keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

ASIOITA JOITA EN YMMÄRRÄ

Mua ihmetyttää todella monet asiat ihan jokapäivä ja joskus ei voi kun pyörittää päätään kun miettii miten tyhmiä juttuja tehdään ja miten mun aivokapasiteetti ei riitä menemään näiden asioiden kanssa ymmärrystasolle. Ajattelin siis tehdä postauksia missä vähän kerron asioista mitä en sitten vaan yksinkertaisesti ymmärrä. Näitä osia saattaa tulla muutamia koska mä en ymmärrä moniakaan asioita. Jaottelen nämä nyt kymmeneen per postaus ettei tule liikaa luettavaa kerralla. 

1. Ihmiset, jotka lukevat sen minkä haluavat lukea
Tiedättekö sen tunteen kun kirjoitatte jostain asiasta ja painotatte omaa mielipidettänne ja ettei kirjoituksella oli tarkoituksena olla hyökkäys ketään kohtaan - joku repii takalistonsa irti ja lukee juuri niin miten tekstissä on kielletty olevan ensimmäisestä lauseesta viimeiseen lauseeseen asti. Mitä ihmettä? Kuinkahan monesti oon tuijottanut vaan koneen näyttöä kun oon lukenut vaikka jotain kommentteja teksteihin ja näkee selvästi, että joko ihminen on äärettömän tyhmä, sisälukutaidoton tai "se koira älähtää johon kalikka kolahtaa" - tyyppi. Tekstin ei siis tarvi sisältää kuin "en pidä maidosta koska se tulee lehmästä" - niin joku lehmiä rakastava yksilö tulee listaamaan miten ilman lehmiä meillä ei olisi maitoa, jäätelöä, jugurttia eikä fitnesspimuilla olisi rahkaa syötävänä. No words anymore.

2. Ihmiset, jotka kommentoivat kaikkeen negatiivisesti
Tämä voi olla vähän niinkuin jatkoa edelliseen. Ei ole yhtäkään blogia, ei yhtäkään Youtube-videota eikä ole yhtäkään mitään missä joku ei olisi tullut näpyttelemään herkkää runosuontaan puhtaaksi ja raivoamaan elämän tyhjyyden angsteja jonkun muun tuotokseen. Minkä takia kaikesta pitää vääntää niin hemmetin negatiivista ja minkä takia aina pitää etsiä kuin suurennuslasin kanssa virheitä? Musta ainakin tuntuu kivemmalta kommentoida ihmisten juttuihin positiivisesti ja tuoda toiselle hyvä mieli kun mennä rageen sen yltiökalliista Vuittonin laukusta tai huonosta biisivalinnasta. Mitä ihmettä ihmiset ajattelee kun ne näpyttelee sen kommentin, painaa lähetä ja sitten tuijottaa sitä näyttöä missä lukee, että kommentti julkaistaan bloggaajan hyväksynnän jälkeen. Olisi kiva nähdä mitä ne ihmiset sitten tekisivät. Varmaan menevät toiseen blogiin, kirjottavat ilkeän kommentin ja niin heidän elämäntyönsä jatkuu blogeja etsimällä ja kommentoimalla jotain mieltä ylentävää. Onhan se nyt vaan niin, että anonyymilläkin on kasvot ja monesti bloggaajalle jopa hyvin tututkin semmoset. Monet bloggaajat tietää mitenkä tietty anonyymi kirjoittaa ja osaa yhdistää sen kasvolliseen tyyppiin. Bloggaajat osaa kirjottaa ja analysoida tekstiä - ei kannata aliarvioida meidän kykyjä.

3. Tyttö- ja poikakalenterit
Mistä ihmeestä mulla sitten tuli tämä mieleen, niin ei tarvi pitkälle miettiä kun muistelee uutista näistä Särkänniemen kesätyöntekijöistä, jotka tekevät tämmöisen poikatyttöwhateverseksimyykalenterin syöpälasten hyväksi. Okei ajatus on mahtava, kerrassaan mahtava mutta mitä hevonvatunhemmettiä? Miksen mä pysty ymmärtämään, että jotkut tekee rahaa suoranaisesti seksillä ja sitten kävelee rahatukun kanssa Taysiin lastensyöpäosastolle ja ojentaa sen? Miksen mä vaan ymmärrä? 

On hienoa, että asiaan puututaan ja syöpähoitoja yritetään tukea ja rahoittaa mutta minkä takia se pitää tehdä seksiä myymällä? Seksiä myymällä tarkoitan sitä, kun pitää olla puolialasti kuvissa ja kaikki niistä ei todellakaan missään kovin eleganteissa asennoissa. Kuka näitä kalentereita ostaa? - Keski-ikäiset miehet tai näiden tyttöjen ja poikien äidit. Mieluummin kuvailkaa vaikka niitä syöpäpotilaita koska se jos mikä herättäisi kylmimmänkin ihmisen tunteet pintaan ja saatais hyväntekeväisyys hyviin mittasuhteisiin. Eihän kehitysmaidenkaan hyväntekeväisyys kampanjoissa näytetä alastomia naisia tai miehiä vaan ihmisiä, jotka kärsivät siitä? Tätä asiaa en vaan pysty ymmärtään.

4. Sää ratkaisee
Suunnitelmat tehdään sään mukaan. Särkänniemen reissu perutaan jos viikon päähän perjantaille on luvattu puolipilvistä eikä aurinkoista, mökille ei voi lähtee jos viikon reissusta yhden päivän on luvattu olevan sateinen eikä me nyt voida lähtee veneleimään kun Välimerellä on annettu myrskyvaroituis. Tiedättehän miten nopeesti sää liikkuu Suomeen? - Valon nopeudella joidenkin mielestä. Jos sataa vettä kannattaa hankkia sateenvarjo, jos on liian kuuma niin ei kannata laittaa mustaa päälle sekä jos tulee rakeita niin ota kokislasi käteen ja mee ottaan sekaan vähän kylmikettä. Suunnitelmat jotka tehdään sään perusteella voi samantien unohtaa koska ne ei tuu toteutuun.


5. Kesäkissojen pitäjät
Okei, aihe joka ärsyttää jokaista paitsi kesäkissojen pitäjiä. Mä en ole kissaihminen ja silti mä en ymmärrä tätä asiaa sitten yhtään. Minkä takia pitää hankkia kissa tappamaan hiiriä sun muita kesäksi ja sen jälkeen heittää kissa mäelle kun joku kävelevä hiirenloukku? Se tekee rumantyön sun puolesta ja sä vaan heivaat sen mäelle. Ne on eläimiä eikä mitään tavaroita. Mun puolesta nää kesäkissojen pitäjät saisi ihan kriminaaleiksi leimata ja heivata tuhannen rotan kanssa suljettuun tilaan ja päästää vasta ensi kesänä pois.

6. Uteliaat ihmiset
Lasken kymmeneen jo nyt kun mietin tätä asiaa. Tämän voisi jopa laskea asiaksi joka ärsyttää mutta koen sen olevan itsestäänselvyys. Haluan kuitenkin nostaa sen esiin, että miten en ymmärrä uteliaita ihmisiä pätkän vertaa. On uteliaita hyvällä tavalla ja sitten on niitä, joita ei kiinnosta kun vaan urkkia sun asioita ja kysellä sulta mitä tahdittomimpia kysymyksiä ja asioita, jotka ei niille kuulu. Esimerkkinä omassa elämässäni on paljon naisia, jotka kyselee useesti mun henkilökohtaisista asioista "muka huolestuneesti" ja kun saavat vastauksen niin he ovat tyytyväisiä ja mitään jatkoa ei ole tiedossa. Epäkypsä uteliaisuus on siis semmoista mitä en ymmärrä. Kyylät ei mua nykyisin enään ärsytä koska niistä nyt näkee selvästi että niille ei oo mitään muutakaan mutta sitten kun jotkut nuoret vaikka kyselee sulta just ne kuumimmat juorut ja murheet, jonka jälkeen sitten saavat missionsa suoritetuksi ja voivat siirtyä päänsä sisällä seuraavalle levelille kun he miettivät sun asioita omiensa sijasta.

7. Ihmiset, jotka puolustelevat kannabista elämäntyönään
Tiedättekö nää ihmiset, jotka vetää mellakoita kannabiksen laillistamiseksi ja vetoovat sen "terveyshyöttyihin" ja siihen miten paljon parempi vaihtoehto se on tupakan tai alkoholin rinnalla? Ei ymmärrä. Onko oikeesti noin kiinnostava asia, että pitää ihan lähteä marssimaan kaduille kannabislehtikyltti kädessä ja osoittaa mieltä kun laki nyt vaan sanoo, että se ei tee hyvää ihmisen hermostolle ja terveydelle hupikäyttönä? Ei se ole turhaan laiton huumausaine. Koittakaa kestää, not gonna happen.

8. K18 kauppojen mainokset ennen klo 21
Tarviiko tätä edes perustella? Tästä oli joskus juttua ihan täällä kotonakin siskopuolen kanssa, että miten häiriintynyttä porukkaa noita mainoksia oikeesti edes päästää radiosta tai telkkarista läpi ennen sitä suojarajaa klo 21. Onko edes kiusallisempaa istua papankaa autossa ja sitten pamahtaa joku epämääränen ölinävoihkinta soimaan ja sitten lopussa kerrotaan mikä on kyseessä eikä varmasti ole kummallekkaan epäselvää mikä se on. Avoin seksuaalikasvatus ja paskanmarjat. Siidereitä ja lonkkuja ei saa mainostaa mutta mainostetaan nyt vähän sitten tommosta. Mieluummin mä kattelisin kivojen siideripullojen mainoksia kun joutusin nouseen sohvalta kurkottamaan kaukkariin, että voisin vaihtaa kanavaa ennen kun joku kuolee myötähäpeeseen.

9. Maha, naama tai kaulatatuoinnit
Kat Von D:llä on ihania tatskoja jopa kasvoissa mutta muilla 99,9 prosentilla ihmisistä ei. On järkyttävää nähdä jotain tatuointeja ihmisillä jossain vatsassa missä lukee jotain DEATHMETALMOTHERFUCKERFOREVER jollain epämääräisellä kaunokirjotuksella tai sitten joku sotamaalaus intiaaniajalta on tehty kasvoihin otsasta nenänvartta pitkin ja jatkuu vielä poskipäillekkin, jonka jälkeen muuttuu tribaaliksi joka menee korvanlehtien kautta kaulaa pitkin todella tyylikkäästi. En ymmärrä ihmisiä, jotka ottavat näin "traagisia" tatuointeja koska you never know mitä tapahtuu jos vaikka koetkin valaistumisen ja death metal ei ookkaan enään sun juttu vaan lämpeetkin Justin Bieberille.

10. Auringonpalvojat
Myönnän itsekkin olleeni tämmöinen koko elämäni oikeestaan. Tänä vuonna koin valaistumisen ja lopetin sen pelleilyn. Nyt sitten onkin helppo olla jälkiviisas ja hämmästellä miten tyhmiä muut ovat. Mennään nyt babyoilin kanssa sinne rantsulle makaamaan viltille aamu kymmenestä sinne neljään asti ja ihastellaan mahtavia rusketusrajoja instakuvien välityksellä viidentoistatuhannen ihmisen kanssa. Ihovauriot on munkin mieleen. Päivettynyt iho on kaunis mutta kaakaonruskee tunkkanen iho ei.

4 kommenttia :

 1. http://www.magneettimedia.com/luonto-ei-ole-vaarassa-marihuanan-10-terveyshyotya/ <--- Tuossa sulle asiatekstiä kannabiksesta :D se että se ois vaarallista, on täyttä propagandaa ja paskaa. En kyllä itse mikään pilviveikko ole, oon toki kokeillut todeten ettei oo oikeen mun juttu. Ja onhan tuo mielenosoituskin asiasta vähän naurettavaa. Se vaan että turhaan tuo koko kasvi on laiton kun siitä olis niin helvetisti hyötyä vaikka ja missä. Ennenhän siitä tehtiin esim. vaatteita ja tosi kestävää paperia.

  Kannabis on kyllä huume, mutta niin on alkoholikin ja jopa kahvi. Naurettavaa mun mielestä laittaa alkoholi eri kastiin kuin nuo perushuumeet. Huumaavaa ainetta ne on kaikki. Mut en kyllä silti nostais sitä kannabista mitenkään hirveesti muiden huumeiden yläpuolelle, mulla on tässä tuttuja jotka on siihen niin pahasti jääny koukkuun :D Ryyppäävät ja polttelevat pilvee kaiket päivät. Kannabikseen ei jää fyysisesti riippuvaiseksi mut henkisesti kyllä, senkin kanssa saa elämän pilalle samallailla kuin vaikka sen viinan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten kirjoitin niin kannabis ei ole vaarallista jos sitä käytetään oikein. Hupikäyttönä sen käyttö lähtee monelta otteesta ja sitten tulee näitä pilviveikkoja, jotka kuvittelee olevansa todella älyköitä ja karismaattisia kannabiksen vaikutuksen alaisena mutta todellisuudessa näyttää vielä typerämmältä kun normaalisti ja puheet on mitä erikoisempia.

   Se on vaan jännä miten ihmiset on niin jäätävän isosti kannabiksen laillistamisen puolella kun ois muitakin ehkä isompia asioita mitä voisi laillistaa. Kannabista käytetään lääkäreiden toimesta paljonkin, ei tosin Suomessa mutta muualla kyllä ja sen takia juuri koska se on hyödyllistä. Kannabis ei kuitenkaan sovi jokapäiväiseen hupikäyttöön, että pössytellään menemään ja ollaan päivät pitkät ihan lievissä/pahoissa harhatiloissa. Tiedän ihmisiä, jotka ovat ryssineet omat elämänsä kannabiksen alaisena ja takia, että mulla ei kovin hyviä fiiliksiä löydy tätä "ihmelääkettä" kohtaan, koska kannabis ois varmasti laillistettu jos lääketieteellisesti ja muutenkin ois todistettu, että hupikäyttönä siitä ei ole ongelmia.

   Lääke on eri asia kun karkki. Nykyään ihmiset ei vaan voi saada käsiinsä tommosia aineita koska seotaan sukkiinsa. Musta on ehkä hyvä, että se on laiton koska silloin sen käyttö pysyisi edes jotenkin aisoissa koska se todella vaikuttaa ihmisten hermostoon yksilöllisesti.

   "Kannabis heikentää esimerkiksi lähimuistia, keskittymiskykyä ja arvostelukykyä. Kannabis aikaistaa psykoosien puhkeamista. Erityisessä vaarassa ovat nuorten ihmisten aivot, sillä kannabiksen epäillään häiritsevän nuorten aivojen kehitystä." Se on kuin alkoholi mutta ei vaurioita sisäelimiä niin paljon ja hyvässä tapauksessa (oikein käytettynä) auttaa sairauksiin mutta minkä takia terveet ihmiset pössyttelevät sitä päivittäin kotona ja kirjoittaa nettiin vihasia puolustuspuheita sen laillisestamisesta? Sitä mä en ymmärrä.

   Poista
  2. Oot kyllä ihan oikeessa :D Viinku viina on viisaiden juoma niin on tämäki, niinku kaikki huumeet... Ja vaikka kannabis onki hyvä lääke niin on tosiaan noita "haittoja", mitä nyt ite joskus kokeilin niin voin kyllä allekirjoittaa ton lähimuistin heikentymisen.

   Luin joskus jonku hyvän kolumnin aiheesta, siinä oli vähän niinkun pointtina se että kannabiksen laillistaminen ois hyvä juttu. Siis kun joskushan oli se kieltolaki alkoholillakin, niin sen käyttö yhtäkkiä sitten räjähtikin ja ruvettiin tekemään omia pontikkoja ja salakuljettamaan muualta. Rikollisuus vähenis laillistamisen myötä :D

   Turhaa tuota kannabista nostetaan kaiken muun yläpuolelle, liika on liikaa ihan joka asiassa, eihän vettäkään saa juoda tuhottomasti kun tulee muuten vesimyrkytys :D Jos multa kysytään niin kannabiksen vois ottaa ainakin lääkekäyttöön Suomessa. :) En tuosta hupikäytöstä oikeen sano sitten mitään kun ei sitä tiiä niitä seurauksia... Voihan se rikollisuus vähetä mutta mistä sitä tietää jos joka teini onki yhtäkkiä pilvessä XD

   Poista
  3. Onhan toi totta, että aina tehdään eniten sitä mikä on kielletty. Ihmisluonne on sellanen. En vaan uskalla uskoa, että Suomen kaltaisessa (masentuneessa) maassa olisi hyötyä yhtään millään huumausaineella joka joutuu varmasti suuremmalla prosentilla vääriin käsiin ja siitä seuranee sitten sitä että paetaan todellisuutta tohon pössyttelykulttuuriin. Se on niin iso riski vaan. Eikä kyse oo vaan kannabiksesta vaan ihan jokaisesta huumausaineesta joka noin aiheuttaa. Not cool.

   Liika todellakin on liikaa. Jotkut osaa kokeilla ja jättää siihen mutta harva ei jos on yhtään heikompi luonne tai tyhjä elämän sisältö muuten.

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.