lauantai 24. maaliskuuta 2012

Ajatuksia

Onko teistä kovin moni ollu ees siinä tilanteessa että ei oo juonu alkoholia 18-20 vuotiaana saati sitten ollenkaan niinkun mä? No kuiteski. Mä odotan aina synttäreitä tosi kovasti mut samaan aikaan toivon että ne ei koskaan tulis, koska joudun taas kokonaisen vuoden selittää että minä en juo alkoholia vaikka oonkin X ikäinen. Mistä se ajatus tulee että pitäs synttäreillä vetää ihan överiks ja mieluiten muutenkin?


Kuvittelis että jo 19 vuoden aikana läheisetki ihmiset ois oppinu, etten juo alkoholia, eikä se oo mikään ''Oon aikuinen, ei mun tarvi juoda'' vaan koska en tykkää siitä, niin miks sitä joisin? Ei se mun synttäreitä tylsemmiks tee, paitsi ehkä ihmisten mielestä jotka kuvittelee että alkoholi tekee kaikesta parempaa. Eipä ne oo sitten mun juhlinnan arvosia, right? Kuiteski vaikka tiedän, ettei mun tarvis miettii näitä puheita mitä kuulen kun oon tylsä sun muuta ihanaa, niin teen sitä lähes kokoajan. Varsinkin kun sitä synttäreisin kuulee. Ota nyt vähän viiniä, oot sentään jo tuon ikänen! tai Mikä sussa on vialla?.

Toivottavasti tästä päivästä ei tuu samanlaista, vaikka tiedossa on epämieluisia vieraita, joita en edes kutsunu itte. Sitä päivää odotelles kun asun omillaa ja vaan minä päätän ketkä mun synttäreitä tulee viettämään. Rar!

12 kommenttia :

 1. Hyvä sinä! Toivon, että kaikki seurais sun esimerkkiä, itte en ainakaan aikuisena tuu juomaan suunnillekaan yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Toi piristi kyl tosi paljon mieltä. :) ♥ Se on hyvä jos tietää ettei tuu sellaseks aikuiseks, joka viettää kaikki viikonloput viihteellä. Aikuisuus vaatii järjenkäyttöö ja sulla sitä nähtävästi on :)

   Poista
 2. Mun mielestä jokasen on oikeus päättää, juoko alkoholia vai ei! Musta on ihanaa, että sä osaat sanoa vastaan, ja pysyt päätöstes takana.
  Tulin vaan miettineeksi, että miten et voi tykätä alkoholista, jos et ole sitä koskaan juonut?
  Itse olen täysi-ikäinen, ja juon muutaman lasillisen vain joissain juhlatilaisuuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis joo tottakai oon alkoholia maistanut, eihän mitenkään vois muuten sanoa että ei pidä sen mausta. :D Jollekkin ihmisille pieni maistaminenkin viestittää, ettei tää nyt oo ihan mun juttu kun kurkkua alkaa kiristää ja maku on järkyttävä. Ehkä mulla on joku koiran makuaisti tai jotain, kun en nää eroo esimerkiks mansikkasiideris tai punaviinis, maistan vaan alkoholin.

   Poista
 3. omasta mielestä nii moni vetää överiks just juomisen kans, ja ite sen oon tajunnu ku oon joutunu asumaan aina viikot pois kavereitten luota et kuinka yli tuo muutamakin on menny. Muutenki ärsyttää se asenne et ihmiset nykyään ei ajattele enää yhtään toisten tunteita. Itellä kaveri lipsautti aika mukavia asioita päin naamaa ja siinä vaihees sen huomas et ei se alkoholi sille hyvää tee.. Mun mielestä tota sun päätöstä pitää kunnioittaa. Kaikesta tuosta huolimatta pidä kivat synttärit ja onnea multakin vielä :))

  http://me-morethanmusic.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Se on kyl iha peestä että alkoholin alasena voi muka laittaa sit kaikki lipsautukset sun muut, just sen alkoholin piikkii. Ei se nyt ihan niinkää mee.

   Ja voi kiitos! :)

   Poista
 4. Jes :) En oo ikinä kuullut yhdestäkään vähän päälle 18 vuotiaasta joka ei juo. :) Itte en oo missään muualla maistanut kun konfirmaatiossa sen ehtoollisviinin. Se on jännä kun kaikki kysyy vähän niin kuin epänormaalilta miks en juo. Toisin sen pitäisi olla. Miun mielestä pitäis kysäistä niiltä miks ne juo.. vaan eihän se niin mene, kun yhteiskunta on jo hyväksynyt omalla tavallaan juomisen ja kännäämisen.
  Mutta nyt tiedän jonkun muunkin joka aina kieltäytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohho, joo on kyl aika harvassa ihmiset jotka ei jois päälle 18v. Alkoholin läträys alotetaan jo tosi nuorena, ala-asteella. Se on enemmänki normi ku poikkeus.

   Se on jännä miten alkoholinkäyttäjät aina sit hokee että se on jokaisen oma asia miten elää, mut sit ne kuiteski vääntelee naamaansa ihmisille jotka ei nää tarvetta pitää hauskaa alkoholin avulla.

   Parhaat osaa olla omia itsejään ja sanoo ei jos ei kiinnosta. :)

   Poista
 5. Ihana tietää etten oo ainoa, joka ei välitä alkoholista! Okei, mä en oo vielä kaheksaatoista enkä täytäkään vielä puoleen vuoteen, mutta muakin ahdistaa mun 18-vuotis synttärit, kun varmaan sisko ainakin tyrkyttää jotain juotavaa. Se on tähänkin asti napottanu mulle kun oon niin kiltti tyttö ym.

  Oon kans maistanu alkoholia ja se on mun mielestä pahaa. Mutta se ei oo mulle se ongelma, vaan se, mitä se tekee. Muuttaa ihmisen kokonaan, harkintakyky menee ja sitten sitä aamulla yritetään muistella, että mitä tulikaan tehtyä. Mä en ymmärrä sitä, miks nykyään ajatellaan että ei voi olla hauskaa ilman alkoholia. Ei mulla kovin tylsä elämä oo. Päinvastoin mä nautin mun elämästä selvin päin.

  Oon lähteny alkoholin takia vanhasta kaveripiiristäkin, josta vanhimmat kaverit oon tuntenu eskarista asi. Täysi-ikäisyyden lähestyessä ja sen tultua alkoholi on se tärkein juttu ja muutenkin tuntuu, että ne elää jotenkin tosi pinnallisesti. Lauantaisin ei voi olla töissä, koska perjantaina pitää päästä baariin yms. Tuntuu, että oon niin yksin tän asian kanssa. Poikaystävä on onneks vielä mun kanssa samalla kannalla, mutta tiedä mitä tapahtuu kun se täyttää kesällä 18. Ja eihän sitä vielä tiedä, mitä tapahtuu kun mäkin täytän, mutta oon jo ainakin reilun vuoden ollu tätä mieltä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli oot kun minä. Oon niin samaa mieltä sun kanssa että alkoholi muuttaa ihmistä ja siitä vasta soppa syntyyki. Sekö sit on hauskaa et loukataa toisia ja aiheutetaa draamaa.

   Mulla on ollu sama kun sulla et vanhat kaverit on poistunu elämästä, ku niil ei oo mtn muuta kun alkoholi, bileet ja viel toisen kerran alkoholi. On se kyl vielki uusien kaverinkaa niin aika pitkälti, joskus jopa pahempi.

   Täysikäisyys on joku ''maaginen raja'' jollon muka aikuistuu ja voi käydä baareissa sekä rellestää. Eiks sen pitäs just tarkottaa sitä aikuistumista, että ei enää sekoilla ja arvosteta pinnallisia/typeriä juttuja?

   Hyvä jos sulla on ees poikaystävä joka tukee sua täs asias, se on tosi hyvä! :)

   Poista
 6. Hienoja ajatuksia! Siinä ei ole yhtään mitään vikaa, jos ei halua juoda ja en tajua miksei kaikki sitä ymmärrä. Itse kyllä juon, mutta toivottavasti munkin mielipide kelpaa :D en ollut juonut pisaraakaan ennen kuin täytin 18, ja 16-17-vuotiaana vihasin alkoholia. Näin kuinka se ei todellakaan sovi kaikille. Sitten kun olin täysi-ikäinen, aloin juoda hiljalleen, ja jossain vaiheessa saavutettu rellestäminen loppui lyhyeen. Se alkoi yksinkertaisesti olla tylsää, joka perjantaina baariin ja sitten yöbussilla kotiin. Not for me. Välillä on kuitenkin ihan kiva lähteä jonnekkin, esim. juuri syntymäpäivillä. :)

  Pahinta juomisessa on minusta katsoa jotain nuorisoa ja heidän juomistaan, kun miettii millainen itse oli sen ikäisenä. En olisi voinut kuvitellakaan! Tuhlata nyt teinivuosiaan sillä lailla.

  Ei kannata kuunnella ihmisiä jotka pitävät sinua outona siksi ettet juo. Itse ovat outoja kun eivät ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla että on olemas ihmisiä jotka on sitä mieltä että se rellestäminen ei oo niin ''coolia'' kun annetaan ymmärtää. Tottakai elämää pitää elää ja tehä niitä hullujakin juttuja, mutta miks sen pitää aina liittyä alkoholiin. Sitä mä en ymmärrä vaan.

   Niinkun sanoit että alkoholi ei sovi kaikille, nii se on kyllä niin totta mut tuntuu että jotkut ei sitä pysty ees ymmärtään. Kaikista hirveintä on just se ku nuoret alkaa juomaa iha pikkusina ja pitää sitä normaalina touhuna. Kun mä olin 13v, niin leikin vielä pihaleikkejä kavereidenkaa, ei kukaan taida nykyään semmosta tehä. ''Liian noloo!''

   Vähän niinkun mun pikkuveli hokee että mun elämä menee vaan ohi, kun en juo/bailaa, mut eiks se oo aika lapsellista ajattelua. Nopeempaaha se menee ohi, jos tuhoon kroppaani jatkuval juomisella ja typeryydellä. Joo, voihan sitä vaikka jugurttiinki tukehtuu, niinkun yleinsä tupakoitsijatki puollustelee tupakanvaaroja, mutta että pitää tahaltee ja tietoisesti tuhota omaa elämäänsä, niin aijai.

   Poista

∞ Siistiä kielenkäyttöä ja muistetaan toisten kunnioitus.
∞ Otan mieluusti vastaan palautetta hyvässä ja pahassa, mutta kritiikinomaisesti.