keskiviikko 7. elokuuta 2013

APUA HÄÄKUVAUKSEEN?

Hei mussukat ja muut stalkkerit! Tarvisin hieman vinkkailua ja suosituksia koskien objektiiveja sillä mulla on ens kuussa aika tärkeä homma suoritettavana eli hääkuvaus. Mua pyydettiin hovikuvaajaksi ja tottakai mä suostuin - ja tajusin myös samantien, että nyt on hankittava viimeistään se objektiivi. Haluan objektiivin, joka kantaa niin pitkälle mutta kuitenkin läheltäkin helppo kuvailla ilman, että joutuu vaihtelemaan objektiivien kanssa. 

Kameranahan siis mulla on Canon Eos 600D eli Canon objektiivi tai muuten kyseisen kameran kanssa yhteensopiva objektiivi kelpaa. Yhtä objektiivia olen jo tutkiskellut pitemmän aikaa mutta en sitten tiedä onko laadultaan mikä vaikka hintaa löytyy melkein puoli tonnia. Nimeltään siis on Canon EFS 18-200 mm f/3,5-5,6 IS. 18-200 mm on siis aika ihanteellisen kuuloinen mulle mutta mites onko teillä ehdotuksia parempiin vaihtoehtoihin? Btw, kuvanvakain on löydyttävä objektiivista!

Taidanpa samantien hankkia myös kameralle jalustan, jotta saan alttarikuvat otettua tasaisena. Apuva, välineurheilua parhaimmillaan jos ei muuta. 

Kääk, mitä muuta voisin tarvita? 
Kaikki muutkin vinkit koskien hääkuvausta otan mieluusti vastaan!

6 kommenttia :

 1. toi vaikuttaa aikas hyvältä valinnalta objektiiviks mitä linkkasit!

  VastaaPoista
 2. Mäkin uskon et toi on hyvä objektiivi :)

  Itse suosittelen Canonin EF 50mm F/1.8 II-objektiivia myös. Se on kyllä tosiaan kiinteä, mut ei oo haitannut mua kun sen ostin. :) Se on mulla aina kamerassa kiinni koska on pieni ja kevyt ja valovoimaisuus on huikea. Siksi sillä on niin hyvä kuvata ihmisiä kun taustan saa nätin pehmeäksi. Kuvavakainta ei ole mut se ei oo haitannut, kun sen valovoiman takia pystyy kuvaamaan tosi nopeilla valotusajoilla. :D Joten ei oo siitäkään tullut ongelmaa vaikka ensin aattelin että ilman kuvanvakainta pitää käyttää jalustaa. Hintaki on vaan satasen verran ja oon niiiiin tyytyväinen että ostin tuon objektiivin. :) Ihmiskuvaukseen se on tosi hyvä. Sisälläkin on ihmeen hyvä kuvata vaikka onki 50mm, eka luulin ettei se oikeen onnistuis kun kaikki niin lähellä mut hyvin on onnistunu. Ja monesti sisäkuvat tällä objektiivilla onki sitte parhaita just sen valovoiman takia, saa valoisampia kuvia vaikka on hämärää.

  Mut jos sulla ei oo mitään muuta objektiivia kuin se perus kitti niin kyllä toi sun haaveilema olis käytännöllisin. Itekin ostin mun toiseksi putkeksi pitemmän putken ja toi pikkuobjektiivi oli vasta kolmas.

  Tulipa taas stoori. :D Sori jos tuossa oli jotain epäselvyyksiä kun en tiiä miten hyvin kameroista tiedät, jos nää selityksen oli osaksi vähän hepreaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ihan samaa, että näin ensimmäiseks objektiiviks toi mun ajattelema vois olla oikeen sopiva (eli käytännöllinen) ja sitten myöhemmin voi sitten ostaa noita vähän "rajotetuimpia" objektiiveja varalle. :) Tajusin kyllä oikeen hyvin mitä lurittelit, ei huolta!

   Poista
 3. Toi on hyvä! Nytkin otin äidiltä tuon lainaan reissun ajaksi ja hyvin kuvailee! Ei tarvi ottaa muita putkia kun tolla pärjää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla! Plussapisteitä satelee tolle objektiiville, että kohta on hankittava jo. :D

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.