tiistai 16. heinäkuuta 2013

SIIRAPPINEN JÄÄKAAKAO

Sovelsin joku aika sitten itselleni erityisen hyvän jääkaakaon jossa on hieman muutakin kuin vaan kylmää maitoa ja kaakaojauhetta. Erittäin nopea juoma ja vie makenhimon ihan varmasti. Juomasta kyseltiin ohjetta aikaisemmin ja ajattelin muutenkin tehdä pienen ohjeen tästä, niin tässäpä sitä olisi! :)

Maitoa 4,5 dl tai valinnainen määrä
Kaakaota 3-4 ruokalusikallista (riippuen maidon määrästä)
Kaksi palaa jäitä (omat jääpalat on isoja, joten normaalikokosia kannattaa laittaa 4)
Tummaa siirappia ruokalusikallinen tai loraus oman maun mukaan
Vispikermaa puoli desiä
Tehosekoittimen tai erityisen kovat käsivoimat
Sähkövatkaimen tai perus vispilän

1. Ensimmäisenä kannattaa ottaa kaikki tarvikkeet esille, että näkee kaikkea löytyvän ja koska parit jutut pitää tehdä nopeesti.

2. Heti kannattaa vispata kermavaahto valmiiksi ja laittaa pakkaseen hetkeksi kun muut jutut tehdään. Vispikermaa kannattaa vispata noin puoli desiä ja mieluusti sähkövatkaimella ellei halua kuluttaa käsipelin avulla jo etukäteen kaloreita mitä juomasta saa.

3. Maito laitetaan ekana lasiin jonka jälkeen kaakaojauhe sekä siirappi. Sekoitetaan kaikki yhteen jonka jälkeen vasta laitetaan jäämurska mikä on murskattu joko tehosekoittimella tai käsin. Suosittelen kuitenkin tehosekotin ja jos semmoista ei omista eikä halua rikkoa käsiään - niin paloina vaan juomaan.

4. Lopuksi tulee sitten jo hieman jähmettynyt kermavaahto juoman päälle. Vaahto kannattaa laittaa pienissä osissa että se ei uppoa ja jos on jääpaloina jäät, niin erityisen varovasti myös koska juomaan tarkoitettu jäämurska kelluu pinnassa paremmin ja pitää kermavaahdonkin siinä. Kokeilulla selviää!

5. Se on siinä! Juoman voi laittaa jääkaappiin hetkeksi tai nauttia heti.

7 kommenttia :

 1. aaaa naminami! pakko kokeilla, kiitos kun jaksoit jakaa tän reseptin kaikille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! :) Olkaapas hyvä vain, ei se ollut vaiva eikä mikään.

   Poista
 2. miltä toi maistuu (suurinpiirtein)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kaakaolta jossa on pieni siirapin maku. Riippuu ihan itsestä haluuko laittaa paljon ja välttämättä ei tarvitse laittaa ollenkaan jos ei tykkää. Jäämurska ja kermavaahto laimentavat vähän kuitenkin siirapin (myöskin kaakaon makua) voimakasta makua että ruokalusikallinen tohon mun ohjeen annokseen ei oo iso :)

   Poista
 3. Vaikuttaa hyvältä :) Laitas syksymmällä joku ohje jostain lämpimästä kaakaosta.. Ootan nimittäin ihan innolla syksyn iltoja ja sitä että pääsen kuistille istumaan kaakaomukin kanssa kynttilänvaloon sen jälkeen kun oon saanu tytön nukkumaan..^_^ Saattaa olla vaan, että se peruskaakao alkaa tympiä äkkiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois kyllä laittaa vaikka en pahemmin ite lämmintä juo mutta oon ennen kyllä keksiny kivoja juttuja myös lämpimään! Joten pitää muistaa se vähän myöhemmin :)

   Poista
 4. Voisi itseasiassa olla ihan kiva liittyä, joten taidanpa liittyä koska uusia reseptejä on tulossa paljon! :)

  VastaaPoista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.