torstai 14. kesäkuuta 2012

Napsu 2004-2012 ♥
Elämäni raskain yö. Elämäni yks raskaimpia 24 tuntia. Sanotaanko näin, että jos eläimeen voi ihminen kiintyä niin sellanen side mulla oli mun 8-vuotiaaseen marsuun, Napsuun. Miten kukaan voi olettaa että marsu voi tehdä niin syvän ja ison paikan ihmisen sydämeen ja lähdön jälkeen ei edes ihmismieli pysty pysyy järkevänä. Eikai se rakkaus kato muotoa, ikää, rotua tai edes lajia. Vaikeeta edes olla rauhassa kun jatkuvasti ärsykkeistä voin romahtaa, pelkkä ajatuskin voi saada mut maahan itkemään ilman varsinaista syytä.. vaikka eikö rakkaan poismeno oo ihan tarpeeks painava syy itkee silmiä päästä.

Napsu oli tosiaan 8-vuotias elämäänsä tyytyväinen, ystävällinen ja höpsö marsu joka oli tyytyväinen jokaisessa tilanteessa eikä se koskaan pahemmin sairastellu mitään, paitsi perus nuhaa sekä pieneen tappeluun se joutu monta vuotta sitten toisen marsun kanssa, ja joutu sen johdosta leikkaukseen ja melkein lopetukseen, mutta niin sitkee herra sinnitteli vielä yli 6 vuotta eteenpäin. Napsu oli vielä puoliks sokeekin monen vuoden ajan, eikä se hidastanut sitä. Jo tosta pitäis ottaa mallia. Eläimellä on luonnetta, oli se sitten hiiren tai norsun kokonen.

Napsun tila romahti sanotaanko nyt, että noin 24 tuntia sitten tarkalleen, ei kykenyt enään syömään, juomaa tai kävelemään ja nukkui jatkuvasti. Napsu oli koko eilisen päivän ja edellisen yön mun sylissä tai vähintään muutaman kymmenen sentin päässä ja jatkuvassa kosketuksessa, koska osasin aavistaa että nyt on lähtö lähellä eikä eläinlääkäriin enään keretä. Yöllä tilanne romahti täysin, noin 3 aikaa yöllä Napsu menetti kaikki voimat ja enään oli pieniä voimanrippeitä hengittämiseen ja sekin vaivalloisesti tapahtu. Hieman ennen kello 6, napsu veti viimeset hengenvedot ja sydän pysähty mun silmien edessä, mun kosketuksessa ja sillä hetkellä oikeesti vasta tajusin miten äärettömän rakas ja iso osa se pieni pötkylä oli mun lapsuutta ja koko mun elämää. Ensimmäinen ja viimeinen marsu, jota kohtaan tunsin ja tunnen edelleen mieletöntä kaipuuta, rakkautta ja kunnioitusta. Mun mielestä sellanen pieni parikymmentä senttinen otus ansaittee kunnon muiston, sillä se jos joku on nähny elämää rotuunsa nähden ja vaikuttanut niin monen elämään positiivisesti ja auttanu monissa tilanteissa.

Ei voi kyynelten läpi muuta oikeesti sanoo kun että lepää rauhassa Napsu, nyt sun on aivan varmasti parempi olla! Eikä muuten oo taivaassa hyttysiä kiusaamassa ja lehtisalaattia on loputtomasti ♥

12 kommenttia :

 1. Voi kamalaa!! Koita selvitä. Uskon et oot ihan suruissas. Mun hamsuttajani kuoli tammikuussa ja oon vieläki siitä suruissani. Mut koita jaksaa!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmmm :( Voi hitsi miten pitkää sullaki kestäny suru.. en halua että mullakin kestää noin pitkään vaikka veikkaan etten koskaan pääse täysin yli. :( mut kiitos, eiköhä se tästä.. ♥

   Poista
 2. Voi ei, ihan kauheaa! ): Voimia sulle sinne!
  Mä en vois kuvitella elämää ilman tuota meidän marsupötkylää, mutta niin se vaan on, että kaikista on luovuttava joskus, ennemmin tai myöhemmin..
  Koeta jaksella!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :/ mäki elättelin lapsenomasesti päässäni ettei Napsu kuole kun se on jo noin pitkää elänykki ja nyt se lähti noin nopeesti nii shokki on aiva kauhee..

   Kiitoksia sullekkin ♥ toivotaan et sun marsuki elää pitkäään elämän

   Poista
 3. Eläimen poismeno on ihan hirveetä, ei siitä mihinkään pääse. Harvaan ihmiseenkään saa niin hyvää sidettä tehtyä ku eläimeen, oli se sitte koira tai hamsteri. Voimia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin totta.. se on niin mieletöntä miten tollaseen otukseen saa sellasen siteen vaikka ei ees samaa kieltä puhuta. Mutta ainaki sen tietää et se on sillon aitoa.

   Poista
 4. Voiei otan osaa!Nyt tuli ikävä omaa marsua:(<3Marsut on kyl niin ihania!

  meant-2-happen.blogspot.com
  XX Elizabeth

  VastaaPoista
 5. Voi ei, sait mut itkemään !

  Eläimen poismeno on ihan yhtä kamalaa kun ihmisenkin. Se joka ei sitä sure, ei ole koskaan saanut kokea mitä on ihmisen ja eläimen syvä yhteys ja rakkaus.

  Voimia sulle! Napsulla on nyt hyvä olla, ehkä se on mun marsujen kanssa juoksemassa pellolla ja ettimässä salaattia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta.. se on aivan yhtä paha paikka ja se jos on rakkautta aidoimillaan mikä ihmisen ja eläimen välil on. ♥

   Kiitoksia, kyllä se elämä alkaa pikkuhiljaan voittaan taas!

   Poista
 6. tää teksti sai mut oikeesti kyyneliin.
  kirjotit tosi kauniisti ton tekstin ja vaik itkien tätä luin niin toi viimenen lause sai mut nauramaan: 'lehtisalaattia on loputtomasti ♥ '
  mullakin oli 2 hamsteria aikoinaan, toinen kiukkunen jääräpää ja toinen rauhallinen pullukka.
  mun ensimmäinen hamsteri piti viiä lopetettavaks kun se oli jo 4 vuotias ja sinä päivänä sen takajalat halvaantu.. muistan vaan kuinka paljon itkin):
  ja toiselle olin viemäs marraskuun synkkänä iltana ruokaa ja näin kuinka se liikkumattomana siinä makaks enkä nukkunu koko yönä..):
  pärjäile sä nyt kumminkin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei sua! Ihana ♥ Hamsut on aika söpöi kans ja varmaa kauheeta menettää myös :( voi hitsi miten hirveetä kun löytää oman rakkaan kuolleena, tulee sellanen että ''jos oisin tullu vähä aikasemmin'' mut nyt niiden on hyvä olla!

   kiitos IHANASTA viestistä ♥

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.