lauantai 31. elokuuta 2013

KOLME ENSIMMÄISTÄ HUONETTA

Tyhjän kameran muistikortin ja sairastelun takia ajattelin etten anna blogin rupsahtaa kasaan vaan punnerran voimillani inspiraatio-postausta sisustukseen liittyen. Jaottelen näitä vähän ettei tule hirveetä kasaa selitystä sisustuksesta kerralla ja tässä ensimmäisessä haluan nostaa esille kolme mulle tärkeintä huonetta tai paikkaa omassa kodissa ja minkä takia haluun niissä paikoissa korostaa tiettyä sisustusta ja minkälaista se sisustus nyt ylipäätään tulee varmimmin olemaan.

Haluun myös teidän apua ja neuvoja koskien ihan mitä tahansa koskien sisustusta, huonekaluja ja vaikka tyynynpäälisiä myöten. Ikea, Asko ja Jysk on sellaset kaupat mistä varmasti tulee paljon asioita mun kotiin ja näihin inspiraatio-postauksiin käytän Ikean huonemalleja koska ne on yksinkertaisesti parhaita tai lähinnä totuutta. 

Lisäinfona myös sain tänään, että mitään isoja kodinkoneita ei tarvitse ostaa. Tiskikone, pyykkikone ja jääkaappi on tuliteräuusia ja odottelevat mua asunnossa seinien ja lattioiden kanssa. Huh mikä helpotus! Säästin helposti puoltoistatonnia ja nyt on varaa ostaa vaikka mitä ihanaa turhaa niiden arvosta. 

Kuvakollaaseissa aina alin eli isoin kuva merkitsee sitä mikä inspiroi eniten ja ylläolevat antavat lisävaikutteita.

Olohuone on kodin sydän mun mielestä. Koko koti rakentuu olohuoneen ympärille ja kaikki mitä vieraatkin näkevät on olohuone. Harvemmin makuuhuonessa istuskellaan tai keittiössä, joten olohuoneella on iso rooli sisustuksen kannalta mun tulevassa kodissa. Haluan siitä ehdottomasti mun näköisen mutta myös hieman astetta kypsemmän mitä mun mieltymykset on juuri nyt. Kodikkuus on myös ehdottomasti löydyttävä.

Värimaailmaa olen ajatellut yksinkertaisesti valkoruskeahopeeksi. Huonekalut tulevat laajasti olemaan valkoisia kaikkiaan asunnossa mutta haluan ja suosin paremminkin ruskeahkoa sohvaa koska valkoinen on kaiken järjen mukaan liian arka väri mutta beige taas on mahdollisuus jos se on helposti puhdistettavissa olevaa materiaalia. Ruskea tai beige sohva siis ehdottomasti, ei musta tai valkoinen.

Muu värimaailmaa pyörii siis samoissa värityksissä mitä olen niin sanotusti pääväreiksi valinnut ja huoneen yksityiskohdat tulevat olemaan hopeisia, lasisia, valkoisen eri sävyjä, ruskean eri sävyjä ja jopa mustia. Olohuoneeseen en välttämättä lähtisi ostamaan värillisiä sohvatyynyjä tai tauluja vaan haluun pitää neutraalin ja kypsän lookin koska siihen ei ainakaan kyllästy kovin helposti sekä se on helposti muunneltavissa.

Olen miettinyt olohuoneeseen paljon peilejä seinille, lasitavaraa kuten kynttilänjalkoja sekä ison taulun joka on hyvä korostuskohta yhdellä asunnon isoimmista seinistä. Mielessä pyörii ajatuksia niin isosta maisemataulusta mutta myös Audrey Hepburnin taulu on kovilla panoksilla mukana vaihtoehtolistassa. Hepburnin taulu on niin mua mutta niin myös maisemataulu, että voi olla mahdotonta valita kummankaan väliltä ja lopulta toinen tauluista on makuuhuoneessa.
Tyttö, joka tykkää nukkua tarvitsee mukavan ja rauhallisen makuuhuoneen kaikkien 20-vuoden koko-elämä-makuuhuoneessa ikuisuuden jälkeen. Oon tottunut siihen, että mun huoneessa on vaaterekit, telkkari, läppäri, meikkipöydät ja mun koko omaisuus. Ei ihme kun kärsinyt uniongelmista ties kuinka kauan. Aion siis pyhittää mun omassa kodissa makuuhuoneen ihan vaan levolle. Ei telkkaria, ei läppäriä, ei mitään ylimäärästä paitsi sänky ja yöpöytä. 

Värimaailma on makuuhuoneessa raikkaan valkoinen mutta tässä huoneessa jopa haluan käyttää hempeitä värejä kuten vaaleenpunaista tai vaaleanviolettia korostusväreinä esimerkiksi petivaatteissa. Sisustus tosiaan pysyy neutraalina ja valaistus myös koska makuuhuoneeseen on rakennettu koko seinän läpimenevä peilikaapisto joka heijastaa jo valmiiksi valoa koska on ledivaloitettu. Pakko se on silti yöpöydälle lamppu saada!

Makuuhuoneen sisustus tulee oleen yksi isoimmista haasteista kun eka oppii karsimaan turhakkeet pois mutta haaste on mieluinen koska ah, tervetuloa hyvät yöunet. Ainakin toivon sen auttavan jonkun verran tähän ongelmaan. Onko teillä omassa kodissa telkkari makuuhuoneessa?
Keittiö on aika tärkee juttu tai ainakin pitäisi olla ja varmaan tulee olemaan sen jälkeen kun tajuaakin, että ruuat pitää tehdä itse. Oon ajatellut sinnekkin vaaleaa sisustusta mutta ei täysin koska jääkaappi ja kodinkoneet on teräksisiä. Haluun siis korostaa sitä ja hankia paljon teräksistä ja hopeeta elementtiä keittiöön.

Ruokapöytä on ihan hukassa vielä, että mimmoista haluun mutta tuolit mahdollisesti ovat mustat koska ne korostavat kivasti terästä valkoisessa ympäristössä ja koska keittiön kaapit on valkoiset niin se on parempi kun paras suunnitelma. Hyviä ruokapöytä-ehdotuksia otetaan vastaan mieluusti ja väritykseltään siis mieluusti valkoista tai materiaaliltaan lasia ei mustaa vaikka tuolit olisivatkin muttei sekään ole pakollista.

Mahdollisesti mun nykyinen televisio myös siirtyy keittiöön jos saan suostuteltua antennijohtojen vetämisen myös keittiöön. Nuorempana meillä oli telkkari keittiössä ja se oli aivan paras juttu ja koska nyt ei ole muutakaan ideaa minne sen törkkään jos makuuhuoneeseen en ole laittamassa. Toinen vaihtoehto on tietenkin sitten, että laitan toimistoon pöytäkoneen sekä tämän telkkarin näytöksi ja läppäri olisi niin sanotusti jokapaikanhöylänä pitkin kämppää. Siitä kuitenkin sitten lisää muissa inspiraatio-postauksissa tai muuten tästä tulisi pitkin postaus hetkeen.

Tulevia huonekaluja ja sisustusesineitä löytää sitten tuolta oikeelta mihin on eroteltu huoneet omiin sivuihinsa.

6 kommenttia :

 1. Vaaleanvioletti on ainakin kiva makkariin. :) Itellä sattui olemaan söpön lilat tapetit joista tykkään edelleen 1,5 vuoden jälkeen paljon enkä vaihtais pois.

  http://3.bp.blogspot.com/-23-0MlRISLg/UC-e4vBY1xI/AAAAAAAAHH4/MxiOJJE15s0/s1600/012.JPG

  Huonosti vähän tapetit näkyy mutta kumminkin. Pelkästään petivaatteissakin tuo väri ois ihana!

  Ja oon samaa mieltä tuosta että olkkariin neutraaleja värejä. :D Itellä oli punanen sohva ja oranssit verhot ja edelleen on tuossa tuo oranssi lamppu jonka tilalle pitäs ostaa joku uusi. Sohva ja verhot on kyllä vaihtunu, en halua enää vähäänaikaan nähä mun kämpässä noin voimakkaita värejä. Niihin äkkiä kyllästyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi seinät mitkä tossa kuvassa näkyy on itseasiassa aika kivat. Tommonen kuvio/pinta mikä siinä on niin näyttää aikas nätiltä. Mulla itelläkin on tällähetkellä vaaleenlilat seinät ja yks seinä on tummalila korostukseen tarkotettuna mutta jotenkin kun ne on matat niin ne on aika rajottavat. Tommonen eläväpinta on aika kiva ja toi vois olla aika kiva vähän vaaleempana sävynä tai ihan beigensävynä.

   Punanen sohva on ainakin ollu räväkkä tai oranssit verhot! :D Ei ehkä ihan ois mun juttu mutta jollekkin ihmisille se tosiaan sopii hyvinkin. Se vaan rajottaa aika paljon koska just noi voimakkaat värit on aika hallitsevii ja ei oikeen mitään "muuta" voi ostaa jos on se punane sohva jos haluukin yhtäkkiä vaaleenpunaset sohvatyynyt.

   Poista
  2. Joo ei kyllä mitään vaaleenpunasta tai muutenkaan hempeää sovi tuohon punaoranssiin. :D Nytki on kyllä musta nahkasohva joka on poikaystävän. Se siis muutti tähän eikä tarvittu kahta sohvaa joten päätettiin se punanen pistää myyntiin. Seepraverhot ja seepramatto on lattialla ja sohvalla seepratyynyt, sattui kotona olemaan niin sain äiskältä sitten. Räväkkää edelleen mutta värit on neutraaleja niin on tää nyt kivempi. :D Varmasti kyllä tuohonkin teemaan joskus kyllästyy.. Et tosi neutraali sohva ja neutraalin väriset huonekalut ja seinät antaa sitten "luvan" ostaa välillä uusia verhoja ja tyynynpäällisiä yms, kun niihin voi ihan rauhassa yhdistellä. :D Kaippa tuohon meijänki nahkasohvaan voi jotain uutta joskus yhdistellä.

   Poista
  3. Nahkasohva kuulostaa hyvältä. Onko siis musta? :D Jos on musta niin seeprakuosi kyllä sopii varmaan tosi nätisti. Mustaan nahkasohvaan sopii kaikki värit melkeenpä joten jos se löytyy, niin vaikka räiskyvää pinkkiä sitten sohvatyynyihin haha :D

   Poista
  4. Kyllähän se musta on, aika vanha vaan ja hieman kulunu ja semmonen "ruma", et ei mikään oikeen nykyaikanen hieno nahkasohva :D Mut kyllä tuo musta on parempi mitä se punanen! Ja seepra tosiaan sopii. :)

   Poista
  5. Jos se on ruma ja vanha niin sithän sitä on just parasta muokata kivoilla tyynyillä sun muulla :D

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.