lauantai 2. marraskuuta 2013

PÄIVÄ RAKKAILLE TAIVAASSA

Ilpo Kaikkonen - Terveiset sinne taivaaseen

Halloween tai niin sanotusti kuolleiden päivä on itselle ainakin ollut rakkaiden muistamista niin pitkään kun pystyn muistamaan. Tänään lähdin käymään kahdella hautuumaalla missä lepäilee mulle tärkeitä ihmisiä ja tietenkin myöskin sen takia, että yhdellä niistä on yleinen muistopaikka kaikille jokapuolella haudatuille. Mun rakas vaari kun ei ole haudattuna kovin lähelle niin hänelle on vietävä aina myös kynttilä tuonne isolle muistopaikalle.

Miten kaunista hautuumaalla voikaan olla jopa valoisalla. Tällä kertaa jopa ei ollut hyytävän kylmää tuulta paleltamassa ja ihmisiä oli todella paljon. Huomattavasti helpompi löytää hautakiviä kun jopa näkee hautakivistä nimiä. Pimeellä se on kyllä niin vaikeeta ellei ole joku tietty reitti mitä pitkin aina menee. Isopapan haudalle löydän vaikka silmät kiinni sekä lapsuudenystäväni haudalle. Liian monesti käyty, että reitti on piirtynyt jo selkärankaan.

Haikeeksi laittaa mielen silti jokainen kerta kun käy moikkaamassa rakkaita mutta tällä kertaa jopa hyviä fiiliksiä oli paljon. Kaverin haudalla käydessä aina mun mieleen muistuu mun 9-vuotissynttärit missä kaveri oli viimeistä kertaa mukana ja jokaisessa valokuvassakin Iidalla oli sormet "peace" tyylillä nostettu kohti kameraa. Muistan sen siitä päivästä ja kuvien avulla niin hyvin, että aina kun mietin sitä haudalla käydessä niin tekis mieli näyttää itekkin niin. Peace todellakin.

Olisipa kaikki rakkaat haudattu samalle hautuumaalle. Voisi laittaa jokaiselle kynttilän ja lähettää pusut taivaaseen. Liian kaukana on liian moni.


Onko teillä tapana käydä haudoilla Halloweenina? :)

12 kommenttia :

 1. Ompas surullista kuultavaa. Sai minutkin ihan itkemään :)
  - annisblog.net

  VastaaPoista
 2. Mua harmittaa, etten pääse viemään kynttilöitä läheisten haudoille nyt, kun asun kaukana kotikaupungista. Jouluna aion viedä. <3

  VastaaPoista
 3. mä en oo vienyt myöskään haudoille kynttilöitä, koska tänään on vaan ollu niin kiirepäivä. mut voihan sen tehä vaikka huomennakin, ja jouluna. :) Pimeellä mua vaan nykyään meinaa pelottaa siellä hautausmaalla... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ei sitä yhteen päivään vaan sidota koska viedään kynttilät :) Joo pimeellä hautuumaat ei oo mitään kovin hauskoja paikkoja ja varsinkin jos on yksin. Hyh :(

   Poista
 4. Mä oon nyt muutamana päivänä selaillut sun blogia paljon.. Lukenut kaikkia vanhoja postauksia ja yrittänyt saada selville minkälainen nainen siellä oikein on. Ja oon tykästynyt sun blogiin todella PALJON. Tää sun blogi taitaa pompata, eikä vai taida, vaan pomppaa sinne mun lemppariblogien listalle. :) Oot älyttömän hyvä kirjoittaja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi! Ihana kuulla tollasta ihan yllättäin :) ihan super siistiä että tykkäilet ja kiitos hirmusesti piristämisestä ♥ kiva kun on mieluisaa luettavaa!

   Poista
  2. Kiva kuulla, että piristin. :) Mulla on toi bloggailu vasta aluillaan, ja haaveena ois, että osais itekkin kirjoitella hyvin sitten joskus.. Käy toki kurkkaamassa jos kiinnostaa. :)

   http://hankasaina.blogspot.fi/

   Poista
  3. Tämän homman kyllä oppii kunhan vaan kirjottaa paljon! :)

   Poista
 5. Alko iteki ihan tässä kyyneleet valumaan kun oon niin herkkä ihminen. :/ Mutta sulla on aivan älyttömän kaunis tämä blogi! ♥ Ja käyhän toki tsekkaamassa minunki vasta aloitettu blogi ja lukijaksi saa myös liittyy, mikäli kiinnostuit! :) Voimia sinne. ♥

  http://mylifeandmystoryy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vooi sua! :) Kiitos hirmusesti ihanasta kommentista ja käyn kurkkaamassa sunkin blogia! ♥ oot herttanen.

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.