perjantai 5. joulukuuta 2014

LUUKKU 5: JOS TOIVOA OSAISIN..

toiveita

Viides luukku on oivallinen valinta esitellä teille joululahjatoiveitani, jota toivoisin jos osaisin toivoa. Halusin kokeilla osaanko koota muutamia asioita, jotka saisivat itseni tosi onnelliseksi saadessani ne jostain kumman syystä ja nämä asiat mitä sain listattua, ovat juuri sellaisia. Tarpeellisia sekä kauan hankintalistalla olleita.

Henkilökohtaisesti koen, että on kummallista jos omassa iässäni vielä laatisin joululahjatoivelistan ja kaikenlisäksi vielä kiikuttaisin sen sukulaisille stressikiveksi. En ole sitä koskaan tehnyt enkä aio sitä koskaan tehdä. Joulu ei ole pyytämisen aikaa vaan antamisen. Se on oma mielipiteeni ja jos asetan ihmisille kamalat paineet Iittalan astioiden ja kalliiden kameraobjektiivien kanssa niin en pysty katsomaan itseäni peilistä. En aio pyytää näitä, elättelen toiveita. Toiveita nämäkin ovat, jotka lopulta tulen itse hankkimaan vaikka kukaan ei lukisi ajatuksiani ja ostaisi näitä itselleni lahjaksi. Toiveajattelu pitää mielen virkeänä.1. Olen ollut hankkimassa klassikoiksi muodustuneita Kastehelmi-kynttilälyhtyjä jo pitkään. En edes tiedä miksi en ole koskaan näitä ostanut koska hinta ei päätä huimaa. Nämä on kuitenkin aivan ykkösjuttuja jos jotain pitäisi toivomalla toivoa. Erityisen suuresti pidän tuikuista sävyissä kirkas ja hiekka
2. Suloiset posliiniset leivontakulhot olisi tarpeellinen ja haluttu yksityiskohta keittiössäni. 
3. Höyrymoppi! Tämä on pitänyt hankkia jo huhtikuusta alkaen kun muutin tähän asuntoon. Hygieeniafriikkinä siivouksen aikana en voi sietää vanhainaikaisten lattiamoppien käyttöä. Höyrymopilla varmaan puhdistaisin mehutilkatkin lattialta koska se on niin käytännöllinen ja ah, kemikaalivapaa.
4. Housen ensimmäisiä tuotantokausia on pitänyt hankkia jo ties kuinka monetta vuotta. Aina se unohtuu kun kaupoissa törmää vain kaikkiin muihin kausiin kuin ensimmäiseen tai toiseen, jonka seurauksena olen luovuttanut etsiskelyn. Helpoin ratkaisu olisi tämä kahdeksan kautta sisältävä DVD-boksi
5. Kiinnostuin lapsena Natascha Kampuschin tarinasta ja kun muutama vuosi sitten tämä kirja julkaistiin niin olen sitä himoinnut. Tuntuu, että sitä ei ole vaan missään ikinä tarjolla. Tämän 3096 päivää-kirjan saaminen olisi kuin viisi joulua yhdessä koska se tuntuu niin mahdottomalta saada mistään.
6. Ostin muuttaessani omilleni jotain "huippulaadukkaita" egyptiläisestä puuvillasta tehtyjä pyyhkeitä ja jo muutamien käyttökertojen jälkeen teki mieli vaihtaa niiden käyttötarkoitus marsujen häkin pesutarvikkeiksi. Olisi niin ihana saada kunnon froteepyyhkeitä. Stockmannilla olen käynyt hiplailemaan hyviä vaihtoehtoja ja sen perusteella olen tykästynyt kovasti näihin Lexingtonin original-pyyhkeisiin. 
7. Valkoiselle korkeakiiltoiselle ruokapöydälle olisi parempi kuin tarpeellista saada kunnon pöytätabletit, että pöydän pinta pysyisi hyvässä kunnossa pitkään. Yksi loistava vaihtoehto olisi nämä tummat yksilöt. Enemmän silmäniloa kuin muovisissa läpysköissä.
8. Juomapullo. Voinko edes kuvailla tämän tarpeellisuutta sen tarvitsemassa määrässä. Töissä tarvitsisi juoda kokoajan, että virkeystila pysyy edes jossain määrin hyvänä ja muutenkin muutamat maitolasilliset ja illalla kokislasillinen ei ihan riitä päivän nestemääräksi mitä ihmisen pitäisi juoda. Kaunis juomapullo motivoisi kantamaan sitä laukussa mukana. Ihastuin totaallisesti Eva Solon juomapulloon ja voi olla, että tämä on hankittava jos nyt kukaan ei näitä mun ajatuksia lue. 


Kehtaatko itse pyytää tai ääneen toivoa joululahjoja?

4 kommenttia :

 1. Lapsina tehtiin aina joululahjalistat jääkaapin oveen, se oli vähän semmoinen perinne. Ja äitin mielestä oli hyvä varmaan, myöhemmin kun en enää mitään listoja tehnyt, niin hän sitten kyseli että mitä haluaisin ja mitä tarttisin. :D Nykyään en enää edes mieti mitä haluaisin lahjaksi, tulee vaan mietittyä mitä muille antaisi. Nykyään se toiveiden tekeminen ei vaan tunnu enää tärkeältä kun pystyy aikalailla itse ostamaan kaiken mitä tarvitsee. Ennen niitä lahjalistoja tuli tehtyä kun ei voinut itse ostaa mitä haluaa. Ja tälleen aikuisena ei ees kehtaa pyytää mitään keneltäkään. ;D Kyllä se on niin että lapsille ja nuorille kuuluu tehdä joulu ja ostaa lahjoja, ei meille aikuisille niinkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Lapsille ja nuorille on joulu tehtävä lahjojen suhteen varsinkin. Ei aikuiset sellaisia tarvi vaikka eihän niissä mitään vikaakaan oo. ;)

   Poista
 2. Toi kirja on todella hyvä ja myös elokuvaki. Yritin itekki just googlailla sitä, mutta en kyllä löytänyt :o Ehkä jostai kirjadivarista tai muusta vois löytyä ? :) Kirjastosta ainaki löytyy täällä Helsingissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kumma kun ei sitä löydä helposti. Varmaan pakko alkaa vaan pommittaa kirjakauppoja, että hankkikaa niitä nyt hyllyihin myytäväksi. :D Itse en kirjastoista välitä kun haluan ostaa kirjan itselleni kun siinä on aina se joku juttu, että sen on pakko olla oma.

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.