torstai 14. maaliskuuta 2013

ARVOSTELU: MUA MAKEUP ACADEMY - LIPSTICKS

Ootteko koskaan innostunut edullisista tainno suoraansanotusti halvoista meikeistä? Se parin euron hintalappu koristaa niin söpösti sitä "ihanaa" huulipunaa ja se on vaan pakko saada. Itelle kävi näin kun eksyin Youtuben arvostelujen kautta vieraileen MUA Makeup Academyn sivuille, jossa meikit on naurettavan alhaisissa hinnoissa. Siinä järki sumentu ja tuli tilattuu monii huulipunii, luomiväripaletteja ja vaikka mitä. Hirveestä määrästä meikkejä maksoin ehkä noin 30 euroa ja sen kyllä nyt ehkä osaakin laittaa näiden meikkituotteiden hinnaks. Tässä postauksessa haluun siis vähän arvostella kyseisen merkin huulipunia, joita mulla on noin seitsemän kappaletta ainakin meikkilipastossa, en sitten tiedä onko eksynyt jonnekkin muualle, mutta here we go!Kauniit huolittellun näköiset pakkaukset hämää ehkä hieman nettikaupan kuvissa tai arvosteluvideoissa sekä näissä kuvissa myös. Pakkaukset ovat todella heikkoa materiaalia, kevyttä ja täysin hintansa arvoista. Eihän yhden punnan arvoiselta huulipunalta voikkaan odottaa mitään MACin tasoista pakkausta. Huulipunat kuitenkin näyttävät tyylikkäiltä ja simppelin kokoisilta, joten ne ovat ihan sievä osa meikkikokoelmaa ainakin mun perfektionistisella silmällä katsottuna.

Itse huulipunan toimivuudessa on ongelmia paljonkin. Esimerkiksi huulipunan "kierrittäminen" ylös (tiedätte varmaan mitä tarkoitan) on tosi varovaista puuhaa, ainakin mun yksilöillä. Ei saa liikaa vääntää ettei mene yli kierteiden (niin sanotusti jarru puuttuu) mutta liian hepponenkin kiertäminen nostaa huulipunan niin nopeasti, että yksi huulipuna hajosi heti aukaistaessa, vaikka olenkin aina ollut supervarovainen huulipunien kanssa. 


Itse huulipunien sävyt ovat kerrassaan kauniita, muutamia tapauksia lukuunottamatta. Ensimmäisenä haluan sanoa sen, että älkää ikinä täysin uskoko nettikauppojen tuotekuviin, koska niitä on käsitelty paljon ja monesti niistä on jopa tehty ihan kuvanmuokkausohjelmia käyttäen, joten varsinkin huulipunien kohdalla pitää olla todella tarkka ja mieluusti googlettaa kyseinen huulipuna ja katsoo kuvahaun tuloksista, miltä kyseinen huulipuna näyttää luonnonvalossa tai huulilla.

Näissä seitsemässä huulipunassa on kaikissa todella erilainen koostumus, jotkut on tosi pigmenttisiä ja jotkut todella kevyitä eikä väriä tule edes viidellä levityksellä. Esimerkkinä sävy 3, joka näyttää ihanalta barbipinkiltä ja tosi pigmenttiseltä, niin on työn ja tuskan kautta saatu allaolevaankin kuvaan jonkinlaista väritystä. Sävy 15, on taas todella pigmenttinen ja sen kanssa tuleekin olla varovainen ja muiden kanssa värinsyvyyden säätely onkin sitten helpompaa, eli hyvää näissä on se, että kaikilla kyllä pystyy määrittelemään edes jotenkin värinsyvyyttä ja se on plussaa ehdottomasti.

Sävyissä on myös erilaisia koostumuksia, jotkut ovat shimmerisiä ja joissain ei ole ylimääräistä shimmeriä yhtään, joten sitäkään ei voi varmaksi tietää mikä sieltä tulee, koska nettikaupassa ei ainakaan mun ostaessa ollut mitään erillisiä ilmotuksia siitä. Sävyjen kanssa on myös toinen ilmeinen ongelma, joka on lähinnä pakkauksessa, sillä sävynimet ovat huulipunan korkissa, joten omien kokemusten kautta täytyy huomioida se, että ei availe kaikkia huulipunia samaan aikaan ja heitä korkkeja samaan kasaan, koska on aika mukava lähtee sitten arpomaan että mikä sävy kuulukin millekkin huulipunalle.

Suosittelen siis aina tarkistaan että sävytarra on huulipunan pohjassa tai rungossa, eikä siinä korkissa.


Kaikenkaikkiaan huulipunat on hinnan ja laadun huomioiden, todella tasoistaan, ei liian vähää eikä liian paljoo mitään. Ei voi olettaa että yhden punnan huulipunalla tulee mitään mestariteoksia vaikka ihan tavallisista huulipunista nämäkin käyvät vaikka iholle saatu pigmentti onkin paljon parempi mitä huulille saatu, niin silti nämä ovat hyviä kevyitä huulipunia arkikäyttöön, varsinkin nuorille tytölle jotka alottelee meikkien parissa. Alle laitan vielä tiivistetysti plussia ja miinuksia, että selventää vähän tarkemmin mun ajatuksia näistä.

+ Tyylikkään näköinen pakkaus.
+ Kauniita sävyjä.
+ Värinsyvyyden säätely.
+ Edullinen hinta, joten ei harmita vaikka pettyisikin.
+ Huulipunan pohjassa on todellinen näyte huulipunasta ja sen pystyy avaamaan testausta varten.
+ Lähtee huonosti pois vedellä, että varmasti on edes jotenkin kestävä huulilla.

- Tyylikkään näköisen pakkauksen alla piilee kuitenkin halpa pakkausmateriaali.
- Huulipunien pigmentti todella kevyttä ja yksilöllistä joka huulipunassa.
- Kaikissa sävyissä ei ole nimeä, vaan pelkkä numero.
- Haju liian keinotekoinen, vähän kuin lasten lelumeikit.

4 kommenttia :

  1. Tosi hyvä arvostelu!!!!! :)

    VastaaPoista
  2. näitä vois melkeen tilata pikkusiskolle lahjaks kun täyttää 10 vuotta ja se on ihan hulluna mun meikkipussin sisältöön:D

    VastaaPoista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.