lauantai 20. joulukuuta 2014

LUUKKU 20: VIIMEINEN LASIPURKKILAHJA

Brownie pekaanipähkinöistä
Brownie pekaanipähkinöistä

Pähkäilin päivällä joulusiivousta (joka on edelleen myös kesken..) tehdessäni, että pitäisikö sitä vielä yksi nopea lasipurkkilahjaidea heittää tulille kun kerta Snowball Cookies oli varsin pidetty postauksen lukukertojen perusteella. Ajatuksena oli tehdä jotain herkkupurkkia missä on pähkinöitä koska tämä lahja on suuntaamassa tiensä isovanhempien luokse ja he suuresti rakastavat pähkinöitä. Kerran kaapista pekaanipähkinöitä löytyi niin niillä sitten lähdettiin liikkeelle.

Googletuksella löytyi herkullinen Brownie pekaanipähkinöistä - ohje. Ajattelin heti ohjeen luettuani, että tuon mukaan teen herkkupurkin koska se on tarpeeksi helppo isovanhempienkin toteuttaa ja ainekset ovat mieluisia. Eikä taas aikaakaan kun koko lasipurkin ainekset oli koottu yhteen keittiön pöydälle ja itse kerrosten luominen sai alkaa. Tähän ei mennyt taaskaan kuin ehkä sen reilun kymmenisen minuuttia ja siihen päälle pienen ohjelappusen kirjoittaminen lasipurkin reunalle roikkumaan. Parissakymmenessä minuutissa oli tämä pähkinäinen herkkupurkki valmiina ja vaan viimeistelyä ja paketointia vaille valmis.

kylpypommit
1 l Lasipurkki
1,5 dl vehnäjauhoja 
 2,5 dl sokeria
 1 tl leivinjauhetta
 2 dl rouhittua valkosuklaata 
 2 dl rouhittua pekaanipähkinöitä
 1,5 dl tummaa kaakaojauhetta 
(Lisäksi leivontavaiheeseen tarvitsee 75g voita ja 2 kananmunaa)

Kirjoittaessasi ohjelappusta lasipurkin matkaan, voit lukea alkuperäisen ohjeen täältä tai katsoa tämän postauksen toisesta kuvasta mallia.

Ps. Hymyilytti tuo mun juuttinaruväkerrys kuvia katsellessa. Oliko kenties kiire päästä kuvaamaan?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.