lauantai 6. huhtikuuta 2013

IHANA KAMALA VAUVAKUUME

Käsittelen tässä postauksessa MINUA ja asioita omasta perspektiivistä, enkä muita vaikka pieniä väkisin kaivettuja viitteitä jotkut ihmiset siihenkin saa. 

Miten voi ahistaa näinkin paljon vauvakuume. Ihan hirveitä ahdistuskohtauksia saanu menneen viikon aikana kyseisestä asiasta. Kaikki pamahtaa paksuks, kaikki on yrittämässä raskaaks ja joka toinen hehkuttaa omia lapsiaan. Mä vaan voin seurata ja pyöritellä sormia, että joo-o, miksen mäkin oo tossa tilanteessa ja tollanen ihminen joka ei stressaa tulevaisuutta. Mä oon halunnu lasta jo 15-vuotiaasta asti, mutta kiitos luojan, musta ei tullu mitään typerää teiniäitiä, koska se mä oisin. En oo tarpeeks kypsä taloudellisesti tai muutenkaan oikeesti tärkeillä tasoilla. Ei riitä että on fiksu, pitää olla kypsä ja edes mä en koe olevani tarpeeks kypsä kantaan vastuuta jostain lapsesta, jos en kykene edes huolehtimaan omasta unirytmistä. Enkä oo seurustellu vähintään 3 vuotta, enkä oo kihloissa, enkä asu omillaan ja en oo edes vakkaritöissä. Ahdistaa silti vaikka mun ei edes pitäs minkään järjen mukaan olla viellä äiti eikä kukaan vaadi sitä multa tai odota että oisin. Ehkä musta joskus tulee sitten hyvä mama kun oon miettiny näitä nuorena vuosi tolkulla!

Ahdistaa varmaan sen takia kun tajuaa, että oman ikäset likat hankkiutuu raskaaks eikä ne välitä siitä, että pitäs olla töissä oikeesti ja vaikka mitä muuta. Äidiks tulo kun ei oo mikään pikkujuttu. Äh. Inhottaa, inhottaa ja inhottaa. Kai tää kuuluu tähän ikäkriisiin kun jo oikeesti on täyttäny maagiset 20-vuotta eikä oo tehny vielä moniakaan asioita mitä muut tässä iässä on jo keskimääräsesti tehny. Ehkä mä teen ne jutut eka kun edes mietin äidiks tulemista kun ei se oo ajankohtasta ja voin olla siitä ylpee, että edes tajuan sen.

Oonko ainut joka kärsii tässä iässä näistä tunnetiloista ja ei pysty käsittää, miks jotkut saa lapsia vaikka ei ne edes stressaa siitä, että SE ON NIIN ISO JUTTU. Ei näin nuorena kuulu tulla äidiks, ellei oo kaikki asiat kohdillaan. Eihän?

28 kommenttia :

 1. Voi sua. Sun ei todellakaan tarvi stressata tätä! Sä tiedät varmasti että kun susta tulee äiti, niin tajuut että oot turhaa miettiny näitä tässä iässä. Oot loistava äiti tulevaisuudessa ja kaikki tietää sen jotka sut tuntee:)! <3 Mirka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ÄH Mirka oot ihana. Tuli niin hyvä olo tosta mitä kirjotit! Kyllä mä sen tiedostankin jossain pienessä mutkassa aivojeni sisällä mut ahistaaaaaa. Kyl se tästä, eiks ni! :)

   Poista
 2. taas se anu on täällä!! :DD (tunnen hänet siis ja sanoin hyvällä :D)

  mutta siis, samoja juttuja ajattelen ja tavallaan oma vauva olis niin ihana ja kaikkea ja siinä olis vähän pakko aikuistua ja ajatella sitä muksua ja laittaa se etusijalle :D

  ensin haluaisin kyllä uuden asunnon ja työn :P (ja tolle miehellekin työ ei olis pahitteeksi ;D)

  VastaaPoista
 3. :DDD Haha.

  Niin.. onneks en oo ainut! Ha. Jotain positiivista tässä kurjuudessa.

  VastaaPoista
 4. oi sulla on ihana blogi!! sait uuden lukijan:-3

  http://llikeamillionlights.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Joo ei sun kyllä kannata viel pamahtaa paksuksi, oot liian nuori! :DD Ja musta ei kyl viel ois olemaan vastuussa toisesta ihmisestä, vaikka lapsista pidänkin todella kovasti! Sitten hamassa tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jos järjen voiski vaa saada tunteisiin kiinni nii sit ois helpompaa :D

   Poista
 6. Ootko nähny yhtään sellasta mahdollisuutta, että jollain saattaa ne asiat olla hyvin? Miks kaikki näkee ne asiat aina niin mustavalkosena? Onko se jotain tietynlaista katkeruutta, kun heti leimataan teiniäidiks tai muuta? Ootteko te, jotka "haukutte muita vastuuttomiks teiniäideiks" tullu miettineeks, että jokkut saattaa tulla raiskauksen yhteydessä raskaaksi? Niin, ootteko? Ootteko miettiny sitä, että jollain saattaa olla syntymästä asti itsestäänselvyys että IKINÄ, ei IKINÄ vois tehdä aborttia. Oli tilanne mikä hyvänsä. Oli mies tai ei. Joillekkin abortti tarkottaa automaattisesti pienen ihmisen tappamista. Toisille se ei edes ole vielä ihminen.

  Se on helppo tuomita usein sen ulkonäön perusteella. Se on helppo tuomita blogien perusteella tai kirjotusten perusteella. Se on helppo tuomita pelkän tiedon pohjalta. Mutta tiedättekö koskaan koko totuutta? Se että sä oot 18v tai oot sä sitten 50v. niin millä tapaa ne eroaa toisistaan? Ei, kaikki 18 vuotiaat ei todellakaan juokse tuolla viinapullon kanssa joka päivä ja hypi sängystä toiseen. Ja entäs jos ne 50 vuotiaat tekee niin? Miksei niitä tuomita vastuuttomiks?

  Ootteko ikinä miettiny, että on se äiti sitten 16v, 18v, 21v tai vaikka 42v. niin äitejä ne on jokatapauksessa? Ootteko te koskaan miettiny, mitä on olla äiti? Ootteko te ylipäätään miettiny mahdollisuutta, että jollain jopa 18 vuotiaalla äidillä voi olla jo kaikki valmiina? Voi olla oma koti, mies, työpaikka jne. Tänä päivänä kun monet muuttaa kotoa jo 15 vuotiaana, niin 18 vuotiaana sitä ollaan hyvinkin itsenäisiä. Minkä ihmeen takia te yleistätte ja torppaatte kaikki samaan kastiin?

  Mä toivon, että kun te jonain päivänä tuutte itse raskaaksi, ootte te sitten 20v tai 30v. niin te tuutte huomaamaan, että äiti se on nuorikin äiti. Se pieni vastasynynyt ei tajua, minkä ikänen sä olet. Se tajuaa sen äidin rakastavan sylin.

  Toivon, että vastaat tähän tekstiin ja odotan sitä hartaasti, koska haluan kuulla sun mielipidettä lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt meni vähän yli. Mä käsittelin tässä MUN vauvakuumetta enkä sitä että kuka nyt tarkalleen ottaen on valmis ja kuka ei. Tekstissäkin nostin esiin esimerkkei sen tyyppisistä ihmisistä, mitä MINÄ tunnen ja tiedän. En siis leimannu KAIKKIA. Suurinosa tekstistä on myös uskottelua mulle ettei mun tarvi äidiks ryhtyä viellä.

   Noi sun käsittelemät seikat ei kuulu tähän postaukseen. Vastaan ehkä myöhemmin jos tulee koneella viellä mieleen tästä jotain.

   Poista
  2. + musta on jotenkin kaikenlisäks absurdia että tuut tänne väittämään mun luulevan tolllasia asioita mitä kirjotat. MINÄ olisin ollut tyhmä teiniäiti - ei välttämättä kaikki muut. MINÄ tarvin vakityön, oman kodin ja vähintään kihlatun - ei välttämättä kaikki muut.

   Tässäkään postauksessa ei kyllä yleistetä pätkän vertaa erilaisia äitejä. Miks edes kerrot mulle noita asioita? Ihan kun en itse tietäisi? En ole tyhmä vaikka en kannata äidiksi tulemista nuorena, niin ei se tarkoita että tuomitsen kaikki nuoret äidit.

   Huomaatko että sinä itse yleistät kun luulet kaikkien yleistävän ja olevan ahdasmielisiä erilaisia äitejä kohtaan heti kun avaa omaa ajatusta koska on itse valmis äidiksi. Itse.

   Mun puolesta kuka vaan voi hankkiutua äidiks missä iässä vaan, mutta itse en siihen lähde. Voi olla huonoja ja loistavia äitejä nuorena mutta myös vanhana.

   Ymmärrätkö nyt että en käsittele tässä ihmisiä yleisesti vaan minua. Kuten sanoit; kaikki ei ole mustavalkoista.

   Tottahelvetissä mäkin olisin maailman paras äiti jos raskaaksi tulisin. Mutta kuten postauksessa sanoin; olen tulevaisuuden stressaaja. Haluan kaiken olevan vakaata ja kypsää.. myös munkin, kun mun prinsessa tai prinssi syntyy.

   Vaikka sä olet nuori äiti (uskosin näin kun puhut noin jyrkästi tästä) niin ei se oikeuta suakaan laukoon ihan mitä luuloi ihmisistä joilla on oma kanta ja toiveet omasta elämästään. Kypsyys ei kato onko äiti vai ei, vaan se, miten osaa arvioida omia kykyjään tai omaa tulevaisuuttaan.

   Poista
 7. "Ahdistaa varmaan sen takia kun tajuaa, että oman ikäset likat hankkiutuu raskaaks eikä ne välitä siitä, että pitäs olla töissä oikeesti ja vaikka mitä muuta."

  " ja voin olla siitä ylpee, että edes tajuan sen."

  "ei pysty käsittää, miks jotkut saa lapsia vaikka ei ne edes stressaa siitä, että SE ON NIIN ISO JUTTU. Ei näin nuorena kuulu tulla äidiks, ellei oo kaikki asiat kohdillaan. Eihän?"

  Mun mielestä näistä pystyy helposti lukemaan rivien välistä sun pointin. En väitä ettäkö sä haukkuisit kaikki tässä pystyyn, mutta kyllä sä tossa mielestäni viittaat muihinkin kun vaan itseesi. Olisit yhdenkin lauseen voinut muotoilla "en pysty käsittää miks MULLA ON stressi siitä et oon niin nuori ja pitäs saada lapsia" kun sit oot muotoillu sen niin, että muut ei ymmärrä mihin ryhtyy.

  Näiden tekstien ei oo tarkotus olla hyökkäys sua kohtaan, vaan herättää ihmisiä ylipäätään (myös muita, koska varmasti näitäkin kommentteja lukee muutkin kun vaan sinä) ajattelemaan, ettei se aina oo niin yksipuolista.

  Ja kyllä se kypsyys merkitsee aika paljon. Jos sulla ei ole hajuakaan siitä mitä on olla itsenäinen, mutta oot jo suunnitellu "kuinka meet finnairille töihin ja tienaat sikana rahaa ja törmäät lätkäpelaajaa ja meette naimisiin" niin siinä on MUN mielestä väärät lähtökohdat. :) Kyllä se kypsyys merkitsee paljon.

  Nostan hattua sulle, että oot miettiny näitä asioita ja tiedät mitä itse haluat elämältäs ja tulevaisuudelta. Kyllä sitä monet olis lapsien saantia siirtäny monella vuodella jos olisivat voinu. Aina ei vaan mene niinkun elokuvissa. Se mikä nostatti niskavillat pystyyn niin oli just tää muihin viittaus (kts joku edellinen postaus jossa myös käsittelet teiniäitiyttä). Ja kyllä, olen tällä hetkellä itse äiti, niin ehkä siksikin kolahti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeks mitä? Siis, mitä? Pitäskö mun kirjottaa täällä pilkun tarkasti, varomatta yhtään mitään ''vääriä ilmasumuotoja'' ettei jotkut revi hiuksiaan siitä irti? Mä saan kirjottaa tänne mitä tahansa, jos sen osaan perustella. Ehkä olisi pitäny erotella et ''NE NAISET JOTKA OVAT MINUN IÄSSÄNI JA JOTKA TUNNEN/TIEDÄN'', ettei vaan nyt ois kolahdellu keneenkään. Kyllä nuoren äidin pitääkin osata ottaa kritiikkiä ja mielipiteitä vastaan, koska sitä se aihepiiri vaan nyt ihmisissä aiheuttaa.

   Mä en koe oleva hyökkäyksen kohteena tässä vaan lähinnä ihmettelen sua. Mä sanoin sulle, että esitin mun esimerkin siinä muodossa kun itse olen kokenut ja jonkalaisia ihmisiä tunnen. Olisit kysynyt, ennen kun alat luulemaan jotain päätöntä musta. Kuten sanoit ekassa viestissä että blogeista saa yleensä väärän kuvan. Mitäs nyt kävi sulla? Ei pidä ottaa kaikkee nii kirjaimellisesti.

   Mulla vaan nyt sattuu oleen semmonen elämä, että voin isosti vaikuttaa siihen koska mä äidiks tulen. En usko, että mua kukaan työmatkalla raiskaa ja tuun sen johdosta raskaaks, koska se on prosentuaalisesti helvetin pieni vähemmistö joka joutuu senkin paskan kokemaan. Kaikkee kun ei pidä vetää äärimmäisyyksiin asti.

   Toisekseen, noi lainaukset mitä nostit esiin oli sitä mun ''uskottelua'' itselleni, ei kellekkään teistä. Ei oo helppoo itekkään olla äitihahmo koko ikää ja silti olla tekemättä niitä lapsia, koska järki sen sanoo ja kaikenmaan arvomaailmat sun muut. Se ei oo mua, eikä tuu olemaan vähään aikaan. Se ei silti tarkoita, että väheksyisin niitä jotka lapsia tekee mun ikäsenä tai jopa nuorempana. Se ei SILTIKÄÄN tarkoita, että KAIKKI olisivat kypsiä vaikka hyvin lapsensa syöttäisivät ja kasvattais. Kyllä äitinä olo tarvitsee ihan jo henkistä kypsyyttäkin sekä semmosta kypsyyttä, mikä nyt valitettavasti vaan tulee iän kautta.

   Voinen sanoo, että järkevintä on lapsi hankkia vasta yli 25-vuotiaana. OMASTA MIELESTÄNI, koska siinä vaiheessa viimeistään on joku tutkinto pohjalla, eikä vaan jatkuvasti palaa kouluun ja jää pois kun palaa loppuun sun muuta. Onko se sitten kovin vastuuntuntosta että ''teiniäidit'' ja nuoret äidit yleensä istuu jonkun tyhjän tutkinnon päällä, ei saa kun jotain irtonaisii työsuhteita tai sitten ei jopa ollenkaan omista tutkintoa kun pelkkä opiskelu lykkääntyy vuosi vuodelta lapsen takia. Kypsää? Ei. Tähän ei kuitenkaan viittaa sitä, että jos on käyny vaikka se raiskaus mutta jos vahinko on kyseessä, niin mä en sääli. Jos seksiin ryhtyy, on huolehdittava ehkäsy kuntoon. Tähänkin varmaan sulla on joku mielipide, miten ehkäsy ei oo täysin luottamuksellista? Niinpä. Voi kun kaikki asiat onkin niin helvetin vaikeita ja monimutkasii.

   Mä oon mä, mulla on aina ollu vahvat mielipiteet ja tulee olemaan. Mä en muuta niitä vaikka sä sanoisit mun olevan julma tai ''kokematon'' näissä asioissa, mutta mulla on harvinaisen paljon kokemusta lasten kasvatuksesta ja se ei oo mitään yksinkertasta touhua. Oon tehny varmasti pitempään hommia lasten kanssa kun monikaan nuori äiti, mun iässä ja koen EDELLEEN olevani paljon oppimista vailla. Äitiys tulee ajan kanssa, se on fakta mutta se ei silti tarkoita että se ois jotain ydinfysiikkaa, joka nostaa kaikki äitihahmot alustalle. Yhtälailla lapsettomat ihmiset voi olla itsenäisiä ja muuta sun korostamaa. Ei sitä pelkästään äitiys tuo, se vaan pakottaa itsenäistymään joko liian ajoissa tai sitten vaan muuten.

   Tän postauksen ainut ja suurin pointti oli se, ETTÄ MULLA ON VAUVAKUUME. Niin eiköhän tää käsitelty nyt tässä.

   Poista
 8. Hah mitä draamaa! Mä en kyllä yhtään aistinut että Jonna olisi tossa mitenkään väheksynyt tai arvostellut erilaisia äitejä vaan nosti omat kantansa esiin ja omien sanojen mukaansa uskotteli itselleen. :D Oli niin pakko tulla lukeen itse nään kun kuulin tästä kommentista Jonnalta ja oli pakko kommentoidakkin.

  Paljon pahempiakin mielipiteitä teiniäideistä on ja Jonna vielä perustelee ne mitä itse kirjottelee blogiinsa. Rauha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä oon itse iha samaa mieltä. En ois uskonu että joku oikeesti närkästyy tälläsestä postauksesta, jossa kerron mun vauvakuumeesta:D Apua, mitähän tännekkin enään uskaltaa kirjottaa kun kaikki on niin helvetin pahasti sanottu ja tehty. Ei ollu mun tarkotus loukata yhtään ketään teiniäitejä tai minkäänlaisia äitejä, plah.

   Poista
  2. ja "Antti" sulle sen verran, että arvostan sun mielipidettä blogin kirjottajan ystävänä kenties, mutta jos tekstistä tehdään julkinen (mitä se itseasiassa jo nyt on) ja on kokemusta asioista, niin kyllä se herättää keskustelua. :) Kunnioitettavaa kuitenkin lähteä kaveria puolustamaan.

   Poista
 9. mä oon samaa mieltä sunkaa :) ei pidä hankkii liian nuorena vauvoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin :) Valtaosa varmaan ajatteleekin näin vaikka tää nyt jotai syntii onki :D

   Poista
 10. Se, että on lasten kanssa tekemisessä lähihoitaja ammatin kautta, niin sitä ollaan polleeta yhden - 3 vuoden jälkeen.. Et sä voi lähteä vertaamaa sun ammattia millää tapaa äitiyteen. :) Mut totta sinänsä, oot sä alalla vuoden tai 10 vuotta, oot sä äiti vuoden tai lopun elämäs nii sä et oo siihen ikinä valmis etkä ikinä opi niitä kaikkia asioita.

  Ja kyllä, oikeassa oot, tekis mieli alkaa pitää jonkinasteista luentoa sulle tosta ehkäsy asiasta, kun et ilmeisesti hirveästi perillä asiasta ole, mutta jätetään se nyt toissijaseks asiaks, ehkä säkin ne sitten opit kun ovat ajankohtasia. (Varmasti kun katossa olet ollut kun jokkut ovat sängyssä olleet ja tiedät kysymättä tai pelkästä tekstistä että he eivät ole ehkäisyä käyttäneet)

  Taisit ahdistua nurkkaan kun joku tuli haastaa sun mielipiteitä. :)
  Mä en missään vaiheessa negatiivis sävytteiseen tapaan oo sulle kirjottanu, enemmänkin pilke silmäkulmassa, mut sulle tästä nousi nyt kärpäsestä härkänen.

  Kuhan muistat sen, että niin kauan kun nettiin kirjotat omia mielipiteitä, koski se sitten "uutta huulikiiltoa" tai mitä tahansa, nii opettelahan sinäkin ottamaan haasteita ja kritiikkiä vastaan. ;) Mä voin kommentoida vaikka kenen tahansa kengännumeroa jos sen tänne kirjotat, netti kun on ääretön asia missä ihmiset kommentoi kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas LUULET. Mä olen ollut paljon kauemmin kuule töissä lasten kanssa kun vaan 3 vuotta. :D Olin jopa 16 vuotiaana VUODEN töissä päiväkodissa. Älä nyt oikeesti vaan jaksa.

   Ja täh? Miten en oo perillä ehkäsystä, mitä helvettiä mä nyt en siitäkään sitten tiedä? En tietääkseni alkanu luetteleen mun ehkäsytietoutta tässä mitenkään erityisesti?

   Sä voit olla äiti, muttet mikään jumala. Älä jumalauta nosta ittees alustalle. Olen mäkin sisko ja en kokoajan sitä nosta esille vaan KOSKA MINÄ OLEN SISKO.

   Ihanaa kevään jatkoo sullekkin! :)

   Poista
 11. Voih sua ;) Ehkä sä sitten joskus ...

  VastaaPoista
 12. mäkin oon miettiny lapsia tässä parin vuoden ajan ja niin kovasti haluis jo äidiks. pitää kuitenkin nyt suorittaa koulut kunnialla loppuun ja olla töissä :D haluun kuitenkin jonkun verra elää yksinkin ennen kun oon vastuussa toisesta. kyllä sitä sitten kerkee vanhoillakin päivillä äiteileen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä fiksu suunnitelma :) Nii onha meillä vuosikymmenii aikaa tehä palleroita maailmaan :D

   Poista
 13. Tosi symppis postaus :)

  Mä asuin aikanaan eri paikkakunnalla ku nyt ja meitä oli semmonen tiivis viiden tytön porukka- kunnes yhtäkkii kaikki mimmit alko 2viikon - 2kuukauden välein vuoron perää ilmottelee olevansa raskaana. Yhtäkkii tajusin et kaikki mun ympärillä muuttu, mä olin ainoo kuka ei ollu raskaana eikä edes halunnu, koska en ois 20-vuotiaana todellakaan ollut valmis (en olis salee nytkää). Mä ratkasin mun ympärillä olevan maailman kiepsahtamisen sillä et pakkasin laukut ja muutin toiseen päähän Suomea :) Neljässä vuodessa oon kerenny saada vakkariduunin, omistuskämpän, loistavan parisuhteen, pari kissaa ja vihdoin sain päätettyä mikä haluan olla isona- haen ens vuonna opiskelee. Jos oisin vauvakuumeissani tehy vauvan sillo ni hrrrr en halua edes ajatella ettei mun tän hetkistä elämää olis- haluun et mun muksulla on mutsi joka on ammatiltaan sisustusarkkitehti! Kaikelle on varmasti aikansa ja paikkansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on niin sama tilanne kun sulla oli. Tiedät varmaan sitten mun lievän ahdistuksenkin syyn? Ei mikään ihanteellinen tilanne. Kaikki vaan alkaa äideiks ja hyvästi kaikki normaalit juttuaiheet kun puhutaan vaan raskausviikoista, pahoinvoinnista ja mistä sais edullisia lastenvaatteita. Ei oo mun elämää myöskään tässä vaiheessa tollanen.

   Toi sun tilanne on just se mihin itekkin tähtään, jos miinustetaan toi toiselle puolelle Suomee muutto. :D Oot yks niistä valitettavan harvoista, jotka oikeesti on miettiny noita asioita ja ei oo menny valtavirran mukana. Meitä on todellisuudessa aika vähän. :) Tuut kyllä oleen niin hyvä äiti joskus, noin pitäs kaikkien ajatellakkin mun mielestä. Elämä kun ei oo pelkkää perheen jatkamista vaan myös sitä, että eletään omaakin elämää, vauvakuumeesta huolimatta.

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.