lauantai 21. joulukuuta 2013

DIY: RAKKAUDEN LASIPURKKI

Oon ihan todella harmistunut, että en ole kerennyt tekemään tätä aikaisemmin mutta en ruoski itseäni tästä yhtään sen enempää koska en voi tälle faktalle mitään, en nyt enkä aikaisemmin. Elämä valitettavasti on hektistä tähän aikaan vuodesta ja ei mulla vain ole ollut aikaa kuvata ja tuottaa tätä pientäkään postausta missään välissä. On ollut paljon asioita murehdittavana ja paljon muutoksia tapahtunut, että nyt on jäänyt mun himoitut DIY-joululahjapostaukset tekemättä mutta tämän haluan ehdottomasti vaikka väkisin puhelinlaadulla (aika susikuvia näistä tuli vaikka ihan järkkärillä kuvasinkin) näyttämään teille koska ah, rakastan tätä ideaa.

Mulle merkitsee joululahjoissa se, että ihminen on tosissaan ajatellut mua ja tietää mistä pidän. Hyvänä esimerkkinä on se kun sain työkavereilta joululahjoina kaikkea kotijuttuja ensvuotta varten. Se lämmittää mieltä kun tietää, että joku niin sanotusti "välittää" siitä mitä antaa eikä vaan hampaat irvessä juokse kaupoissa ja etsi jotain koska on pakko antaa jotain. Mä kuitenkin vedin tämän huomioimisen vähän pitemmälle kun sain pienen inspiraatiopistoksen. Kyseessä on lahja, joka on lasinen purkki mihin laitetaan lahjan saavasta ihmisestä ihania asioita ja muistoja sekä kehuja. Hyväksikäytin tässä ideassa "52 reasons why I love You" - ideaa mutta vähän toteutin sen eri tyylillä. Halusin ehdottomasti, että lahja on kaunis eli kaikista parhain tapa oli saavuttaa se hankkimalla lasipurkki sekä hilettä. Siitä se ajatus sitten lähti ja nyt haluan jakaa samaa ideaa teidän kanssa jos haluatte vaikka näinä viimeisinä päivinä tehdä pikapikaa tämmöisen rakkaalle ihmiselle.


Minä teen tätä kyseistä lahjaa äidille koska hänestä nyt helpoiten keksin asioita mutta jokainen voi tehdä ihan kelle tahansa ihmiselle josta välittää paljon ja keksii asioita ainakin yli sen 50 kappaletta tai tietenkin suhteutettuna siihen minkä kokoinen lasipurkki on. Puoleen väliin asti ainakin kannattaa lappusia laitella, että ei ihan tyhjältä vaikuta. Itsellä lappusia alkaa purkissa olemaan jo sata ja haluan keksiä vielä lisää, että purkki täyttyy ääriä myöten. 

Itse ajattelen että tämä lahja on oikeesti ihanin mahdollinen joululahja ikinä ja olisi ihan mahtavaa itsekkin saada tällainen kaikkien kauppakrääsien sijasta. Tähän on oikeesti uhrattu sitä aikaa ja ajatuksia. En usko, että tätä lahjaa voi olla unohtamatta koska henkilökohtainen huomioiminen on aina kivaa, oli sitten joulu tai ei.


Tämän tekemiseen et paljoa tarvitse ja paljolti se on itsestäsi kiinni miten haluat toteuttaa. Lasipurkki nyt on ainakin oltava ja paperia mihin kirjoitella asioita. Itsellä on ihan vajaa kolmen euron lasipurkki Prismasta, joten ei tarvitse investoida mitään hirveitä määriä siihenkään. Koristeluun olen käyttänyt valkoista spraymaalia jolla olen mennyt purkin kannen läpi mutta se ei ole välttämätöntä koska esimerkiksi tässä postauksessa käytän purkkia, jonka kantta ei ole maalattu mutta varsinaisen lahjana lähtevän purkin kannen maalaan. Maalauksen jälkeen lisään erittäin hienojakoista hilettä ihan kunnolla ja annan ulkona kuivua hyvän tovin. Itsellä kuivattelin kantea reilu päivän mutta pelkkä yökin riittää hienosti. Hileiden lisäämiseen voi käyttää aivan tavallista liimaakin jos ei halua heitellä hileitä vielä kuivumattomana maalipinnan päälle. Sen takia on kaksi vaihtoehtoa, että jos ei itseltä löydy spraymaalia niin ei tarvitse lähteä sellaista ostamaan vaan voi ihan normiliimalla vedellä kannen todella huolellisesti läpi joka nurkasta ja käyttää vaikka ihan sormia apuna ja sen jälkeen pari kerrosta laitella hileitä. Hileiden päälle kannattaa myös suihkutella runsaasti hiuslakkaa koska se kiinnittää hyvin hileet ja sen jälkeen heivata ulos kuivumaan.

1. Maalaa purkin kansi valkoiseksi tai laita liimaa runsaasti.
2. Laita pari kerrosta hileitä ja kopauttele ylimääräsiä hippusia pois kerrosten laiton välissä.
3. Laita runsaasti hiuslakkaa hilekerroksien päälle ja vie ulos kuivumaan.
4. Kirjoita ajatuslappuja esimerkiksi Pentikin lahjapaperista tehdyille pikkulappusille. Vinkkivinkki! 
5. Pyörittele laput nätisti rullalle tai ihan miten itse tykkäät. Älä nyt kuitenkaan rytistä.
6. Voit koristella purkin reunan koristenauhalla jos haluat ja jos sellaista löytyy.
7. Voit ideoida itse lisää mitä haluat lisää koristeluun. Täysin vapaat kädet! 

Mitä pidätte ideasta?

8 kommenttia :

 1. Voi tää oli aivan mainio idea :) Oon miettiny monesti tuota miten sais kivasti purkkien kannet koristeltuu ja jeiij, ens jouluna kaikki läheiseni saakin tuunatun purnukan jollain kivalla sisällöllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että joku kanssa tykkää! Ens jouluna ite kanssa ajattelin monille tehdä tämmöiset kun alkaa tarpeeksi ajoissa tekemään. :)

   Poista
 2. Vautsi! Saanko hieman lainaan ideaasi? ;) Minkälaisia ajatuksia sä lappuihin kirjoitit? :) Tällaisesta meidänkin äiti tykkäisi varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin saat hei! Kirjoittelin kaikkia kehuja esimerkiksi äitin luonteesta (kiitollinen pienestä, luotettava yms.) ja esim. yhteisistä kokemuksista jotain hauskoja juttuja kuten mä laitoin, että rakastan äitiä siks, että osti vielä mulle seiskalla barbien keittiön. :D Kaikkia tommosia hupsuja vaan sekaan!

   Poista
  2. Voi että ihana ♥ Kyllä ilahtuisin itsekin tällaisesta lahjasta, jotenkin on niin suloinen idea! Jospa kerkeisin tekemään tämän ja vieläpä sillä tavalla, ettei äiti saa tietää asiasta. Onhan tässä toki monta yötä vielä aikaa.. Tuli muuten mieleen, että tuon purkin kannen voisi maalata ensin Gessolla. Varmasti kiinnittyisi nuo hileet tosi hyvin!

   Poista
  3. Kyllä sä kerkeet kun laitat tohinaks! Ja on meinaan tosi hyvä idea toi gesso. Varmasti parempi kun pelkkä liima. Jos löytyy sulta nii kantsii tehä sillä. :)

   Poista
 3. Tää ob niiiiin ihana! Harmi et luen tätä vähän jälessä, joulu oli eilen :D Mut onhan tää oiva vaikka synttärilahjaksikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja ihan koska vaankin voi antaa tommoisen. :) Tosi hyvä idea vaikka synttäreiksi just tai vaikka ystävänpäivälle.

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.