorttuja ja fiilistelee joulua. Tapahtuisipa se ihme tässä muutamassa päivässä ja mäkin saisin lisää voimia ja kivut helpottuisi vaikkapa nyt edes virallisten joulupäivien ajaksi.

Onneksi kuitenkin oon saanut jotain pientä jouluista aikaiseksi - tietenkin apujoukkojen avulla. Oon saanut hankittua lähes kaikki lahjat läheisille, oon tehnyt piparkakkutalon hurjasta määrästä karkkia, saanut joulukuusen pystyyn ja tehnyt itse jopa joulukortit. Ei tämä nyt ihan tyypillinen joulukuu mulle ole ollut mutta tämä oli nyt tällainen ja toivottavasti ensi vuonna huomattavasti parempi ja mun näköisempi. Eiköhän tästäkin joulusta tule ihan kiva. Lääkkeet on tänä jouluna iso osa sen viettoa mutta antaa niiden olla. Aina elämä ei voi mennä niin kuin toivoisi tai on tottunut.

Onko teillä jo kova joulufiilis?

Ps. Haluaisin pitää hieman "taukoa" syövästä ja sen takia en ehkä vielä jaksaisi kirjoittaa syöpätarinaan jatkoa. Kaipaan hieman jotain muutakin. Yritän ainakin keskittyä muuhun kun muuten elämä pyörii niin suuresti tämän kaiken ympärillä.

18 kommenttia :

 1. Ei oikein tahdo olla joulufiilistä täälläkään selittämättömien vatsakipujen vuoksi. Mutta en voi kuvitellakaan kuinka raskasta sinulla on. Paljon, paljon voimia ja lämpöistä joulua ♥ toivotaan helpompia päiviä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaa noi vatsakivut.. kunpa ne hellittäisi pian sulla. :( Toivon sulle kanssa sinne parempia oloja ja ihanaa joulua. ♥

   Poista
 2. Hei Jonna, onpa hienoa, kun jaksoit kirjoittaa. Katson koneelta useasti päivässä josko jotain olisit jaksanut. Kiva kuusi ja niin nami mökki!
  Voimia ja Siunattua, ihanaa joulun odotusta sinulle ja läheisillesi. Lumen keskeltä Pohjois-Karjalasta tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kirjoitukset on nyt jäänyt vähemmälle selvästi.. se on harmi. :( Kiva kuitenkin kun oot käynyt kurkkimassa oisko tullut uusia.

   Ihanaa joulua sinnekkin kauas. ♥

   Poista
 3. Ikävä kuulla, että olet voinut noin huonosti. Mutta oot sie silti saanut tehtyä paljon enemmän joulun eteen kuin minä :O
  Toivon sydämestäni, että tästä hetkestä alkaa kivuton ja hyvä paranemisen aikakausi. Toivon, että ensi joulukuu on jo täysin normaali sinulle. Hyvää Joulua sinulle!

  Ja ihan hyvä idea, jos jätät syövän taka-alalle, ja pyrit keskittymään muihin asioihin.Minunkin pitäisi keskittyä enemmän muihin asioihin kuin olooni. Se on kyllä vaikeaa, kun jatkuvat kivut ja väsymys on yleensä este sille muulle tekemiselle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voispa kaiken kivun ja ikävän poistaa hyvällä ajattelulla. Tahto ei riitä sellaisiin kykyihin.

   Koitahan sinäkin jaksaa. ♥ ihanaa joulua sinne! Ei montaa yötä enää.

   Poista
 4. Moi Jonna! Ihania jouluisia kuvia, jotka tuo meille lukijoille joulufiilistä :) Oot kyllä melkoinen sisupussi, kun olet jaksanut joulun laittaa kipujen ja sädehoidon keskellä. Uskomatonta! Toivon sulle ihanaa joulua ja uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Laura. :) Oiskin enemmän materiaalia! Jos pääsen kohta istumaan paria minuuttia kauempaa ilman tuskia niin voisin ainakin joulupäivinä yrittää kuvata jouluisia juttuja. Parasta katsottavaa sellaset kuvat. ♥

   Sinne kanssa ihanaa joulua ja turvallista uutta vuotta. ♥

   Poista
 5. Hei Jonna! Mitään merkittävää en voi sinulle sanoa vaikka niin toivoisin, halusin vain kertoa että olet ajatuksissani JOKA päivä ja toivon sydämestäni sinulle parempaa ja kivuttomampaa vointia. On todellakin hyvä ajatus että nyt jätät syöpäkertomustasi taustalle ja kirjoittelet/ajattelet mukavia ja sinulle iloa tuovia asioita. Kun vointisi on kohentunut, sitten voit jaksamisesi mukaan kerrata kokemaasi. Tunnelmallista Joulua ja parempaa uutta vuotta!!! <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moimoi. :) Onpa ihana kuulla, että oon sun ajatuksissa joka päivä. Hullun ihanaa, että joku siellä miettii mua. Oon juuri tota mieltä, että jatkan sitten kokemuksien kertomista kun saan voinnin edes siedettäväksi. En halua vaan kärsiä fyysisesti ja henkisesti joka hetkee päivästä.

   Ihanaa ja turvallista joulua sekä uutta vuotta sullekin. ♥

   Poista
 6. Ihanaa joulua sulle sinne <3! Vaikka tämä joulu ei oo mennyt niinkuuin haluaisit, toivon että nautit silti joulusta ja ensi joulustasi tulee kivempi (: Ihana kun jaksat kirjotella kaikesta huolimatta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin. Ensi vuodesta parempi ja ehkä tämäkin joulu onnistuu ihan kivasti. :) Super ihanaa joulua sullekkin. ♥

   Poista
 7. Aivan kamalan kuuloista ollut sun joulukuu.. Todella hieno kuulla että hoidot on sitten nyt kuitenkin tehonneet, vaikka paljon olet joutunut uhraamaan : ) Sun blogin vanhojakin postauksia luettuani oonkin myös huomannut kuinka joulu-ihminen olet.. Ei voi edes kuvitella kuinka henkisesti raskaalta on tuntunut. Sen lisäksi kuinka fyysisesti raskastakin sulla on.
  Todella upeaa että jaksoit kirjoitella päivitystä joulustasikin.

  Ennen kaikkea haluan toivottaa kaikesta huolimatta oikein ihanaa joulua sulle Jonna! : )

  T. Niko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos ihanasta kommentista. ♥ Jouluihminen oon kyllä henkeen ja vereen, että on tää paljon nyt koetellutkin. Koitan silti nauttia pikkupikkupikku jutuistakin mikä liittyis jouluun. :)

   Sulle kanssa aivan tosi ihanaa joulua sinne! ♥

   Poista
 8. Ihanasti olet joulua saanut laitettua! Ja onneksi parhaimmat joulujutut eivät ole ne tavarat vaan ihmiset <3 Toivottavasti elo tasaantuu kun sädehoito alkaa olla taputeltu. Paljon voimia ja ihanaa joulun aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3 totta. Ihmiset ja tunnelma sen kaiken tekee vaikka lahjojen antaminen ja koristelu on ihan parasta. Kiitos vielä kerran ja sinne kanssa rauhallista joulua. :)

   Poista
 9. Kivannäköiseksi olet jaksanut laittaa kotisi, kivuista huolimatta! Toivotaan, että saat viettää oikein mukavan, rauhallisen ja kivuttoman joulun! Ensi vuodelle toivotaan kaikkea parempaa! :) Ajatus siitä, että jätät syöpäjutuista kirjoittamisen vähän vähemmälle, kuulostaa hyvältä ajatukselta!
  Rauhallista joulua sinulle toivottelee Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tiukkaa kyllä teki kun ei montaa sekunttia pysty edes seisomaan ilman tuskia.

   Kivutonta joulua ei varmasti ole tiedossa mutta onneks on sellanen perhe joka tekee kaikkensa et mun on mahdollisimman hyvä olla. :)

   Mahtavaa joulua Tuuli sulle kanssa! <3

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.