sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

3300 MILLIGRAMMAA C-VITAMIINIA

Mansikkakiintiö on täynnä ja väsynyt ihminen kuittaa täältä. Käytiin kerään mansikoita Yrjölän Marjatilalla jossain päin Hämeenkyröä tai sinne suuntaan se ainakin oli kun mä en tässä Suomen maantiedossa ole koskaan ollut mikään loistava, niin suosittelen googlettaan jos kiinnostaa mennä myös mutta muutama päivä olisi enään kuulemma aikaa löytää syötäviä mansikoita tuolta tai niin meille ainakin sanottiin. Tila oli aivan tajuttoman iso, herneistä vadelmiin vaikka mitä oli tarjolla ja me suunnattin melkein järvenrantaan keräileen mansikoita kaikessa rauhassa ja kuviteltiin varotuksien takia ettei sieltä mitään löydy ja huhhu oikeesti sitä mansikoiden määrää! Meillä meni ehkä tunti ja me mentiin max 50 metriä sitä puskan reunusta kummaltakin puolelta ja saatiin reilu 5 litraa mansikoita! Peltoa oli monen monta polkua lisää ja vielä toisellakin puolella koko aluetta oli lisää jos halusi. Hyvin riitti kyllä toi 5 litraakin koska ei se nyt mitään halpaa hupia oo kuitenkaan. Onneksi hintaan kuuluu syöminen paikan päällä. Omnom, söin ainakin kaks litraa! 

Tila oli aivan ihana. Oli kanoja, lampaita, pupujakin taisi olla, heppoja ja vaikka mitä. Ihanat puitteet eläimillä ja oli kyllä niin ihania rakennuksiakin missä oli kahvila ja muuta puuhaa ihmisille ja ihmisiäkin kyllä riitti hurjasti. Alue tilan ulkopuolellakin oli sanoinkuvaamaton. Ehkä kaunein alue missä oon koskaan Suomessa ollut. Kun ajettiin sellanen iso tie ison "laakson" ohi, niin sielä oli isoja kartanoita kukkuloiden päällä, upeita polkuja kuten näkyy tuosta kollaasin yhdestä kuvasta ja aivan ihana uimarantakin bongattiin. Ihan kun jostain toisesta maailmasta koko paikka. Päätinkin, että vanhana sitten muutan tonne kun on varaa koska ei tuolla varmasti ihan alhasimmasta hintaluokasta taloja saa.

Kantsii siis mennä tonne nyt heti oikeestaan jos kiinnostaa koska mansikat on alkanut jo ylikypsenee, ettei niitä voi pian syödäkkään enään. Hintaa oli litralla muistaakseni 4,5 euroa eli samoissa hintaluokissa mennään jos ostaisi ihan lavankin jostain ilman itsepoimintaa. Itse kuitenkin voi hyvin valita mitä kerää ja mimmosista maksaa, joten pidän tästä tavasta enemmän. Seuraavanakin kesänä uudestaan ja ehdottomasti tonne!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.