maanantai 13. helmikuuta 2012

IHONHOIDON ABC


Ihonhoito on keskeinen osa naisten arkea ja sen takia halusin tehdä pienen postauksen missä kerron asioista mitkä parantaa ihoa ja mitkä taas pahentaa ihoa. Joillekkin asiat on varmasti itsestäänselvyyksiä kun taas toisille asiat saattaa olla uusia. Kuulen tosi usein että jotkut ihmiset eivät pese meikkejään iltaisin pois, puhdista ihoa tai pesee kasvonsa normaalilla käsisaippualla. Mun sisällä pieni osa aina kuolee, kun kuulen tollasta. Iho on kuitenkin ihmisen tärkein ja suurin elin ja se tarvittee niin hyvää ja monipuolista hoitoa eikä sitä todellakaan voi pestä saippualla joka kuivattaa ihoa tai jättää esimerkiksi kosteuttamisen vähemmälle siinä pelossa että se aiheuttaa rasvaisuutta. Monet ihonhoitovirheet voi olla epävarmuudesta johtuvia tai yksinkertasesti tiedottomuudesta.

Ihonhoidon myytit:

♥ Vedellä pesu riittää aamuisin ja iltaisin. VÄÄRIN
Ihonhoitoon ei riitä pelkkä vesi, koska siinä ei ole mitään puhdistavia ainesosia jotka poistaisivat epäpuhtauksia ihohuokosista. Vettä kuitenkin tarvitsee ihonhoitoon, mutta juomalla siittä on hyötyä sekä hoitoaineiden käytössä.
♥ Kosteutusta ei tarvitse, koska se lisää vain rasvaisuutta. VÄÄRIN
Se miksi iho rasvoittuu, on seuraus siittä että iho ei ole saanut tarpeeksi kosteutusta. Liiallinen ihonpesu kuivattavilla aineilla, kuten normaalilla saippualla tai vedellä kuivattaa ihon pintaa ja antaa viestiä syvemmille ihon kerroksille että kosteutta ei ole.


Luonnon hoitokeinot:

Vesi (Poistaa kuona-aineita ja on ehdoton toimija ihonhoidossa)
Valkoinen tee (Sisältää runsaasti antioksidantteja)
Vihreä tee (Suojaa soluja hapettumiselta)
Sitruuna (Kirkastaa ihoa C-vitamiinin avulla ja poistaa kuona-aineita)
Tomaatti (Puhdistaa, kirkastaa, rauhoittaa ja heleyttää ihoa)
Omena (Sisältää runsaasti B22, B6, E ja C vitamiineja, kalsiumia ja magnesiumia -> Vahvistaa ihoa)
Sinkki (Suojaa ihoa auringon UV-säteiltä ja sisältää A-vitamiinia sekä suojaa tulehduksilta)
Omega-rasvahapot (Vahvistaa ihoa suojaamalla solukalvoja)
Ksylitoli (Kosteuttaa tehokkaasti)
Mustikka ja mansikka (Runsaasti antioksidantteja -> hidastaa ennenaikaisten ryppyjen syntymistä ja rauhottaa ihoa -> apua punertavaan ihoon)
Kurkku (Kosteuttaa ja supistaa ihohuokasia)
Aprikoosi (Häivyttää juonteita ja ennaltaehkäisee ryppyjä)
Oliiviöljy (Pehmittää ja kiinteyttää ihoa. Sisältää E-vitamiinia ja antioksidantteja. Loistava kosteuttaja ja sopii varsinkin öisin käytettäväksi kosteutusvoiteen seassa)
Jojobaöljy (Muistuttaa ihon luontaisia rasva-aineita ja siksi se suojaa ihoa perusteellisesti)
Avokado (Runsaasti A- D- ja E vitamiineja ja lesitiiniä)
Vitamiinit (Kosteuttaa, rauhoittaa, puhdistaa, tasoittaa ja heleyttää ihoa)


Miten ehkäisen huonoa ihoa?

♥ Vedenjuonti
♥ Säännöllinen päivärytmi
♥ Monipuolinen ruokavalio
♥ Auringonoton välttäminen tai siltä suojautuminen oikeilla tuotteilla/vaatteilla
♥ Ihon puhdistus kahdesti päivässä oman ihotyypin tuotteilla
♥ Meikin poistaminen siihen tarkoitetuilla tuotteilla
♥ Ihon kosteutus vesikosketuksen jälkeen ja vähintään kahdesti päivässä
♥ Liiallisen kuorinnan välttäminen (Enintään kahdesti viikossa)
♥ Riittävä uni (Vähintään 7h)
♥ Stressin vähentäminen
♥ Päihteet pois
♥ Ylimääräinen ihon koskettelu ja näplääminen vähemmälle


Suosittelen kahta vitaaminiporetablettia, mitä oon käyttäny aika pitkän aikaan ja kokenu niiden oikeesti auttavan mua ihonhoidossa ja muutenkin parantaa oloo huomattavasti. Vitaplex Energy ja B-Active poretabletit on todella edullisia ja niitä löytää ihan normaaleistakin ruokakaupoista, kuten Prismoista tai Citymarketeista. Esimerkiks jos ei tykkää syödä normaaleja tabletteja, niin tää on loistava vaihtoehto ja mautkaan ei oo pahoja.

Kasvonaamio

Kehittelin tän kasvonaamion jo vuosia sitten ja se on täydellinen kuorinta ja kasvonaamio käyttöön, noin kahdesti viikossa. Kasvonaamion tekoon ei tarvitse kuin kyseiset kolme ainesosaa ja vaikka kahvikupin mihin aineet sekoitetaan ja laitetaan jääkaappiin noin tunniksi ennen käyttöä.

Naamiota voi käyttää myös saunassa tai suihkussa, jossa ihohuokoset aukeavat lämpimässä ilmassa, joten naamion puhdistavat aineosat tehoo tehokkaammin.

♥ 4 Ruokalusikallista ruususuolaa/merisuolaa.
♥ 3 Ruokalusikallista oliivi/neitsytöljyä.
♥ 1/4 sitruuna puristettuna.


Lisää ainesosista:

Ruususuola tasapainottaa ihon kosteutta. Se soveltuu kaikille ihotyypeille ja tekee jokaisen iholle sen tarvittavan hoidon, kuten rasvaista ihotyyppiä ruususuola kosteuttaa ja vähentää rasvaisuutta. Ruususuola myös tasoittaa ihon väriä, auttaa mustapäihin ja muihin epäpuhtauksiin ja ylläpitää kosteustasapainoa. Ruususuola on täydellinen aknesta kärsiville ihmisille.
Sitruuna kirkastaa ihoa C-vitamiinin avulla ja poistaa kuona-aineita. Sitruuna sisältää runsaasti ihoa heleyttäviä ainesosia joten se on täydellinen ainesosa esimerkiksi kasvonaamioihin tai yövoiteen sekaan sekoitettuna.

Oliiviöljy/neitsytöljy kosteuttaa ihoa pitkäaikaisesti ja tehokkaasti. Sen takia öljyt ovat tärkeitä kasvonaamioissa koska naamion jälkeen ei välttämättä tarvitse muuta kosteutusta.

Kasvonaamiot on todella hyvä tapa puhdistaa ihoa ja antaa kosteutusta. Loistavia kasvonaamioita löytää esimerkiksi Freeman sarjalta tai vaikkapa The Body Shopista missä on täysin luonnollisia ja laadukkaita ainesosia käytetty naamioihin.

Minkäslaisia ihonhoito rituaaleja teillä on?

8 kommenttia :

 1. Citymarket ;) ei City-Market.

  VastaaPoista
 2. Tosi mukavaa luettavaa, niin kuin sun blogi muutenkin. Suurimman osan noista kyllä tiesinkin, koska oon niin pitkään tuskaillut mun ihoni kanssa, jonka oon vissiin perinyt. Ihan tavallista suolaliuosta oon kokeillut "naamiona", ja kirvelikin käytettäessä, mutta mitään ei tapahtunut. Mitäs tuo ruususuola on ja mistä sitä saa? Ja kuinka paljon kustantaa? Kiinnostuin :)

  P.s. tiiät mut ehkä Miss Aguilera -sivustolta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa moi! Kiva kun oot tänne eksyny :) Mut siis joo, eli ruususuola on oikeelta nimeltää kristallisuolaa mikä on lähes samanlaista kun merisuola. Ruususuolassa on paljon enemmän rautaa ja muita ainesosia ja siks se on todella terveellistä vaikka ruuassa tai sitten ihan ihonhoidossa. Muistaakseni siinä joku 20-30 kertaa enemmän hyviä ainesosia kun normaalissa merisuolassa mikä on myös tosi hyvä ihonhoidossa jos ei löydä ruususuolaa mistään.

   Ruususuolaa saa luontaistuotekaupoista, ihan normaaleista ruokakaupoista ja netistä kuten Hyvinvoinnin Tavaratalosta. :) Se on vähän edullisempaa netissä kun esimerkiks luontaistuotekaupoissa mutta taas sitten ruokakaupoissa se saattaa olla kaikista halvinta. Hintaa on joku 2-10e joka tapauksessa.

   Poista
  2. Kiitos paljon, täytyy muistaa etsiä sitä sitten ruokakaupasta ens kerralla! :D

   Poista
 3. Tää sun blogis on tosi kivaa luettavaa (:! tosi hyvä postaus täysin asiallista tietoa ihonhoidosta. pitää kokeilla tota sun naamiota (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Hyvä että on jotain hyötyykin tämmösesta. Kerro sitten mitä tykkäsit naamiosta. :)

   Poista
 4. Tosi hyviä uusia vinkkejä ja vanhoja sellaisia jotka kannattaa pitää mielessä :)

  VastaaPoista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.