lauantai 7. syyskuuta 2013

RASISTISUUS

Oon miettinyt nyt pitkään näiden mielipidepostausten jatkamista koska maailma on niin täynnä mielensäpahoittajia ja oon kahdesti joutunut katsomaan peiliin, että onko mun kovat sanat heikkoja hermoja vasten liian rajuja ja tulin siihen tulokseen, että ehkä. Mutta ne on mun sanoja ja ne ei tule muuttumaan vaikka niitä arvosteltaisiinkin jyrkiksi. Niin kauan kun en ketään henkilökohtaisesti tarkoituksen mukaan loukkaa, voin jatkaa mielipiteideni ilmaisua. Tämän aiheen ei kuitenkaan pitäisi minkään järjen mukaan loukata ketään. Päinvastoin edesauttaa näiden kohteena olevien ihmisten asemaa vaikka tästäkin aiheesta on puhuttu niin kauan kun koko ääliömäistä käytöshäiriötä, eli rasistisuutta on ollut olemassa tässä maaimassa.

Varmaan kaikista vahvimpina rasistisuus kohteina on tummaihoiset ihmiset. Tähän yhteyteen voisi mainita myös homoseksuaalit mutta ne ei ole rotu ja se on tarina erikseen. Toisaalta itsellä särähtää jo toi rodun käyttäminen tässä yhteydessä vaikka tottahan se on. Ihminen on eläinlaji siinä missä koiratkin näin kärjistetysti ja meitä on eri rodullisia. On eri etnisiin-ryhmiin ja rotuihin kuuluvia ihmisiä ja sen pitäisi olla aivan luonnollista ja normaalia koska niin me ollaan kehityttykkin tähän maailmaan. Aivan kuin ne lukuisat koirarodut. En siis vertaile nyt tiedoksi vaan ihmisiä ja koiria toisiinsa mutta ihan vaan tietämättömille, että me ihmisetkin ollaan eläinlaji. Kuulutaan ihmisapinoiden heimoon. Apinampaa käytöstä meiltä silti irtoo kun apina apinoilta. 

Ihmettelen todella paljon sitä miten monetkin ihmiset ajattelevat tietyistä ihmisroduista jotenkin huonommin tai ennakkoluuloisemmin. Aina tummaihoiset miehet on raiskaajia tai tappelijoita, romaninaiset varastavat perheineen kaupasta kun menevät isolla porukalla tai muuta älytöntä yleistämistä. He ovat ihmisiä ihan siinä missä kaikki muutkin. Ei ole heidän syynsä, että jotkut ihmiset on tehnyt heidän vähemmistöstään huonomman näköisen vaikkapa meidän Suomen sisällä jossa kuviot on muutenkin pieniä jo ihan meille suomalaisillekkin. Pahoja ja huonoja ihmisiä on jokaisessa ihmisrodussa eikä se tarkoita, että kaikki tummaihoiset ovat verorahoilla eläviä tappelijoita. 

Jos kaikki ihmiset laitettaisiin erilaisiin kategorioihin ihan niinkuin tummaihoiset ihmiset, niin ei meidänkään maine olisi yhtään sen puhtoisempi tai parempi. Maailma ei kuitenkaan pyöri niin. Se pyörii aivan väärään suuntaan ja omassa maassa aina vähemmistöä syrjitään ja se tuntuu vaan pahentuvan kokoajan vaikka ihmisten pitäs kehittyä eteenpäin ja näin ollen ajatusten modernisoitua. Maailman kehittyneimmistä eläimistä eli meistä on tullut ajanmyötä ilkeempiä ja julmempia sitä myöten mitä meidän pitäisi hyödyntää meiän harvinaiset taidot tässä maailmassa. Rotuja syrjitään aina ja se ei koskaan vanhene. Samalla myös ihmiset heittää kaikki meille suodut taidot ja kehittymisen aivan hukkaan kun tuhlaa kaiken hyvän toisen syrjimiseen ja väheksymiseen vaikka se asia ei koskaan tule muuttumaan ja ei sen ikinä pidäkkään. 

Meitä tulee aina olemaan erilaisia, eri värisiä ja eri kieltä puhuvia. Ilkeet sanat ja syrjiminen ei aiheuta mitään muuta kun pahaa mieltä ja huonoa mainetta ihan myös meille valkoisillekkin ihmisille, jotka näitä rasistisuuksia eniten laukoo kun ollaan ite niin hemmetin täydellisiä ja tähän kohtaan voisi lisätä, että millä perustein? Meidän ihonvärinkö takia me ollaan jotenkin parempia kun tummaihoiset tai se, että miten meidän maassa käyttäydytään tekee meistä jotenkin parempia kun esimerkiksi muualla maailmassa missä kulttuuri on aivan erilaista kun täällä. Se ei pahenna niitä ihmisiä eikä myöskään oikeuta meitä ajattelemaan niin. Sitä kutsutaan kapeakatseisuudeksi kun ei pysty näkemään erilaisuutta rikkautena tai arvostettavana asiana. Mutta niin kauan kun itse syrjii toisia, ei myöskään ole arvostuksen arvoinen. Se kannattaa pitää mielessä koska sitä saa mitä tilaa ja niin jokaista kuuluu kohdella miten he kohtelevat toisia. Paha ei tuo hyvää mutta paha opettaa pahaakin. 

Kaikissa ihmisroduissa on rasisteja, joten valkoihoiset ainoastaan ole syyllisiä siihen toimintaan tässä maailmassa. Sekin on hyvä huomioida vaikka tämä postaus ehkä käsittelikin enemmän tummaihoisten syrjintää. Se on kuitenkin isoin rasistisuuden kohde näin rodullisesti.

Nyt ilman että isken mielipiteeni suoraan tiskiin siitä millaisina ihmisinä pidän rasisteja niin haluunkin kuulla teiltä, että tunnistaako joku itsessä rasistisia piirteitä ja jos tunnistaa niin minkälaisia ne on ja miten ne ilmenee? Haluun myös kuulla ihmisiltä mielipiteitä koko tämän aiheen ympäriltä laajamittaisestikkin!

Tässä pari ajatusta ilmoille!

Miten pieni viaton tummaihoinen lapsi voi olla rasistisuuden kohteena leikkipuistossa?
Miten meitä valkoihoisia ihmisiä ei syrjitä muualla maailmassa niin suuresti vaan päinvastoin pidetään erityisenä?
Miten mikään voi oikeuttaa ihmisrodun täysvaltaiseen syrjintään?


Anonyymien kommentointi-mahdollisuus on pois käytöstä. Näin yleisesti tiedoksi.

4 kommenttia :

 1. Hyvä että anokommentointi on pois :D kaikki anonyymit on niin olevinaan mielipiteidensä kanssa somessa koska kaikillahan pitää olla se sananvapaus. Juu kyllä, mutta mun mielestä jokaisen pitäis pystyä se mielipide ilmaseen ihan omalla nimellä, kun kerran niin kovasti mieltä ollaan..


  Mulla ei oo ollu oikeestaan koskaan mitään rasistisuusjuttuja, paitsi lapsena tietysti kaikki muut rodut oli tosi outoja ja kummallisia jos sattui livenä näkemään. Ei täälä pikkukaupungissa paljon tummia ihmisiä näy :D varsinkaan ku olin pieni, nykyään on enemmän kun tohon ammattikorkeakouluun tulee tosi paljo ulkomaalasia, ja onhan tää muuttunut ja paljon isommaksi kaupungiksi...

  Täällä on kyllä halpa-hallissa jouduttu nykyään käskeen vartijat aina pitämään silmälle kun romaniperhe tulee ostoksille, kuulemma kummasti katoo tavaraa aina niiden jälkeen... Sehän on tietenkin niiden kulttuuria että varastellaan, mutta jotkut ei ymmärrä ettei suomessa voi käyttäytyä niin ja sen maan kulttuuria pitää kunnioittaa, missä on. Harmittaa että kaikki romanit teilataan kun muutama niistä noin tekee, menee heti se maine muiltakin. Ei kaikki suomalaisetkaan tajua kunnioittaa maan tapoja ulkomailla. Aika yleistä tuntuu olevan että suomalaiset vetää räkäkännejä lomamatkoilla, ei siis mikään ihme kun me ollaan muiden mielestä juoppoa kansaa :D eikä tarvi valittaa jos tuolla lähi-idässä tai idässä katotaan pahalla suomalaista naisturistia jolla on minishortsit ja tissivako vilahtaa. Vaikka meidän mielestä naisella on oikeus pukeutua niin kuin itse haluaa, muualla maailmassa ei ole välttämättä näin ja naisen kuuluu olla siveellinen. Kyllähän niitäkin tapoja pitää vieraillessa kunnioittaa, että suomalaisten on turha ruveta moralisoimaan kun joku ulkomaalainen ei täällä osaa aina käyttäytyä niinkuin kuuluisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kaikista omituisinta on just ne ihmiset, jotka puuttuu sun elämään. Ihan kun ei niillä olis sitä omaakaan mutta noh, nyt on ainakin hiljasta näiden tapausten osalta! Joten anonyymien hiljennys on päällä ainakin viellä hyvän tovin.

   Mulla taas ei oo koskaan ollut semmosta, että jotenkin ois erikoista tummat tai eri maalaiset ihmiset. Päinvastoin aina yritin olla kauheen neutraali kun mun lähipiiri on ollut aika rasistinen ja en oo halunnu ruokkia niiden haukkumisviettiä.

   Aivan totta toi mitä kirjotit. Maassa maan tavalla ja se ei vaan toimi täällä meillä. Meiänkin pitää käyttäytyä toisessa maassa niiden sääntöjen mukaan tai sitten on parempi jäädä kotiin. Jos vaatii muilta samantyylistä käytöstä omassa kotimaassaan niin pitää kyllä itekkin ulkomailla toimia heidän mukaansa. Sitä ei vaan tunnu monet tajuavankaan.

   Onhan se vähän niin ja näin, että kun romanit menee kauppaan niin vartijat on entistä skarpimpia ja ehkä se on ihan hyväkin mutta mun mielestä siitä ei pidä tehä mitään numeroa koska se on loukkaavaa ihan heitäkin kohtaan jos ei ole edes tekemässä mitään pahaa tai varastamassa. Ennakkoluulot on vähän semmoisia ja niiden kanssa pitää vähän oppia elään kuitenkaan itse puuttumatta niihin. Ei kannata siis ruokkia rasismia yhtään sen enempää mitä sitä on jo.

   Poista
  2. Mulle oli tosi jännää jos näin tosi mustan ihmisen pienenä, niin harvoin niitä näki. :D Mutta en silti ajatellu niistä mitenkään pahasti.

   Mä en oo nyt ihan varma, että toimitaanko tuolla halppiksessa noin vaan sillon kun se yks kyseinen romaniperhe sinne tulee. Ainakin ilmeisesti jäänyt kiinni joskus siitä varastelusta siellä että nyt niillä on sitten ne varotoimet. :/ Mun poikaystävän äiti on siis siellä töissä ja on kertonu tuosta asiasta, että ei ne ihan ilman syytä niitä romaneja siellä silmällä pidä. Sillon kun muita ulkomaalasia on niin siellä ei mun tietääkseni niitä katota, mut sitten kun nää isomekkoiset romaninaiset menee naistenvaateosastolle... Syyttömätkin vaan näistä sitten joutuu kärsimään jos yksittäinen ihminen tekee tommosta. :/

   Poista
  3. Joo tiedän mitä tarkotat tossa romaninaisten kohdalla. Siitä on aina puhuttu, että ne piilottaa mekkojensa alle vaikka mitä ja varmaan pitääkin paikkaansa JOSSAIN tapauksissa. Harmi vaan kun kaikki leimataan melkeenpä. Aina on huonojakin ihmisiä joka "rodussa" muttei mekään leimata kaikkia valkosia pedareiks ja koulusurmaajaksi näin kärjistettynä mielipiteenä.

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.