lauantai 7. joulukuuta 2013

AJATUKSIA TAMPEREEN MELLAKASTA

Keltään ei ole varmaan jäänyt huomiotta tuo eilinen "mellakka" Tampereella Linnan juhlien aikaan ja se onkin syy miksi haluan nyt nostaa tämän aiheen pöydälle ja ilmaista omat mielipiteeni niin näiden Anarkistisesti ajattelevien ihmisten toimesta mutta myöskin kansalaisten reaktioista koskien tätä niin sanottua mielenosoitusta. Mä en koskaan takerru tällaisiin asioihin mutta nyt koen erityistä tarvetta. Halua kuulla teidänkin ajatuksia!

"Pirkanmaan poliisin mukaan itsenäisyyspäivän iltana Tampereella järjestetty mellakka oli helsinkiläis- ja tamperelaisanarkistien järjestämä."

Aloitetaan vaikka siitä, että ketkä koko mellakan takana ovat ja mitä asiaa he oikeasti halusivat nostaa esille koska se puoli tästä koko tarinasta taitaa olla monelle aika pimennossa koska eihän niihin taustoihin tarvitse paneutua kunhan vaan valtavirran mukana leimaa kaikki koko aatetta edustavat kriminaaleiksi ja sekopäiksi. Ei sillä, en minäkään heitä erityisen välkkyinä yksilöinä pidä eilisen idiotismishown jälkeen.

Se mitä anarkismi tarkoittaa on aika yksinkertaisuudessaan vallan tai hallituksen vastaisuutta eli niin sanotusti kaikkien ihmisten pitäisi olla samalla viivalla eikä esimerkiksi Presidentti-instituutio ole tärkeä ja tätähän aatetta ajaa myös monet vasemmistolaiset. Anarkismi ei ole itsessään varsinainen poliittinen puolue vaan siinä on aika paljon viitteitä vasemmistolaisuudesta mutta tämä nyt ei tarkoita, että kaikki vasemmistolaiset ovat anarkisteja tai toisinkaan päin. Äärivasemmisto on varmaan kaikista kuvaavin tähän kohtaan, että sinne mieletään anarkistejakin eli ääriliikkeet vetää tällaista touhua eteenpäin.

Eilinen mellakka perustui karkeasti siihen, että kyseiset ihmiset eivät kestä sitä faktaa kun niin sanotut elitistit juhlivat kansan verorahoilla prameasti Suomen itsenäisyyttä. Kuulostaako enää niin kovin pirullisen kamalalta ja pahalta kun miettii asian noin? Ei todellakaan. Itse olen ihminen joka ei näe positiivisena asiana, että jotkut ihmiset elää elämäänsä kansan verorahoilla kiittämättömästi ja sen voi rinnastaa jossain määrin tähän asiaan. Eilen mailojen kanssa riehuneet yrittivät humalapäissään tuoda tätä aatettaan esiin epäonnistunein tuloksin. Jos he olisivat hakeneet poliisilta mielenosoitusluvan ja tehneet jotain varsinaista tämän asiaan eteen muuta kuin hajoittaneet paikkoja, olleet väkivaltaisia poliiseja kohtaan tai muutenkaan aiheuttaneet pahaa mieltä ihmisille, jotka halusivat juhlistaa meidän oman maamme itsenäisyyttä. Touhu lähti niin sanotusti hanskasta ja erittäin nopeasti.

Musta on täysin fine, että ihmiset osoittavat mieltään hyvän maun rajoissa omista aatteistaan koska mä teen sitä myös tosin pienemmällä äänellä. Me jokainen tehdään sitä. Kun samankaltaiset ihmiset löytävät ison määrän vertaisiaan tulee tällaisia porukoita, jotka päättävät lähteä näyttämään kykyjään muulle kansalle. Niin on jokainen poliittinen puolue syntynyt ja tulee jatkossakin syntymään. Anarkismia ei vaan ole tehty virallisesti puolueeksi ja en yhtään ihmettele sitä. Tämmöisellä toiminalla ei herätetä kuin negatiivisia tunteita ihmisissä ja on ihan turha luulla, että kukaan kiinnostuisi heidän toiminnastaan niin isosti nyt että asioihin tulisi muutoksia joita he toivovat. Presidenttipari pitää varmasti Linnan juhlat ensivuonnakin. 

Mielenkiintoistahan tästä koko touhusta tekee sen, että kun hieman tutkailin noita Iltalehtien julkaisemia kuvia näistä riehujista niin ensimmäinen ajatukseni oli, että johan näyttää aikamoisilta hiippareilta eikä varmasti monellakaan ole kunnollista työpaikkaa. Niin sanotusti valtaosa näytti mun silmissä työttömiltä juopoilta tai ihmisiltä, jotka nyt vaan innostuu kapinoimisesta mutta en voi tuomita koska en tunne heitä ja heistä tiedoitetusti oli valtaosa humalassa ja sehän ei kenestäkään tee automaattisesti juoppoa. Toinen ajatus liittyi tähän huomioon, että kuinkahan moni näistä verorahapuollustajista itse käyttää valtion verorahoja elämiseensä? Onko se sitten hyväksyttävämpää kun se, että kouluampujalta nuoria pelastanut opettaja tai Suomen sodassa sotinut mies saa mahtavan tilaisuuden viettää harvinaisen hienon juhlan 6.12 koko kansan silmien alla. Mun mielestä Linnan juhlissa oli tänä vuonna erityisesti todella tavallisia ja hienoja asioita tehneitä ihmisiä. Ei mikään elitistishow vaan sankareita monesta eri perspektiivistä. Mä maksan mieluusti mun verorahoilla tuollaisille ihmisille juhlat kerran vuodessa.

Toinen itseäni ärsyttävä ilmiö tästä aiheesta oli se miten suoraansanotusti juntit lähtivät tätä kommentoimaan. Mua on hävettänyt suoraansanotusti enemmän toisten ihmisten reaktiot tähän asiaan kun noiden idioottien riehuminen keskustassa. Voitteko uskoa, että ihminen joka ei missään nimessä kannata tuollaista toimintaa, sanoo näin? Oh well. Se että jotkut mesoovat somessa, että miten sairaita, mielipuolisia, rikollisia, tapettavia ja kamalia ihmisiä on kyseessä niin laittaa mut lähinnä ihmettelemään sitä, että onko ihmiset todella näin keskenkasvuisia. On hyvä että jotkut julkisesti tuomitsevat eilistä toimintaa mutta se, että lähdetään henkilökohtaisuuksiin menemään ja uhkaamaan sillä, että heidät pitäisi viedä saunan taakse tapettavaksi ja mailoilla hakattavaksi on ihan uskomatonta. Mulla on yksi ohje tällaisille ihmisille, että vaivautukaa edes perehtymään aiheeseen ja miettikään sen jälkeen vaikka kuudesti, että onko ne ihmiset sittenkään niin kovin erillaisia kun me muut. Todellisuudessa ei ole. Kun ihmisillä on vahvat mielipiteet asioista ja kun samaa mieltä on muutama sataa muutakin niin touhulla voi olla tällaiset seuraamukset ja siinä vaiheessa ei ole kyseessä yksilön valinnat vaan ryhmäpaine ja siitä syntyvä idiotismi. Ja hei ihmiset, onko tämä jotenkin enemmän tuomittavaa kuin se, että jotkut ihmiset humalassa hakkaavat toisiaan joka helvetin päivä baarien edustoilla? Alkoholi muuttaa fiksunkin ihmisen ja harkintakyky sekä valinnat voi olla hitusen eri tasoa kun ihmisillä, jotka selvinpäin osoittavat mieltään. 

Tämä postaus on pintaraapasuja mun ajatuksista, mun näkemyksiä asiasta ja en missään nimessä kannata anarkistisia aatteita enkä pidä hyväksyttävänä väkivaltaa tai virkavallan vastustamista. En allekirjoita kaikkia väitteitäni faktoiksi mutta perehdyin asiaan enemmän kuin 5 minuutin lukemisella. En myöskään katso hyvällä kun ihmiset alkavat arvostelemaan näitä ihmisiä kovalla kädellä ja itse ovat täysin tiedottomia koko touhun perusperiaatteesta. Jokainen voi siis mennä itseensä tässäkin keississä ja miettiä, että olisiko solvauksien sijasta mieluummin vaikka lukenut Wikipediasta aiheesta. 

Aamen.

2 kommenttia :

 1. Joo, nyt ei oo oikeestaan enää mitään sanottavaa tai lisättävää kun koko teksti oli kuin omasta suustani. :D Oon miettiny juurikin samoja asioita. En ihmettele yhtään et jotku halus hieman kapinoida linnan juhlia vastaan mut meni tuo kyllä aivan täysin överiksi. Ja tänä vuonnahan on ollu tosi paljo normaalia kansaa juhlissa, meidänki pikkukaupungista yrittäjiä jotka on menestyneet ja he todellakin ansaitsevat nuo linnan juhlat. Ja oon myös saanu nauraa somessa tyhjäpäisten kommenteille jotka ei asiasta mitään tiedä mut pitää vaan tulla huutelemaan... :D Hyvä postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. On ihan OOKOO kapinoida kunhan tekee sen aikuismaisesti (ainakin jollain tasolla) ja ei lähde hajottamaan yhtään mitään. Koko mielenosoituksen ajatus musertuu sillä hetkellä kun poliisit joutuu oikeesti koviin toimenpiteisiin ja hyvin harvoin tarvitsee lukea, että poliisit joutunut käyttämään jotain pamppuja yms. Ihan uskomatonta idiotismia kyllä jyllännyt monien mielessä toissapäivänä.

   Oon niiiin samaa mieltä tosta, että tänä vuonna juhlissa oli kyllä ihan nappiin oikeita ihmisiä. Ei ollut mitään naurettavia määriä artisteja sun muuta vaan runsaasti veteraaneja ja kuten itse huomasin erityisesti niin se eräs miesopettaja joka pelasti luokallisen oppilaita kouluampujalta. Mun mielestä tollaset asiat on sellasia missä ihminen kyllä ansaitsee vähän isomman kiitoksen. Linnan juhlat kuiteskin Suomessa on vielä hyvin pieni juttu vaikka arvossaan iso. Meidän maa ei paljoa elitistejä juhli tai muutenkaan mitään niin suurta, että se oikeesti näkyisi. Katkeruus ja mustasukkaisuus on vaan niin vahvoja asioita monissa suomalaisissa niin sitäkin yritetään jossain määrin peitellä omien aatteiden alle. Jos tollasia aatteita oikeesti on niin ne pyrkii tuomaan hienosti ja selkeästi esiin eikä lähtemällä mellakoimaan.

   Ja kiitos!

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.