tiistai 23. joulukuuta 2014

LUUKKU 23: KOTOISASTI VAI KAUNIISTI?

23.12

Oon viettänyt valehtelematta mun kylpyhuoneen peilin edessä tänään enemmän aikaa kuin oon koko kahdeksan kuukauden aikana mitä tässä oon asustellut. Se oikeestaan lähti viimeillasta kun kaivoin ekaa kertaa varmaan reiluun puoleen vuoteen kynsilakkoja esiin ja lakkasin kynteni jouluisemmaksi. Ajatus lähti sitten siitä, että aattona voisin panostaa ehkä hieeeman normaalia enemmän ulkonäkööni enkä vain vetäistä kymmenen minuutin meikkejä naamaani ja kieputtaa hiuksia nutturalle ylivenyneellä pompulalla. Pyjamassa ja ilman meikkiä kerkeen kuitenkin oleen melkein puoleenpäivään asti.

Aikaisemmin jouluina en ole niinkään laittautunut erityisemmin vaikka jouluaterialle laitetaankin vähän paremmat vaatteet. Ajatuksena olisi huomenaamulla herätä ennen lastenohjelmien alkua ja laittaa hiukset kunnolla kikkuroille. Edessä on piiiiitkä päivä ja voi olla, että kikkuroita ei toisella jouluaterialle enää ole koska sitä vietellään viidenkuuden aikoihin ja senkin jälkeen pitäisi vielä olla monenmonta tuntia ihmisten parissa. Onneksi sentään läheisten seurassa äidillä ja mummulassa.

Hiusten kikkuroimisen, kunnon meikkien laittamisen ja kynsien ehostamisen lisäksi tarvis kuitenkin pukea jotain ja se jos mikä tuotti mulle ongelmia. Mustat paksut legginsit, pitkä musta kimalleneulepaita ja koruja. Eiköhän se ole tarpeeksi jouluista. Suomalaisille se on ainakin varmaan ihan fine, että pukeudutaan mustaan jouluna koska se on meidän kansallisväri pukeutumisessa. Pitää myös olla mukavat vaatteet päällä koska ei kukaan jaksa juosta ympäri hautuumaita ja istua monen montaa hetkeä autossa jos siihen päälle pitäisi vielä ähkyyn asti änkeä jouluruokaa päälle ja olla hymyilevä.

Kotoisasti vai kauniisti laittautuminen jouluna?

2 kommenttia :

  1. Mä itse pukeuidin hameeseen ja jo ekassa paikassa syötyäni turposin ja hame alkoi puristaa :D Mutta onneksi ei kestänyt kauaa ja tykkäsin omasta asustani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Se on varmaan aika yleistä, että alkaa vaatteet kiristään aattona jossain vaiheessa. :D Legginsit oli siitä helppo, että ne ei koskaan kiristä vaikka ois vartalonmyöntäset ja siinä päällä vielä joku löllöneule.

      Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.