torstai 11. joulukuuta 2014

LUUKKU 11: VANILJAA JA KANELIA

kanelivanilia

Torstain pitäisi olla viikon yksi parhaimpia päiviä ja mulla on tänään mennyt kaikki päin vinkkelivonkkelia. Mikään ei hymyilytä, kaikki hajoo käsiin ja mikään ei onnistu. Lupauksista on silti pidettävä kiinni ja taioin teille sokerikuorinnan esittelyä varten. Huomenna toivottavasti mieli ja olo on virkeämpi.

Itsetehdyt vartalokuorinnat sokerista on yksi parhaimpia tapoja saada ihosta silkkisen pehmeä puhtaita raaka-aineita käyttäen. Et tarvitse aina sitä monen kymmenen euron putelia Bodyshopista tai Kickistä vaan voit tehdä itsellesi vartalokuorinnan sokeria tai öljyjä käyttäen. Kaikki siihen päälle on vain ylimääräistä luksusta, joskus jopa liikaakin joten itse en käyttänyt tähän kuorintaan mitään väriaineita tai keinotekoisia tuoksuja paitsi vanilja-aromia mutta muuten kaikki mitä käytin tässä on puhtaita raaka-aineita ja kaikenkaikkiaan se on täysin syötävä eli turvallinen käytettäväksi. Kemikaalipommia tästä ei siis saa.

tarvitset
Valkoista sokeria
Fariinisokeria
  Kanelia
Vanilja-aromia
Hunajaa
Macadamiaöljyä

Itse tein näillä määrillä n. 300ml lasipurkkiin. 
Hyvä suhteus on noin. 80% sokeria / 20% öljyä sekä muita nesteitä.

Erottele valkoinen sokeri ja fariinisokeri kahteen eri kulhoon. Laita kanelia haluamasi määrä fariinisokerin sekaan sekä lisää reilu ruokalusikallinen hunajaa sekä kaksi ruokalusikallista macadamiaöljyä. Valkoisen sokerin sekaan lisää saman verran hunajaa sekä macadamiaöljyä sekä haluamasi määrä vanilja-aromia. Sekoita kummatkin sokerit omilla lusikoilla tai sormilla huolellisesti. Tarvittaessa voit lisätä mitä tahansa enemmän jos niin haluat.

Lasipurkkiin voi laittaa sokerit kerroksittain kuten itse tein mutta ne tietenkin voi myös sekoittaa. Erottelun tarkoituksena alkujaankin oli se, että valkoinen sokeri on niin ikään vaniljan tuoksuista ja fariinisokeri kanelin tuoksuista. Kerrosten ollessa ohuita hyötyy kuitenkin samaan aikaan kummastakin eri tuoksusta käytön aikana.

Teettekö itse sokerista vartalokuorintoja?

10 kommenttia :

 1. Vaude! Ihanan näköinen purnukkakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Hieman epävarma olin itse tuon ulkonäöstä tuunaamisen jälkeen mutta kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa siitä jo pitämään!

   Poista
 2. Ajattelin juuri viime viikonloppuna, että teen näitä muutamille ystäville joululahjaksi. Aivan huippu idea! Kaikki muut ainekset sainkin ostettua, mutta mistähän tuota vanilja-aromia löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivonta osastolta löytyy isoissa marketeissa ainakin. :) Leivontaanhan se on tarkoitettu mutta hoitaa asiansa ihan hyvin jos ei ole tuoksuöljyjä omissa kaapeissa sillä hetkellä.

   Poista
  2. S-marketissa oli leivontahyllyillä ainakin jotain vaniljajuttua pienessä pullossa, mutten tohtinut ostaa jos ei olisikaan ollut sellaista mitä ohjeessa tarkoitettiin.. Ja sitten kuin tilauksesta tuli tämä postaus. :D

   Poista
  3. Juuri sellainen käypi! ;) Ei mitenkään räjähtävä tuoksu tälläiseen käyttöön mutta onpahan tuoksua ihan tarpeeksi.

   Poista
  4. Voi hitsi, ois vaan pitänyt ottaa se pikkupullo! Mietinpä tuotakin öljyä, kun netissä selatessa näyttää olevan tehty oliiviöljyyn, auringonkukkaöljyyn, avokadoöljyyn, kookosöljyyn.. Itse pallottelen vielä tuon oliiviöljyn ja kookosöljyn vaiheilla, mutta mitä mieltä oot tuosta macadamiaöljystä?

   Poista
  5. Itse päädyin macadamiaöljyyn koska oon lukenut sen hyvistä vaikutuksista ihoon. Auttaa esimerkiksi kuivan ihon koskeutukseen koska ei imeydy niin ripeesti kuin monet muut öljyt. :) Täällä luki jotain pikaisesti myös: http://www.kookosravinto.fi/muut-tuotteet/makadamiaoljy/71

   Poista
  6. Saakohan tuota makadamiaöljyä mistä?:D Tuolta toki voi tilata mut tässä ei kyllä enää kerkeä... Ollu niin kiireinen joulukuu etten ole ehtinyt kuin miettiä lahjat, mutten toteuttaa. Pitää varmaan ottaa jotain muuta öljyä jos tuota ei löydy marketeistä tai luontaistuotekaupoista. :)

   Poista
  7. Itse ostin ihan vaan isosta S-marketista, että eiköhän sitä löydy isoista marketeista missä tarjonta on hyvä. :)

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.