maanantai 25. maaliskuuta 2013

TEKOPYHÄT BLOGGAAJAT

Mua ei mikään muu ärsytä blogimaailmassa niin paljoo kun se, että tiedän monien upeiden ja persoonallisten blogien jäävän niin sanotusti näiden ''massabloggaajien'' jalkoihin, jotka loistaa kärkisijoilla lukijamäärillään, on lehtien haastatteluissa, saa sponsoripaketteja ja ne tekee sen eteen mitä? - Kuvaa itseensä, kuvaa itseensä, kuvaa itseensä ja kuvaa itseensä. Näissä ''upeimissa'' blogeissa hyvin harvoin törmää pitkiin tai järkeviin tekstinpätkiin ja parhainta on tietenkin kyseisten blogien komenttiboksit ja bloggaajan vastaukset. Oonko ainut joka kokee näin?

Minkä takia ihmiset hypettää blogeja, jossa ei nosteta esiin mitään persoonallisuutta vaan korostetaan sitä yleistä trendiä: samanlaisuutta tai feikkeyttä. Älykkyysosamäärä näyttää tietyillä bloggaajilla olevan minimissään kun kirjotetaan postauksia ''tämä ei ole sponsoroitu'' ja postauksessa on kolmenkymmentäyhdeksäntuhattamiljoonaa linkkiä esimerkiksi nelly.comiin ja näkee selvästi kursorin laittamalla linkin päälle, että sielläpä lukee tradedoubler. Okei keskiverto ikäjakauma näissä blogeissa on se alle 17-vuotta, voisin veikata näin kylmän viileesti. Mutta en silti käsitä miks ylistetään blogeja jotka selvästi ei omista mitään persoonallisuutta.

On blogeja joka panostaa hirveesti kuviin, tekstiin, ulkoasuun ja blogiin ylipäätänsä ja silti ne on niin sanotusti ei mitään näiden toisten rinnalla. On hyviäkin todella suosittuja blogeja kuten Muuttolintuja syksyllä, jossa on niin paljon hyvää tekstiä ja upeita kuvia että tällästä sen pitäiskin olla ja tälläsistä pitäs puhua.

Mä en siis jaksa bloggaajia, jotka kuvaa jokaikinenhemmetinsaamarin päivä asukuvia (hei oikeesti), pitää julkista treenipäiväkirjaa tai leikkii tekopyhää superlojaalia bloggaajaa joka ei koskaan tee mitään sponsoripostauksia.

''Siis tää ei oo sponsoroitu, mutta tässä on Korsin kello ja mullon tää kuudessa eri värissä ja haluun vaan näyttää tän teille, koska oon niin lojaali bloggaaja teille mussukoille! Puspus mä lähen nyt kattoon Harry Potterin uusinta elokuvaa, eli Harryn paluu ja sinne valittiin meitä ihania bloggaajia, josta sitten postailen teille myöhemmin!'' -> Mitä saamme? Iphonella kuvattuja popparikuvia ja ''oli ihanaa, rakastan teitä xoxo!'' ja tämän jälkeen on yhdeksänkymmentä suositusta Facebookissa. Oikeesti?

Ei kannata ottaa tästä itteensä jos jostain syystä tästä otti itseensä, koska veikkaan kymmenen miljoonan prosentin varmuudella, että ihmiset joita tarkotan tällä postauksella ei kyllä edes availe tälläsiä miniblogeja. :D 

No worries, tämä ei koske siis sinua vaikka tekisitkin välillä Yves Rocherin huulipunaesittelyjä, lahjotusti.

Hei ihanaa, jaksoin kirjottaa postauksen näissä oloissa. Yläfemmat mulle!

16 kommenttia :

 1. "Puspus mä lähen nyt kattoon Harry Potterin uusinta elokuvaa, eli Harryn paluu "

  ^ :'DDDDD

  VastaaPoista
 2. Paljon asiaa, mut toisaalta mun mielestä kaikki kukat saa kukkia. Kyllä itseänikin välistä harmittaa, ettei ketään tunnu kiinnostavan mun jutut, mutta toisaalta mun blogi on mulle sellainen henkireikä. Itse en henkilökohtaisesti jaksa kiinnostua niistä muotiblogeista laisinkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo voihan sen ajatella noinkin, mutta se harmittaakin siinä että kaikki muu hyvä jää niiden isoimpien ''kukkien'' alle. Muotiblogit ei myöskään mua nappaa yhtään koska niitä on liikaa!

   Poista
 3. loistava teksti:DDD kerrankin joku blogin pitäjä puhuu näi! asiaa

  VastaaPoista
 4. Mulla on ollu ihan samantyylisiä ajatuksia ! tää oli hyvä! Kunnon asiaa :)

  VastaaPoista
 5. mä itse joskus pidin tosi paljon näistä kuuluisista blogeista. sitten aloin ärsyyntyy ku kaikki vaan mainostaa tai sitten kuvaa just päivänasuja tai kertoo kuinka paljon on käynyt salilla koko viikon aikana. ei semmosta jaksa lukee joka blogista mun mielestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Tää urheilujuttu on ihan hypeöveri kyllä vaikka onhan se jees että ihmiset liikkuu ja on kiinnostunu, mut miks sitä pitää tyrkyttää ja tyrkyttää blogissa. Ei kaikkia kiinnosta kattoo mitä sä oot pitäny päivällä päälläs tai kuinka monta litraa sä oot hikoillu salilla tänään :D Blogeista on kivempi lukee muutakin

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.