lauantai 8. elokuuta 2015

LAATUA HALVALLA?

21

Jo hyvän tovin oon etsinyt sellaista puista ukkelia minkä vartaloa pystyy vääntämään erilaisiin asentoihin. En ole vieläkään varma kyseisen aidon ukkelin nimestä tai minkä merkin se alunperin on ja luovutin osittain jo etsinnän kun ei mistään löytynyt. Keväällä monet perheenjäsenetkin sitä yritti mulle epätoivoisesti etsiä kun makasin sairaalassa ja olin ilmaissut haluavani sen ukkelin kun näin sen eräässä lehdessä. Aitoa ukkelia kun ei ole vaan löytynyt tähän päivään mennessä niin tänään Tigeristä ostin tuollaisen kuuden euron version siitä ja olen oikeestaan tosi tyytyväinen. Näin sen jo aikaisemminkin kun pyörähdin eräässä toisessa Tigerissä mutta jätin sen ostamatta kun epäröin, että onko typerää ostaa ei-aitoa versiota.Yllättävän kestävältä se kuitenkin vaikuttaa kun vääntelee ja kääntelee vaikka hintaa oli noinkin vähän. Joka kerta ei siis sisustusjuttujenkaan tarvitse olla niitä kalleimpia tai edes alkuperäisiä koska monet "feikitkin" on aika kelpoja.

Pääosin yritän nykyään valita sen hieman hinnakkaamman version jostain mitä haluan, koska oon kyllästynyt siihen, että tänne kerääntyy kaikkea suhteellisen edullista sisustustavaraa tolkuttomasti ja sitten ne seilailee täällä pitkin poikin kuin jätteet valtameressä. Laittaessaan hieman enemmän johonkin rahaa niin huomaakin kohtelevan kyseistä tavaraa sen arvon mukaisesti ja kyllä monesti laatu valitettavasti vaan tulee sen euromäärän mukaan. Astiastot on erittäin hyvä esimerkki tästä koska kun muutin omilleni niin hamstrasin huolella Ikean edullisia juomalaseja ja nyt jo huomaan käytön niistä. Lasit muuttuu sameiksi ja tiskikoneen avatessa monesti joku laseista on säröillä kuumuudesta. Siinä ei kyllä voi syyttää kuin itseään. Hintalaatusuhde aika kohdillaan niin sanotusti.

Katsotko laatua vai edullisuutta ostaessa tavaroita?

6 kommenttia :

 1. Päätin jo opiskeleen muuttaessa että hommaan joko Iittalan tai Arabian astioita, kotikotona asuessa jo totesin et ne on todella kestäviä ja ajattomia! Oon siis pikkuhiljaa kerännyt Iittalan teema-sarjaa ja laseiksi oon hommannut Iittalan kartiota. Nyt vihdoin on astiasto aika viimesen päälle kokonainen ja aattelin alkaa täydentämän Marimekon Siirtolapuutarha astioilla pikkuhiljaa. :) oon kokenut myös ittelle tärkeäksi suomalaisen työn tukemisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päätös! Monesti vaan kahmitaan ne edullisimmat astiastot ja ei välitetä niinkään siitä kestävyydestä. Varsinkin juuri siis nuorena, vanhempana voidaan sitten olla jo opittu virheistä (haha). Itse keräilen myös nykyään Iittalan kartiota juomalaseiksi ja mustavalkoista Taika-sarjaa. Teeman keräilyä oon miettinyt myös koska se on varmaankin ajattomin astiasto mitä voi olla!

   Ps. Tuplapeukutan suomalaisen työn tukemista! :)

   Poista
 2. Allekirjoitan kyllä sen, että olis hyvä tukea suomalaista ja heti kannattais ostaa laatua, ettei tarvitsitsis olla täyttelemässä astiastoja muutaman kuukauden välein. Itsellä oli kans haaveena alkaa kotikotona keräileen jotain astiastoa, mutta jostain syystä mikään ei miellyttänyt mun silmää. Iittalan Teemaa on kaikilla ja muistuttaa vaan kotikodista, KoKoa on kaikilla, Marimekko liian kallis yms yms. Tästä syystä se keräily sit vähän unohtu, ja muutto omaan kotiin tulikin niin nopeesti, että tajusin, ettei mulla oo mitään mistä syödä aamupuuroa :D Ei siinä auttanu muukun (valitettavasti) marssia Ikeaan ja ostaa niitä parin euron kippoja ja kuppeja... Kun samaan syssyyn pitää maksaa takuuvuokraa, sohvaa ja ruokapöytää, niin en kyllä ihmettele, että esimerkiks opiskelijat hairahtaa Ikean astioihin. Pitää kyllä alkaa pikkuhiljaa keräileen jotain kunnon astioita, ennen kuin noi kaikki menee rikki (nimim. kuukaudessa kahessa kupissa jo säröt).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostipa tutulta, meinaan tuo ettei osannut valita aikaisemmin mitä astiastoa alkaisi keräilemään. Itsellä kun oli kanssa sama aikaisemmin tuon Teeman kanssa, että kun sitä oli kotikotonakin niin ei huvittanut sitä omaan kotiin lähteä hankkimaan. Nyt mieli on vähän muuttunut mutta aion vielä kyllä katsella oisko jotain muuta samankaltaista tarjolla (ja onkin) mutta valinnanvaikeus astuu sitten tässä vaiheessa kuvioon.

   Ja ymmärtäähän sen ehdottomasti, että opiskelija valitsee ne edullisimmat vaihtoehdot jos ei ole alkanut kotikotona jo keräilemään omaa kotia varten astioita tai mitä tahansa. Eikä välttämättä tosiaan suku ole avustamassa kotijuttujen ostossa, että siinä vaiheessa vaan pitää mennä tilanteen mukaan ja suunnata Ikeaan yms. Aika monetkin varmaan on siinä tilanteessa sitten myöhemmin mitä vaikka itse, että yritän päästä niistä halvoista eroon ja ostaa tilalle jotain kestävää.

   Poista
 3. Pieni puinen ukkeli on nimeltään nivelnukke. :) Eikä siitä sen aidompaa versiota olekaan, ihan tavallinen kapine helpottamaan anatomian hahmottamista, kun piirtää tai maalaa. Omani on joskus kauan sitten ostettu Suomalaisesta ja taidetarvikekaupoista noita voi myös hankkia. :)

  Itse ostan mielummin vähän kalliimpaa/laadukkaampaa. Kalusteissa suosin vanhaa, kirjani ovat 1800-luvun uusrokokoovitriinissä ja 1900-luvun alun jugendvaatekaapissa. Nukun 1920-luvun sängyssä. Antiikki ja vanhat tavarat yleensäkin ovat intohimoni. Mikään ei päihitä aitoja materiaaleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aidot ja kestävät materiaalit on kyllä parempi vaihtoehto, en kiellä. Mä en valitettavasti saanut tuota ukkelia aitona mistään niin tyydyin tuohon. :)

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.