keskiviikko 7. elokuuta 2013

JUMALA ON SATUHAHMO

Huomio huomio huomio! Ei herkkänahkaisille.
(zazzle.co.uk)

Maailmassa on tuhat ja yksi asiaa, joita vielä en ymmärrä enkä tiedä haluanko ymmärtää. Yksi näistä lukuisista on uskonto ja en tiedä miten vielä nykyäänkin löytyy ihmisiä, jotka on niin suoraansanotusti aivoistaan puhkipestyjä kloritella ettei minkäänlaista realistisuutta tunnu löytyvän tämän asian kohdalla. Kyllä, realistisuutta.

Uskontohan käsitteenä tarkoittaa siis johonkin uskomista ja tässä tapauksessa ei varmaan ole kellekkään epäselvää mikä uskonaihe on kyseessä eli siis ne kaikkia auttavat ja maailman pelastavat herrasmiehet Jumala ja Jeesus joiden biologisesta suhteestakaan ei pahemmin mitään tieteellisiä tai todistettuja (mustaa valkosella sormenjälkineen, dna-näytteitä, syntymätodisteita jne.) todisteita ole koska kaiken realistisuuden ja yleisbiologian opiskelun jälkeen ei varmasti ole kellekkään epäselvää miten lapsia syntyy ja kukaan, missään tai ikinä ei pysty tosta noin vaan siittämään ketään naista pelkällä tahdon voimalla. Kuvittelisi näin mahtavassa ja kykenevässä maailmassa semmoseenkin kykenevän joku muukin kun vaan joku yksi heebo vuosituhansien takaa.

"Uskonnolla tarkoitetaan yleensä uskoa jumalaan tai muuhun yliluonnolliseen, siihen turvautumista sekä siihen liittyvää pyhyyden kokemusta yleismaailmallisena ilmiönä. Uskonnot ovat muotoutuneet oppijärjestelmiksi ja ilmenevät erilaisina yhteisöllisinä tapoina ja palvontamenoina."


Ärsyttää tai ei vaan perkelesaatana hermostuttaa ihmiset, jotka oikeesti kuittaa kaiken Jumalan nimeen. Jumala auttaa, Jumala tulee ja pelastaa, Jumala tekee näin ja noin eikä ole mitään hätää vaikka oltaisiin kadulla asuvia, päättömiä, sairastettaisi tappavaa syöpää, karhu kävelisi vastaan metsätiellä murhanhimo silmissä. Jumalahan pelastaa. Onhan se aina pelastanut ja pelastaa edelleen. Jumala pelastaa hyvät ihmiset, viattomat ja uskovat ihmiset lähtee taivaaseen. Mites sitten ne lapset, jotka kuolee joka hetki ympäri maailmaa nälänhätään ja sairauksiin? Entä ne ihmiset, jotka syntyvät sokeina tai kykenemättöminä ikinä puhumaan? Entä ne ihmiset, jotka ei koskaan pääse viettämään ensimmäistä syntymäpäiväänsä tai entä ne, jotka helvetti uskovat viimeisellä sydänjuurellaan johonkin Jumala-kuvitelmaan taivaassa ja lopulta kuolee traagisesti raamattu sydämellä? Kiitos paljon Jumala. Eihän sua voi kun arvostaa ja rakastaa. 

Tästä aiheesta on kirjotettu niin kauan kun koko Jumala-heebo on edes ollut ihmisten kuvitelmissa ja mielipiteitä löytyy yhtä paljon kun sanoja mutta mun mielestä on jotenkin naurettavaa edes kuvitella pienellä aivosolun nykäykselläkään johonkin Jumalaan jossain taivaassa. Maalaisjärki helvetti käteen, jalkaan ja päähän. Suoristetaan vaikka tähän myös se, että Jumala tai Jeesus eikä niiden lähisukulainenkaan ei ole kirjoittanut raamattua vai pitäisikö sanoa raamattuja. Ne on kuin Harry Potterit. Uusi ja vanha testamentti ja niiden kymmenen jatko-osaa eri lisäosineen ja niiden extra-pidennetyt versiot ja niiden behind-the-scenes-osat.

Mulle uskovat ihmiset on tyhmiä. Suoraansanotusti tyhmiä. Kukaan fiksu ihminen ei usko mihinkään satuhahmoihin niin kovaa, että nojaa koko elämänsä niiden nimen ja kuvitelman puoleen. Se on heikkoa ihmisyyttä ja oikeesti, avun tarpeessa olevia yksilöitä ovat. Mikään tai kukaan ei kontrolloi meitä eikä varmana auta hädän tullessa. Elämä on niitä kaikille tapahtuvia hyviä sattumia sekä myös niitä huonoja. Kyllä se niin menee tuolla metsäneläintenkin maailmassa, että joskus sä tuut syödyksi ja joskus sä saat syötyä. Elämä on ja kukaan yksisarvinen ei tule pelastamaan viatonta pupujussia karhun suusta Jumalan lähetteliäänä.

Ihmiset on luonu kuvitelmia jostakin mihin uskoa, koska onhan se nyt hämmentävää kun ei tiedetä miksi me täällä ollaan, mihin pitäisi tähdätä, miten pitäisi ajatella ja ketä uskoa. Nykyään kuitenkin kaikki asiat ja opit on niin kehittynyttä, ihmiset on todella kehittyneitä ajatuksiltaan ja ollaan modernisoiduttu kaikilta osin. Maailma on paljon erilaisempi kun vuosituhansia sitten jolloin tieteilijät sun muut suitsukkeiden heittelijät kirjoittivat raamattuja. Onhan satukirjoja nykyäänkin ja silti kukaan ei usko Voldemortiin. Get real. Kyllähän Volekin voi olla olemassa kerran Jumalakin on. Siitä sentään on jopa kuvamateriaalia. (totaallinen repeeminen)
Vaikka naureskelenkin ja päivittelen ihmisten maalaisjärjettömyyttä, niin myös jossain määrin suren tällaista. Miten ihmiset voi olla niin kelmutettuja johonkin sairaaseen harhakuvitelmaan. Niinkö paljon se usko lohduttaa ihmisten mieltä, että on aivan pakko uhrata ja uskoa koko elämänsä jonkun tuntemattoman satuhahmon nimeen? Todella surullista. Onnistunutta aivopesua. Mä en usko mihinkään, jota en ole tavannut tai muutenhan olisin aika pomputeltavissa mutta sellaisiahan uskojat on. Hypitään ja mennään raamatussa sanottujen asioiden mukaan, kehitetään oma identiteetti sen mukaan ja omia mielipiteitä ei edes hankita vaan uskotaan niin miten kirjassa lukee.

Homot on helvetistä, saatanallista syntiä ja sitten kun käännät sivua niin Jumalan hyvyyttä ylistetään ja miten Jumala hyväksyy kaikki ja kaikkine vikoineen sekä uskomalla pääsee taivaaseen mutta syntiähän se silti on saatana soikoon. Tapa ihminen ja pyydä anteeksi, niin pääset taivaaseen ja kaikki tekosi on anteeksi annettu. Wou-ou-ou. Todellinen kirjailijaluonne kirjoittanut tommoisia pätkiä oikein harhauttamaan ja sekoittamaan ihmisten päitä. Tekopyhää tekstiä. Oikein perus ihmisluonteinen on kirjottanut tollaista. Eka kielletään, sitten kumotaan äskeinen ja kohta taas kielletään sivulauseessa. Ei sitä ainakaan kukaan suvaitsevainen tyyppi ole luritellut sanoiksi vai tollaisiako heeboja ihmiset ihailevat? Nimenomaan. Sadistinen paska koko Jumala. Tappaa ja ottaa oman tahtonsa mukaan ja pitää elossa ne pahimmatkin ihmishirviöt. Eikö toi jo pitäisi herätellä ihmisiä? Ei. Sairaita taitaa nekin olla, jotka uskovat noin sairaisiin teksteihin ja elävät sen mukaan.

Jos et siis usko yksisarvisiin, lohikäärmeisiin, Voldemorttiin, lentäviin lautasiin, ufoihin, hammaskeijuihin ja muihin mahtaviin satuhahmoihin, niin miksi uskot Jumalaan? Tekeekö Jumalasta uskottavan se, että se lupaa hyviä asioita? Tekeekö Jumalasta uskottavan se, että kukaan ei ole täysin koskaan kumoomassa tarinoita koskien häntä? Niinpä. Minkäs teet kun uskonto tulee aina oleen yks sairaampia ongelmia maailmassa, joka aivopesee ihmiset ja aiheuttaa vaan enemmän pimahtaneita ihmisyksilöitä toteuttamaan oman käden voimaa.

Tehdäänpäs viellä lopuksi muutamia asioita selväksi niille, jotka eivät ole sitä viellä sisäistäneet. Meitä ihmisiä ei kukaan hallinnoi vaan me itse hallinnoidaan itseämme ja sattumia tapahtuu kaikille, niin hyviä kuin huonoja eikä siinä ole mitään yliluonnollista. Joskus hyvät sattumat vaikuttaa ihmeiltä ja huonot sattumat todella pahalta kohtalolta. Kaikki kohtalot, karmat ja Jumalat on ihmisten keksintöjä nimittämään jotain tapahtumia, asioita tai kuvitelmaa johonkin tapahtuneeseen. Ihmisestä ei tule parempi ihminen vaikka kävisit joka päivä kirkossa istumassa ja kumartamassa alttarilla mutta jos menet luovuttamaan verta niin voit olla 100% varma, että autat ihmisiä ja teet todella jotain avuliasta ja hyvää ihmisyydelläsi. Ihmisyys ei ole lampaana olemista, me oltiin niitä vuosituhansia sitten eikä meidän tarvitse nykyään kumarrella ketään eikä uskoa satujuttuihin koska me ollaan tarpeeksi kykeneväisiä itsekkin pärjäämään oman tahdon mukaan.

Jeesus (ehkä oli ehkä ei) tai Jumala ei ole kukaan eikä mikään. Se on kuvitelma ihmisen sisällä jostain hyvästä ja kaikkivaltiaasta.
That's it. Siinä mun mielipide ihmisiä saastuttavista "herroista".

26 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Oon siis täysin samaa mieltä. Hassua miten välillä tuntuu että sun tekstit ois kuin omia. :D Mua turhauttaa ja ärsyttää välillä ihmisten tyhmyys. Tuntuu että uskon ihmiset pistää kaiken uskon piikkiin. "Asia X tapahtuu jos se on Jumalan tahto". Vittu. Se asia tapahtuu jos sen laittaa tapahtumaan. "Oon alkoholisti mut uskon että Jumala parantaa mut". AAARGH. :D

   Poista
  2. Kirjotan ehkä niin puhuttelevista aiheista ja eri tunnetilat varmaan aika yleisiä niihin aiheisiin :D Mut kiva, että tuntuu siltä koska sehä on mahtavaa! Nauroin oikeesti tolle lopulle mitä kirjotit. :DD Pääsispä kaikesta niin helpolla kun vaan uskoo JUMALAAAN.

   Poista
 2. upeeta tekstiä, joka sana totta!!

  VastaaPoista
 3. Hassua kun lähes joka postaukseen tuntuu mullakin olevan jotain kommentoitavaa 8D

  Mut joo, asiaahan toi on. Jeesus on kuulemma todistetusti ollut joskus olemassa, mutta Raamattu häntä värittää aika kovalla otteella. Ite uskon Jeesuksen olleen semmoinen "parantaja" ja "lääkitsijä" jos hän joskus on olemassa ollut. Ei mikään ihmeiden tekijä vaan normaali ihminen josta on vähän ehkä juorut lähteny liikkelle. XD No mistäpä sen ikinä tietää.

  Ite uskon joihinkin yliluonnollisiin ja henkisiin juttuihin. Esimerksiks yksi mun tuttu näkee läheistensä kuolemat ennalta edellisenä yönä unessa.. Seuraavana päivänä onkin sitten kiva herätä kun tietää mitä tapahtuu. Mutta mihinkään Jumalallisiin hömpötyksiin en näissä usko. Jotain jännää ja kummallista täällä maailmassa silti tuntuu olevan... Iteki oon kokenu ihan järkyttävää kummittelua ex-poikaystävän kanssa joskus ja tosi moni tuttu on sanonu nähneensä aaveita ja osa useammankin kerran. Vois luulla et nää on järkensä menettäneitä ja näkee harhoja mut fiksuja ja normaaleja ihmisiä ne on. :---D Kuolemanjälkeisestä elämästä oon ihan satavarma, ei oo enää epäilystäkään. Lapsena en uskonu mihinkään mut teini-iän aikana rupes tulemaan outoja juttuja ja tuntu että pää räjähtää kun alko pikkuhiljaa huomaamaan ettei maailmassa kaikki ehkä olekaan niinkuin me nähdään. Mutta Jumala, pöh. Jotain muuta ehkä.

  Ja jotkut himouskovaiset on ihan lapsesta siihen opetettu. Jos ihmiselle tolkuttaa lapsesta asti ihan mitä asiaa tahansa, niin kyllä se asia tulee sille itsestäänselvyydeksi ja varmasti siihen uskoo aina. Tyhmää tai ei... Mut ei näillä ihmisillä kyllä hirveästi sitä maalaisjärkeä tunnu olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on hyvä, että kommentoitavaa löytyy! ;)

   Hyvä huomio toi alku kappale, koska kyllä siihenkin aikaan juoruttiin. Voi ihan hyvin olla totta, että jotain tekosia on vähän (paljon) väritelty ja lopulta on tullu joku maailmanlaajuinen legenda.

   Kyllä mulla itselläkin on kummituskokemuksia (tai niin ainakin kuvittelen) ja kaikenlaista enneuni-hässäkkää sun muuta ja ehkä jossain tasolla uskonkin niihin mutta tommoset uskontohömpät ei vaan jostain syystä yhtään uppoo muhun. Niitä kun ei kukaan perustele ja menee vaan nauramiseksi kun miettii jotain heeboa asumassa jossain taivaalla. Mieluummin uskon vaikka Saatanaan, se ei ainakaan oo tekopyhä vaan ronskisti paha. :'D

   Jep, aivopesulla pääsee vaikuttaan niin suuresti ihmiseen ettei mitään rajaa. Itsekästä toimintaa tuputtaa kellekkään yhtään mitään ja varsinkaan just jotain uskontoja. Jokaisen pitää löytää ite se mihin uskoo ja miten tahtoo uskoo tai tahtooko ollenkaan. Onneks en hirveen monia ihmisiä tiedä, jotka on pakotettu johonkin uskontoon tai uskomaan jotain. Ainoostaan muslimikaverit on sellasia, jotka selvästi vahvasti joutuu elää uskonnon mukaan ja pari helluntaiseurakuntalaiset tai mitä ikinä liekään sekä vanhoilislestadiolaiset, jotka mun mielestä on ihan naurettavaa sakkia muutenkin. (ei toki kaikki, koska onhan mulla niitä kavereinakin mutta niin..)

   Poista
 4. Ihmisellä on luonnostaan jumalan kaipuu, halu uskoa johonkin korkeampaan koska välillä tuntuu että eihän tämä kaikki paska nyt minusta johdu, universumi on nyt kyseessä! Ne ihmiset jotka saavat jo lapsena vankan uskon, elävät oman tapansa mukaan, noudattaen niitä sääntöjä joita he pitävät oikeina. Minusta on hieman törkeää nimitellä ketään tyhmäksi, riippumatta uskooko jumalaan vai spagettihirviöön. Usko on henkilökohtainen asia, mitä minä arvostan kyllä, mutta usein ihmisillä on tapana "tuputtaa" omaa autuastaan, "ainoaa oikeaa" uskoa. Joskus naureskelen että pitäisi mennä ovien taakse rimpauttelemaan ja kysyä "Olisiko teillä hetki keskustella vapahtajastamme, Saatanasta?".

  Mutta se leikistä. Jokaisella on oma uskonsa, me emme ole tuomitsemaan muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A) Ei ole ainakaan mulla mitään Jumalan kaipuuta ollut ikinä. Mulle käsitys maailmasta on universumin toiminta eikä Jumala ja sen ohjaamiset.
   B) Lapset joille opetetaan jotain tiettyjä uskoa ja tapoja, niin tottakai ne noudattaa niitä ja varsinkin jos on painostus perheen puolesta. Yleensä sitten vanhana he eroavat ensimmäisenä uskonnostaan jos on muuten vaan vahvoja ihmisiä.
   C) Ehkä on törkeää ehkä ei. Tyhmyys on käsite jostain mitä ihminen ei tajua tai osaa. Uskojat eivät ymmärrä maalaisjärjen käyttöä ja jos semmoinen ihminen edes tulisi pätemään mulle jotain uusavuttomuudesta tai että pitäisi käyttää maalaisjärkeä, niin mulle sellaisen ihmisen sanat on yhtä kuin ei mitään. Karu fakta mutta sitä mieltä mä oon.
   D) Ihmiset tuomitsee aina toisia. Minä tuomitsen uskovaisia niin kauan kun he tuomitsevat niitä, jotka eivät uhraa elämäänsä jonkun satuhahmon nimeen. Peace.

   Ps. Tekopyhyys on naurettavaa. Aina tuomitaan ja varsinkin siihen syntiin lankee uskojat. Remember that.

   Poista
 5. Täysin samaa mieltä! Ei muuta lisättävää, kuin AAMEN perkele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saatana! Tää aihe kyllä niin ärsyttää, että voimasanat viliseekin silmissä kun miettii :'D

   Poista
 6. tää sun blogi on tosi mielenkiintoinen, jään seuraamaan :)


  ♥ leave-world.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. höhö Voldemort 8) oon nähny muutamankin unen siitä hepusta; taistelin sen kanssa keskellä tylypahkaa ja ai että mä osasin hienoja taikoja mut Voldis oli pelottava o.O

  tää on muuten totta!!

  p.s tosi hyvä teksti, mä en ikinä osais kirjottaa noin hyvin näistä asioista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaha sähän oot melkeen Volefanaatikko jos uniakin näät ;) Ja kiitos hei!

   Poista
 8. vähänkö mua nauratti kun luin tätä postausta! :-D mut hyvää tekstiä, ite en oo ihan noin jyrkkä tätä asiaa vastaan ja mun puolesta jokanen saa uskoo mihin tahtoo kunhan ei tyrkytä sitä muille. mut joo suht samoilla linjoilla mennään. ja toisaalta jos kasvatetaan uskoon niin en ihmettele, et noita asioita on aika vaikee lähtee sit kyseenalaistamaan, koska kuvitella, jos oma äitini ois koko lapsuuden vakuuttanu et "kyllä jumala pelastaa jne" niin onhan äiti aina oikeessa. et ei kaikki välttämättä ajattele niitä asioita niin realistisuuden kannalta, jos koko elämä on perustunu niihin (-:

  tuli varmaan aika sekavaa tekstiä, mut jatka vaan näiden mielipide postausten tekoo, tosi mielenkiintosia! hyvä teksti (-:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no mun mielipiteet on aina vähän jyrkkiä ja jossain määrin se korostuu aika pahasti tossa tekstissä mutta minkäs teet. Uskontoasiat saa mun verenpaineen nouseen todella nopeesti.

   Se musta onkin aika surullista, että lapsille opetetaan jotain tiettyjä ajatusmalleja ja toimintakuvioita eikä anneta sen ite soveltaa ja päättää mikä sille ois parasta KOKEMALLA. Hyvin vaikee on lähtee muokkaan jotain minkä on vauvasta asti oppinu ja oppinu ennenkaikkea pitään normaalina.

   Kiva kuulla että näistä tykätään ja varmasti on tulossa lisää! :)

   Poista
 9. Hei! Löysin tänne sun blogiin googlen kautta, kun etsin tietoa lähihoitajaksi opiskelemisesta. Ymmärsin että sä oot jo valmistunut lähihoitajaksi? Tulinkin kyselemään sulta hieman apua. :D

  Olen 9-luokkaa käyvä tyttö. Mun haaveena on pienestä asti ollut lähihoitajan työ. Jo muutaman vuoden ikäisestä asti, olen sanonut että musta tulee isona lähihoitaja. Ja tämä on mun haave edelleen! Olin kasi luokalla tetissä vanhusten palvelutalossa, ja siellä työskenteleminen vahvisti sen tunteen, että tämä on se mun ala.

  Luin sun postauksen lähihoitaja-opinnoista, ja nyt halusinkin kysyä sulta, että mikä sun keskiarvo oli silloin kun et päässyt lähihoitaja-kouluun? Mulla siis vuosi aikaa vielä parantaa todistusta, ja haluan tehä kaikkeni, että sitten vuoden päästä sinne lähihoitaja-kouluun pääsen! :) Kiitos paljon jos jaksat auttaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tottakai helppaan sen mukaan mitä pystyn koska hyvän alan oot valinnut mihin haluut lähtee. :) Ensinnäkin kannattaa muistaa se, että se on koulukohtaista mikä keskiarvo riittää ja opot ohjaa kyllä noissa tiedoissa paljon koska ne näkee ne esimerkiksi viime vuosien sisäänpäässeitten opiskelijoiden keskiverto keskiarvoista tai pisteistä. Kysy siis ainakin opolta noista koulujutuista!

   Mun keskiarvo taisi olla jossain seiskan luokkaa, eli aika alhainen. Nykyään kuitenkin pääsykokeissa (lähihoitajan) arvostetaan todella paljon sitä miten soveltuvuuskoe ja psykologin/opettajan haastattelu sujuu eli jos on pientä epävarmuutta oman keskiarvon takia, niin sitten kannattaa todella hyvin keskittyä pääsykokeissa, jotka ei myöskään ole mitään ydinfysiikkaa. Kunhan on oma itsensä eikä todellakaan yritä esittää mitään koska soveltuvuuskokeet on tehty nimenomaan karsimaan ihmisiä, jotka eivät ole aidoimmillaan/sovellu alalle ja sen takia kompakysymyksiä on paljon ja tenttaamista haastattelussa. Pieni vinkkaus vaan tulevaan eikä niinkään siihen mikä sun kysymys oli :D

   Suosittelen siis kysymään opolta niistä keskiarvoista ja siitä, mikä sun pistetilanne olisi kun lähet hakemaan ysillä johonkin kouluun ja sen mukaan tietenkin näät mihin kouluihin sulla on mahdollisuudet ja ne kannattaa ennalta ottaa selville niin tietää mihin asettaa itselleen tavoitteet numeroiden korotuksessa.

   Matikka on hyvä aine opiskella yläasteella muutenkin hyvin eikä vaan korotusmielessä koska lääkelaskut ja muut on todella vaikeita ihmisille, jotka on nukkuneet matikantunneilla. Ainakin se on sellanen asia mitä suosittelen ehdottomasti niin opiskelu on helpompaa ja tietenkin ruotsi, mitä myös opiskellaan hoitsuna ja siitä on erikseen monissakin kouluissa suulliset testit valmistuessa ja sitä pidetään tärkeessä osassa meidän ammattia (ainakin opiskellessa). :)

   Jos sulla on vaan jotain kysyttävää tarkemmin niin kysy ihmeessä!

   Poista
  2. Kiitos tosi paljon vastauksesta ja vaivannäöstä! :)

   Ruotsi onkin ollu nyt yläasteella mulla vähän hakusessa. Johtuu varmaan siitä suurimmaksi osaksi, että mulla ei ole ollut pahemmin kiinnostusta opetella sitä. Sillä englannissa kuitenkin oon aina pärjännyt tosi hyvin. Mutta nyt pakko tsempata siinä ruotsissakin, ainakin on hyvä syy! :)

   Itseasiassa voisin kysyä vielä tarkemmin niistä pääsykokeista, vaikka varmasti nekin on joka kaupungissa/koulussa erilaisia. Mutta minkä tyyppisiä tehtäviä niissä on? Esim. juuri ne matematiikan ja ruotsin tehtävät?

   Kiitos vielä avusta! Niin malttamattomana odotan että vuosi kuluisi nopeasti, ja pääsisin pian jo sinne pääsykokeisiin ja haaveilemaani kouluun. Sen takia haluan ottaa jo mahdollisimman paljon selville alasta ja pääsykokeista. :)

   Poista
  3. Joo eikä todellakaan mitään ihmeitä vaadita sitten ruotsista, että perus hoitosanastot ja yksinkertaset keskustelut opetellaan. Opettajat tietää amiksissa, että monet ei osaa ruotsia joten se ei oo niin vakavaa. :) Nimimerkillä, en osaa ruotsia melkeen yhtään ja oon hoitaja.

   Ruotsin tehtäviä ei valintakokeissa ole, matikan tehtävät on todella minimaalisia myös, että pääosin kokeissa tehdään soveltuvuustestejä eli saattaa olla monen monta sivua ruksitustehtäviä, missä sulta kysytään miten toimisit eri tilanteissa ja sepäs sitten onkin monelle ihmiselle se kompastuskivi koska siellä on todella paljon kompakysymyksiä ja samat toistuvat monesti, kun yritetään nähdä esitätkö olevasi jotain muuta ja kuinka todellisia sun ajatukset oikeesti on. Sitten on esimerkiksi sellainen tehtävä (lähes joka koulussa), että sulle annetaan rautalanka ja seinälle heijastetaan tietyksi ajaksi siitä taiteltu pupu ja sun pitää sen kuvan mukaan muistaa taitella sun kädessä olevasta rautalangasta samanlainen tietyssä ajassa ja siinä testataan esimerkiksi silmien ja käsien yhteystyötä. Sitten on myös luetunymmärtämistehtäviä ja muita pienempiä en sitten muistakkaan kun on siitä jo jonkun verran aikaa.

   Haastattelut on tietenkin ne tärkeimmät monien mielestä ja kyllä onkin, koska siellä voit todella todistaa miksi haluat hoitoalaa opiskeleen ja kannattaa miettiä vähän valmiiksi mitä sanoo koska ne kuulee aina sen saman lauseen "koska haluan auttaa ihmisiä ja tuleen toimeen erilaisten ihmisten kanssa", joten suosittelen keksiin jonkun näppärän iskulauseen joka herättää haastattelijan ja että se muistaa erityisesti sut jostain.

   Ne myös kysyy monesti asioita koskien sun elämää, eli mikä esimerkiksi on ollut sun elämän vaikein asia mitä oot kokenut ja ne näkee siinä millainen sun sietokyky on asioista ja kykenetkö varmasti opiskeleen alaa missä käsitellään kuolemaa paljonkin. Ei ne kokeet kuitenkaan mitään vaikeita ole ja kyllä ihan maalaisjärjellä pärjää ja varsinkin jos on tahtoa opiskella, niin kyllä se nähdään.

   Poista
 10. Kiitos tuhannesti vastauksesta! :)

  VastaaPoista
 11. päivän naurut sun jumalaragesta :D:D:D

  VastaaPoista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.