sunnuntai 11. elokuuta 2013

HOME SWEET HOME - PROJEKTI


Tavoittelen täydellisyyttä tässä mun koko oma-koti-projektissa ja jossain kohtaan tekisi mieli heittäytyä sängylle ja huutaa täyttä kurkkua epätoivoisena. Miten paljon onkaan asioita mitä mä muka tarvitsen? - Paljon. Asiaa ei myöskään helpota se, että en jaksa odottaa yli vuotta varsinaista muuttoa ajatellen.

Säästäminen ei todellakaan ole koskaan tuottanut mulle mitään ongelmaa ja näiden laskujen mukaan mulla ei tule oleen mitään ongelmaa tässä vuoden aikana ostaa kaikkea mitä haluan tai säästää sellaisiin asioihin mitkä sitten muuttopäivänä haen kaupasta. Taulutelkkareista lähtien olen miettinyt minkälaisia haluan ja nyt päänvaivaa vaan tuottaa se, että mistä ihmeestä bongaan juuri semmoiset mitä haluan. Kerrankin kun olisi melkein mahdollista valita mikä vaan, niin ei löydä mistään ja sepäs laittaa ärsyttämään niin hemmetisti. En halua tyytyä mihinkään sellaiseen mitä en varmasti halua vaikka tyydynkin yleensä aika vähään mutta tässä jutussa en aio nyt joustaa itseni kanssa. Jos haluan 52 tuumaisen taulutelkkarin olohuoneeseen ja 30 tuumaisen makuuhuoneeseen, niin mähän hankin ne tai sitten en katsele telkkaria ollenkaan. Tämän vanhan telkkarin voisin laittaa vaikka sitten kylppäriin. No ei vaiskaan! Tainno miksei?

Huonekaluihin tai vaikkapa näihin pieniin asioihin liittyvät ajatukset ei kuitenkaa ole niitä isoimpia tällä hetkellä vaan se, että minne haluan muuttaa ja miten ison kämpän ostaa. Voi taivas miten vaikeeta voi olla valita asuinalue ja koko kämpälle. Haluan joko Helsinkiin, Järvenpäähän, Hämeenlinnaan tai Tampereelle sekä haluan vähintään kaksion mutta mieluusti kolmion mistä kaataisin ylimääräiset seinät pois ja tekisin ison aukinaisen asunnon täydellisen valkoisena. Kyllä, tätä on pohdittu. Mistä löydän tarpeeksi sopivan kämpän sellaiseen? Haluan että kämpässä on tumma puulattia, valkoiset ikkunankarmit sekä ei todellakaan alkuperäistä keittiötä tai kylpyhuonetta tai sitten mähän remontoin viiden kuukauden ruokarahoilla koko asunnon juuri sellaiseksi kun haluan enkä välttämättä näe sitä kovin hyvänä valintana jos voin löytää jostain kämpän mikä miellyttää. Mistä löydän? Pitäisikö palkata joku salainen kämppien yksityisetsivä joka juoksisi asuntoesittelyissä ja bongaisi mulle jotain sopivia kun ei ihan himottaisi lähteä kiertämään kymmeniä asuntoja läpi ja ettiä sitä just sellaista mitä haluan. Turhauttaisi vaan pidemmän päälle ja lopulta tyytyisin johonkin vähempään. Kuulostaa musta aika loogiselta ajatustyyliltä vaikka itse sanonkin.

Iso asunto missä on mahdollisesti korkeampi huonekorkeus kuin keskimäärin.
Ehdottomasti valkoiset ikkunankarmit, uusitut ovet, keittiö sekä kylpyhuone.
Korkeat tai muuten vaan isot ikkunat. Runsauskin on plussaa.
Tumma puulattia tai samaa lähentelevä. Ei missään nimessä muovimattoja!
Oma sauna. Harvemmin ei ole omistuskämpässä saunaa mutta pitäähän tämäkin olla listalla.
Iso lasitettu parveke eli asunnon pitää olla vähintään toisessa kerroksessa.
♥ Iso kylpyhuone mihin voi asentaa kylpyammeen! Joskus sen kuitenkin hankin.
♥ Ennenkaikkea talon pitää olla uudehko eli vähintään 1990-luvulla rakennettu.
Kerrostaloasunto oltava. Ei varmasti mitenkään epäselvää?

 Valkoisuutta ja selkeyttä. Ei tummia huonekaluja.
Paljon peilejä ja erilaisia valoja pitkin poikin. Valoisuus kunniaan!
Iso sänky joka on vähintään 160cm leveä mutta mieluusti 180cm.
4-6 hengen ruokapöytä keittiöön. Perhekeskeinen ihminen kun olen.
♥ Ei mitään vanhaa tai lainattua paitsi omat jutut mitkä koen hyvänä.
♥ Isoja tauluja ja erityisesti joku iso maisemataulu olohuoneeseen olisi aivan mahtava.
♥ Ehdottomasti pyykinpesukone ja tiskikone.
♥ Iso kirjahylly mihin voisi laittaa niin kirjoja kuin elokuvia. Vihaan säilytystilanpuutetta.
♥ Iso divaanisohva jonka väristä en ole viellä täysin varma.
Mahdollinen avobaari seinälle ihan vaan kavereita ja vieraita varten. Joku saa auttaa juomien hankkimisessa!

alkaisin erottelemaan paremmin sellaisia postauksia mihin laittaisin aina erityisesti vaikkapa makuuhuoneen hankintoja ja toivelistaa, johon sitten aina päivittelisin tietoja ja voisin niistä väkertää oman ''wishlist'' osion tuonne oikealle mistä pääsisi aina helposti näkeen mitä oon hankkimassa ja mitä oon hankkinut eri huoneisiin tai käyttötarkoituksiin. Voisi helpottaa jopa mua itseäni tämän kaiken säätämisen keskellä. Kuulostaako kivalta? Taidanpa väkertää semmoisen!

4 kommenttia :

  1. Meillä on Helsingistä aika pieni tavallinen kaksio ja sekin maksoi aika paljon euroja niin en osaa hintatasosta sanoa MUTTA meidän lähelle ollaan ens vuonna rakentamassa loftasuntoja (eli niistä ei tarttis alkaa eriksee seiniä puhkomaan hihi), joku vanha varastorakennus muutetaan asuinrakennukseks! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vitsi! Mä rakastan loft-asuntoja. Mun on pakko alkaa pitää silmällä siis Etuovee sun muita sivuja jos sieltä näkyis näitä rakennettavia taloja ja alkaa pohtimaan, että pitäiskö ihan "varata" :)

      Poista
  2. Kuulostaa tosi kivalta tuo sun idea, että teet postauksia sun hankinnoista ja toiveista! :)

    Tuo on muuten oikeesti hyvä, että panostaa heti alusta saakka laatuun ja ostaa sellasia asioita, jotka oikeasti miellyttää eikä lähde etsimään vaan halpoja versioita. Sulla tämä tietenkin siten helpompaa, että käyt töissä ja palkka huomattavasti suurempi kuin mitä opiskelijoilla vaikka opintotuet, joten kannattaa kyllä satsata mieluisiin asioihin jos ei rahasta niin ole kiinni :).

    Ite muutin ensimmäiseen omaan asuntoon nelisen vuotta sitten ja nykyään harmittaa melko paljon, että just siihen ekaan asuntoon ostin lähinnä sellaista mitä halvalla sai enkä panostanu laatuun tai siihen, että miellyttikö ne jutut mua oikeasti, mutta koko muutto tuli todella yllättäen ja kaikki asiat piti hoitaa parissa viikossa, joten aikaa ei juuri jäänyt + opiskelijana ei pahemmin ollut sitä rahaa mitä käyttää huonekaluihin ja muihin. Nyt oonkin sitten pikkuhiljaa alkanut ostelemaan oikeesti silmää miellyttäviä juttuja ja karsinut esimerkiksi halppisastioita pois ja ostanu niiden tilalle Iittalaa ja tällaista. Ja loppupeleissä pääseehän siinä halvemmalla kun kerralla ostaa hienon, vaikkakin kalliimman asian, ku että ostais vähän väliä uusia ja halpoja.

    Mutta enivei, ootan kyllä innolla näitä postauksia, koska itelläkin meneillään sisustusinnostus! :) Just pari päivää sitten tilasin uudet verhot, ihanan seinäkellon ja torkkupeiton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ajatellut samaa, että mun tilanne on tosi hyvä kun vertaisi vaikka opiskelijoihin vaikka harvemmin opiskelijat aikovat ostaa omistusasuntoa mutta siis tavaroiden ja muiden kohdalla toi on niin totta koska mulla on mahdollisuus säästää ja ostella juttuja nyt vuoden ajan niin vältän sitten sen kaoottisen sotkun muuton iskiessä päälle tai ainakin yritän! :D

      Varmaan aika yleistä, että ihmiset ostavat just niitä "edullisimpia" ja "ton taidan tarvita" juttuja hetken mielijohteesta ja ei siinä sotkun keskellä ole aikaa alkaa hienostelemaan vaan asiat pitää hoitaa kondikseen. Kerkeehän sitä tietenkin sitten myöhemminkin niinkun sä hankkimaan juttuja mitä haluaa todella.

      Hyvä että joku on kiinnostunut koska voi olla, että täällä tulee paljon (kröhöm vaan) olemaan sisustusjuttuja ja hankintoja. Ehkä siksi juuri hyvä, että rajaan niitä vähän tonne osioihin :'D

      Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.